Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !
Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
- Przepisy Meksykańskie (4)
- Przepisy Orientalne (33)
Noże Ryusen Hamono
Ryusen Hamono zostało założone w 1953 roku w celu produkcji noży kuchennych w Fujiku, tak zwanym „Echizen”, w Japonii. Echizen ma około 700-letnią historię wyrobów metalowych. W ostatnich latach Ryusen Hamono opracował własną, specjalną technikę obróbki termicznej, polerowania ostrzy, prasowania i spawania w celu poszukiwania nowych możliwości ostrzy.
Ryusen Hamono stawia na nie tylko ostrość, ale także piękno i użyteczność. Noże cieszą się dużym uznaniem na całym świecie dzięki wysokiej jakości wykonania.
Historia marki:
1948 - Hitoshi Masutani, założyciel, zdobywa pierwsze umiejętności rzemieślnicze
1953 – Hiroshi Masutani, zakład Ryusen Hamono Manufacturing
1961 – Rozpoczęcie badań nad opracowaniem stali nierdzewnej do noży kuchennych przy współpracy z Takefu Kouzai Corp.
1970 – Wprowadzenie na rynek pierwszych noży kuchennych ze stali warstwowej
1974 – Opracowanie techniki kucia na zimno
1989 – Założenie Ryusen Hamono Limited
1990 – Otrzymanie nagrody Ministra Gospodarki, Handlu i Przemysłu
2003 – Założyciel Hiroshi Masutani otrzymuje Medal Żółtej Wstążki. Przyznawany osobom, które poprzez swoją pracowitość i wytrwałość w działalności zawodowej stały się wzorem do naśladowania w życiu publicznym.