Tel: +48 792 659 743
 Pon. - Pt. 7 - 14
 Odbiór - Ujazdowska 78, Strzelce Op.
Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Tamahagane Japoński Kamień Do Ostrzenia Noży Gradacja 6000

Przejdź do sekcji Opinie

Opis: Profesjonalny kamień do ostrzenia stalowych noży kuchennych, wyposażony w praktyczną podstawę, która zapewnia stabilność kamienia podczas pracy. Granulacja 6000 służy do ostatecznego polerowania ostrza na tzw. lustro.

Przejdź do pełnego opisu
Cena 399,00 zł
szt.
Dostępność:
na wyczerpaniu
Czas wysyłki: 3 dni
Dostawa od 0,00 zł - Pocztex Punkt

Opis

Tamahagane Japoński Kamień Do Ostrzenia Noży Gradacja 6000

Opis: Profesjonalny kamień do ostrzenia stalowych noży kuchennych, wyposażony w praktyczną podstawę, która zapewnia stabilność kamienia podczas pracy. Granulacja 6000 służy do ostatecznego polerowania ostrza na tzw. lustro.

Dane techniczne:

Wymiary - 181 x 61 x 20 mm
Gradacja - 6000
Podstawka w zestawie - tak

Made in Japan

Wskazówki dotyczące użytkowania

1. Namoczyć kamień w wodzie przez 10-15 minuty.

2. Chwycić nóż w taki sposób, żeby ostrze dotykało osełki pod kątem 10-15 stopni. Następnie lekko dociskając klingę, przesuwać ją wzdłuż kamienia, pchając nóż od siebie i do siebie jednostajnymi ruchami, cały czas utrzymując niezmienny kąt nachylenia.

3. Powtarzać czynność dla obu stron ostrza, aż cała krawędź jest naostrzona i w żadnym miejscu nie ma zadziorów.

4. W trakcie ostrzenia wydziela się mokry proszek. Nie należy go wycierać ani spłukiwać, tylko kontynuować podjętą czynność. Proszek wygląda nieestetycznie, ale właśnie ten osad ostrzy krawędź.

5. Po zakończeniu ostrzenia wypłukać kamień w wodzie i przechowywać go w stanie suchym.

Opinie

4.83
Liczba ocen: 80
Oceń i opisz

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.