Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !
Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
- Przepisy Meksykańskie (4)
- Przepisy Orientalne (33)
Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Deba 19,5cm
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Deba 19,5cm
Opis: Deba to tradycyjny nóż w stylu japońskim, który służy do patroszenia i filetowania ryb. Jego gruba, ciężka klinga z łatwością przecina ości i twardą skórę. Wielu japońskich kucharzy używa także Deby do sprawiania drobiu, ale tym nożem nie należy rąbać grubych kości, ponieważ można w ten sposób zniszczyć delikatne ostrze. Najlepiej przycisnąć grzbiet palcem i wykonać proste cięcie w kierunku do siebie.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – Drewno magnoliowe
Twardość ostrza – 56-57 HRC
Długość całkowita – 35,5 cm
Długość ostrza – 19,5 cm
Szerokość ostrza – 5,7 cm
Grubość klingi – 4,7 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 317 g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
palus
bardzo ostry nóż kroi wszystko.
kiwaczek
szybka wysyłka
Tomasz
ok