Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !
Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
10,30 zł
- Przepisy Meksykańskie (4)
- Przepisy Orientalne (33)
Składniki Do Sajgonek
Sajgonki - pochodzenie tej potrawy wywodzi się z Wietnamu, lecz jest to popularne danie występujące w kuchni chińskiej oraz krajach Azji Południowo- Wschodniej.
Sajgonki są to niewielkie naleśniki z farszem warzywnym lub mięsnym, podobnie wyglądające jak nasze polskie krokiety.
Podawane są w wersji na zimno lub na ciepło.
Sajgonki, podobnie jak sushi podaje się z sosem sojowym.
Farsz do sajgonek najczęściej zawiera makaron ryżowy, mięso lub krewetki, grzyby oraz warzywa. Składniki te są smażone na woku i później zawijane w papier ryżowy lub układane na cieście pszennym.
Oprócz podstawowych składników do sajgonek takich jak papier ryżowy, makaron ryżowy czy sos sojowy oferujemy również kiełki fasoli mung, pędy bambusa, grzyby mun, olej sezamowy, oraz ostre papryczki.
Znajdziesz tutaj również sosy o słodkim i ostrym smaku, które idealnie nadają się do sajgonek.