Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !
Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
- Przepisy Meksykańskie (4)
- Przepisy Orientalne (33)
Makarony Ramen Soba Somen Udon
Makaron Ramen - stosowany najczęściej do najpopularniejszego japońskiego dania, składającego się z bulionu na bazie warzyw z różnorodnymi dodatkami mięsnymi, rybnymi i warzywnymi.
Makaron Soba - stanowi podstawę wielu potraw w Japonii, jest to cienki makaron z mąki gryczanej. Jego orzechowy smak świetnie łączy się z typowymi składnikami kuchni japońskiej np. imbirem, sezamem, chilli czy czosnkiem. Do podania na zimno czy na ciepło.
Makaron Somen - japoński makaron, bardzo cienki, biały, wyrabiany z mąki pszennej, mający mniej niż 1.3 mm grubości. Przeważnie serwowany na zimno jako orzeźwiające letnie danie.
Makaron Udon - pszenne kluski, rodzaj grubego, miękkiego japońskiego makaronu. Podawany przeważnie na gorąco w bulionie.