window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { })
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie ! Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
Submit
Kategorie Blog

Tamahagane Japoński Kamień Do Ostrzenia Noży Dwustronny Gradacja 2000/400

Cena: 479,00 zł

Cena regularna:

479.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

Opis

Tamahagane Japoński Kamień Do Ostrzenia Noży Dwustronny Gradacja 2000/400

Opis: Wysokiej jakości japoński kamień wodny, idealny do ostrzenia domowych noży kuchennych. Granulacja 400 przeznaczona noży bardzo tępych oraz z uszkodzoną krawędzią tnącą. Średnia ziarnistość (2000) służy do regularnego podostrzania noża, o ile ostrze nie uległo poważniejszym zniszczeniom lub całkowitemu stępieniu.

Dane techniczne:

Wymiary - 181 x 61 x 20 mm
Gradacja - 2000/400
Podstawka w zestawie - tak

Made in Japan

Wskazówki dotyczące użytkowania


1. Namoczyć kamień w wodzie przez 10-15 minuty.

2. Chwycić nóż w taki sposób, żeby ostrze dotykało osełki pod kątem 10-15 stopni. Następnie lekko dociskając klingę, przesuwać ją wzdłuż kamienia, pchając nóż od siebie i do siebie jednostajnymi ruchami, cały czas utrzymując niezmienny kąt nachylenia.

3. Powtarzać czynność dla obu stron ostrza, aż cała krawędź jest naostrzona i w żadnym miejscu nie ma zadziorów.

4. W trakcie ostrzenia wydziela się mokry proszek. Nie należy go wycierać ani spłukiwać, tylko kontynuować podjętą czynność. Proszek wygląda nieestetycznie, ale właśnie ten osad ostrzy krawędź.

5. Po zakończeniu ostrzenia wypłukać kamień w wodzie i przechowywać go w stanie suchym.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl