Tamahagane Japoński Kamień Do Ostrzenia Noży Gradacja 2000
Wystaw opinię o produkcie
Opis: Wysokiej jakości japoński kamień wodny, idealny do ostrzenia domowych noży kuchennych. Średnia ziarnistość (2000) służy do regularnego podostrzania noża, o ile ostrze nie uległo poważniejszym zniszczeniom lub całkowitemu stępieniu.
Koszty dostawy wybranego produktu
-
Pocztex Punkt Darmowa
-
Pocztex Kurier Darmowa
-
InPost Paczkomaty 24/7 Darmowa
-
Kurier InPost 16,90 zł
-
Odbiór Osobisty Darmowa
Cena dostawy dotyczy tego produktu (w wybranym wariancie - jeśli dotyczy). Może się ona zmienić po dodaniu innych produktów do koszyka.
Opis
Tamahagane Japoński Kamień Do Ostrzenia Noży Gradacja 2000
Opis: Wysokiej jakości japoński kamień wodny, idealny do ostrzenia domowych noży kuchennych. Średnia ziarnistość (2000) służy do regularnego podostrzania noża, o ile ostrze nie uległo poważniejszym zniszczeniom lub całkowitemu stępieniu.
Dane techniczne:
Wymiary - 181 x 61 x 20 mm
Gradacja - 2000
Podstawka w zestawie - tak
Waga - 540 g
Made in Japan
Wskazówki dotyczące użytkowania
1. Namoczyć kamień w wodzie przez 10-15 minuty.
2. Chwycić nóż w taki sposób, żeby ostrze dotykało osełki pod kątem 10-15 stopni. Następnie lekko dociskając klingę, przesuwać ją wzdłuż kamienia, pchając nóż od siebie i do siebie jednostajnymi ruchami, cały czas utrzymując niezmienny kąt nachylenia.
3. Powtarzać czynność dla obu stron ostrza, aż cała krawędź jest naostrzona i w żadnym miejscu nie ma zadziorów.
4. W trakcie ostrzenia wydziela się mokry proszek. Nie należy go wycierać ani spłukiwać, tylko kontynuować podjętą czynność. Proszek wygląda nieestetycznie, ale właśnie ten osad ostrzy krawędź.
5. Po zakończeniu ostrzenia wypłukać kamień w wodzie i przechowywać go w stanie suchym.
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.
Wystaw opinię o produkcie
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.