
Dalekowschodni wariant jednej z najbardziej popularnych potraw na Zachodzie. Frytki chińskie zostały wzbogacone smakiem i aromatem sosu sojowego oraz chili.
10,30 zł
Dalekowschodni wariant jednej z najbardziej popularnych potraw na Zachodzie. Frytki chińskie zostały wzbogacone smakiem i aromatem sosu sojowego oraz chili.
Smażony ryż z warzywami po azjatycku może być samodzielną potrawą lub też może stanowić dodatek do innej potrawy. Klasyczna potrawa orientalna, której bazą jest ryż oraz wiele kolorowych warzyw.
Rosół drobiowy z curry i kukurydzą, swój smak zawdzięcza w dużej mierze mini kolbą kukurydzy oraz mięsu drobiowemu wraz z aromatycznym imbirem. Wywar można przygotować na przykład dzień wcześniej, a następnie dodać do niego mięso.
Ważnym składnikiem tej potrawy jest żółta pasta fasolowa, w tym przypadku została użyta koreańska pasta doenjang. Potrawa jest dość nietypowa, ale aromat i smak jest niebywały.
Zupa popularna w okolicach Pekinu. Posiada gęstą konsystencję oraz ostrość, którą zawdzięcza czarnemu pieprzowi. To dość oryginalne połączenie smaku i charakteru zaskoczy pewnością nie jednego śmiałka, który przygotuje ją w domowym zaciszu.
Kurczak z cytryną należy do najbardziej ulubionych potraw kuchni chińskiej. Dodatkowo potrawa ta jest bardzo łatwa w przygotowaniu. Danie to można podawać z chrupkimi warzywami wcześniej przesmażonymi oraz ryżem jaśminowym.
W tej potrawie połączenie kurczaka z pomarańczami tworzy niezwykłą całość, nadaje potrawie smakowity akcent a zarazem pikantną nutę. Smak oraz wygląd smażonego kurczaka z imbirem zaskoczy nawet wybredne gusta.
Przygotowanie tej zupy jest bardzo proste, dlatego poradzi sobie z nią nawet nie doświadczony kucharz. Jej charakterystyczny smak i aromat, zawdzięcza unikalnej recepturze oraz dobrze dobranym składnikom.
Jeden z bardziej popularnych azjatyckich deserów. Jego smak oraz forma podania wywrze na gościach niezapomniane wrażenie.
Niesamowity aromat oraz smak ta zupa zawdzięcza dodatkiem słodkiego sosu chili oraz mirin. Barwny wygląd natomiast zawdzięcza czerwonej papryce, pomidorom i kukurydzy. Prosty i szybki w przygotowaniu rosół w stylu azjatyckim, polecany jest na początek z kuchnią orientalną.
Bulion drobiowy jest wykorzystywany do wielu azjatyckich potraw. Służy jako baza do różnych sosów, ale i zup orientalnych. Sam bulion można przygotować i przechowywać w lodówce do 3 dni, lub też pomrozić w mniejszych porcjach i korzystać z niego w razie potrzeby. Przepis ten starcza na 2,2 litra bulionu.
To wyborne słodko-kwaśne danie powstało z połączenia makaronu ryżowego, warzyw oraz krewetek królewskich. Suszone kruszone chili jest opcją dla miłośników ostrych potraw.
To prosty i szybki w przygotowaniu przepis na pyszny makaron chow mein. Do tej potrawy spokojnie możemy dodać krewetki, wieprzowinę, kurczaka lub inne dodatki. W tej wersji potrawa ta jest wegetariańska i smakuje wyśmienicie.
Do przygotowania tej potrawy najlepiej jest użyć makaronu ryżowego w formie nitek. W asortymencie posiadamy też różne kształty tego makaronu, dlatego jeżeli preferujesz inny, spokojnie też może zostać wykorzystany. Zgodnie z upodobaniem, mięso z kurczaka można zastąpić mięsem z kaczki lub wieprzowiną.
Bardzo szybki, a zarazem prosty w przygotowaniu makaron po chińsku z soczystym schabem oraz chrupkim brokułem. Kompozycja podana z liśćmi kolendry oraz polana sosem Sriracha.
Przygotowanie tego dania wymaga użycia ostrej pasty z czerwonego curry. Jeżeli chcesz, aby potrawa była nieco bardziej łagodna, użyj mniejszej ilości czerwonej pasty curry.
Przepis na szybkiego w przygotowaniu kurczaka z dodatkiem warzyw, orzechów, sezamu i soku pomarańczowego. Cała kompozycja jest bardzo ciekawa i zaspokoi każdego miłośnika kuchni azjatyckiej.