Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !
Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
- Przepisy Meksykańskie (4)
- Przepisy Orientalne (33)
Imbir Do Sushi
Imbir do sushi - obok wasabi to najczęściej podawana przystawka do sushi. Można go dostać w dwóch wersjach kolorystycznych - białej i różowej.
Biały imbir jest bardziej ostry, różowy łagodniejszy - dłużej marynowany.
Ma on za zadane oczyścić kubki smakowe, oraz powoduje to, że smaki sushi się nie mieszają. Jak się okazało niweluje także pozostałości tłuszczu ryby, które zostają w jamie ustnej.
Imbir spożywa się naprzemiennie z nowymi kawałkami sushi. Nigdy nie nakładamy go na same kawałki. Podawany w formie bardzo cienkich plasterków.
Bogaty w witaminy, węglowodany, kwas foliowy. Wykazuje wiele właściwości prozdrowotnych.