Noże kuchenne o nazwie Bunmei Gincho to tradycyjne noże pochodzenia japońskiego, wykonywane przez firmę YoshikinGLOBAL. Swoje zastosowanie znajdują wśród profesjonalnych kucharzy, którzy cenią sobie wygodę posługiwania oraz łatwość ostrzenia noży.

Noże Bunmei

Noże posiadają rękojeść z drewna magnoliowego, które nie ślizga się w dłoni i jest bardzo stabilne. Klingi wykonywane są z stali nierdzewnej wysokowęglowej z dodatkiem molibdenu oraz wanadu. Przez to noże zachowują ostrość przez bardzo długi czas. Rękojeść jest w kształcie litery D, co gwarantuje komfort posługiwania się nożem, a szlif jednostronny znacznie ułatwia filetowanie ryb. Noże Bunmei znane są na całym świecie, a w Japonii otrzymały rekomendację krajowego Towarzystwa Higieny Żywności, dodatkowo polecane są przez Japońskich szefów kuchni.

Ważna informacja, noży japońskich nie można myć w zmywarce, a po umyciu należy je dokładnie osuszyć. Są to noże bardzo ostre i świetne w posługiwaniu się, jednak należy również o nie dbać.

  • Noże Sashimi Tomoko.pl


    Noże Sashimi

  • Noże Santoku Tomoko.pl


    Noże Santoku

  • Noże Global Tomoko.pl


    Japońskie
    Noże Global

  • Noże Deba Tomoko.pl


    Noże Deba

Newsletter
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !

Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój e-mail.
Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Bestsellery
Kostki Bulionowe Wietnamskie Pho Ga 75g
Kostki Bulionowe Wietnamskie Pho Ga 75g
2,90 zł
do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl