Tel: +48 792 659 743
 Pon. - Pt. 7 - 14
 Odbiór - Ujazdowska 78, Strzelce Op.
Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Tamahagane Japoński Kamień Do Ostrzenia Noży Gradacja 2000

Przejdź do sekcji Opinie

Opis: Wysokiej jakości japoński kamień wodny, idealny do ostrzenia domowych noży kuchennych. Średnia ziarnistość (2000) służy do regularnego podostrzania noża, o ile ostrze nie uległo poważniejszym zniszczeniom lub całkowitemu stępieniu.

Przejdź do pełnego opisu
Cena 339,00 zł
szt.
Dostępność:
na wyczerpaniu
Czas wysyłki: 3 dni
Dostawa od 0,00 zł - Pocztex Punkt

Opis

Tamahagane Japoński Kamień Do Ostrzenia Noży Gradacja 2000

Opis: Wysokiej jakości japoński kamień wodny, idealny do ostrzenia domowych noży kuchennych. Średnia ziarnistość (2000) służy do regularnego podostrzania noża, o ile ostrze nie uległo poważniejszym zniszczeniom lub całkowitemu stępieniu.

Dane techniczne:

Wymiary - 181 x 61 x 20 mm
Gradacja - 2000
Podstawka w zestawie - tak
Waga - 540 g

Made in Japan

Wskazówki dotyczące użytkowania

1. Namoczyć kamień w wodzie przez 10-15 minuty.

2. Chwycić nóż w taki sposób, żeby ostrze dotykało osełki pod kątem 10-15 stopni. Następnie lekko dociskając klingę, przesuwać ją wzdłuż kamienia, pchając nóż od siebie i do siebie jednostajnymi ruchami, cały czas utrzymując niezmienny kąt nachylenia.

3. Powtarzać czynność dla obu stron ostrza, aż cała krawędź jest naostrzona i w żadnym miejscu nie ma zadziorów.

4. W trakcie ostrzenia wydziela się mokry proszek. Nie należy go wycierać ani spłukiwać, tylko kontynuować podjętą czynność. Proszek wygląda nieestetycznie, ale właśnie ten osad ostrzy krawędź.

5. Po zakończeniu ostrzenia wypłukać kamień w wodzie i przechowywać go w stanie suchym.

Opinie

4.93
Liczba ocen: 103
Oceń i opisz

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.