Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !
Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
- Przepisy Meksykańskie (4)
- Przepisy Orientalne (33)
Kardamon Zielony Naturalne Ziarno Cały Strączki 15g
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
Kardamon Zielony Naturalne Ziarno Cały Strączki 15g
Opis: Kardamon to jedna z najdroższych zaraz po szafranie i wanilii przypraw. Jest on tak bardzo ceniony przez znawców sztuki kulinarnej, że zyskał miano „królowej przypraw”. Używany jest w najbardziej ekskluzywnych restauracjach i kawiarniach jako dodatek do potraw i napojów.
Kardamon charakteryzuje się łagodnym aromatem o eukaliptusowej i cytrusowej nucie. W smaku jest gorzki i niezwykle intensywny. Jego zapachem zachwycała się sama Kleopatra.
Kardamon jako dodatek nadaje się zarówno do potraw pikantnych jak i słodkich. Można nim przyprawiać mięsa, ryby, drób, kiełbasy, pasztety i sałatki. A także dodawać go do różnego rodzaju wypieków, lodów, kremów, kompotów, herbat, kaw i alkoholi.
Właściwości: Kardamon posiada właściwości lecznicze: Pomaga przyśpieszyć przemianę materii; Jest świetnym sposobem na odświeżenie oddechu; Ma zbawienny wpływ na drogi oddechowe i pomaga leczyć choroby takie jak astma czy zapalenie oskrzeli; Pomaga również w dolegliwościach przewodu pokarmowego; A ponadto jest jednym z najlepszych afrodyzjaków.
Składniki: 100% suszone strączki kardamonu
Produkcja: Indie
Masa netto: 15g
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. W szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Data ważności: Produkty w większości posiadają bardzo długie daty ważności (wyjątkiem są produkty, których specyfika nie pozwala na długą datę przydatności). W celu poznania konkretnej daty, prosimy o zapytanie mailowe.
Dystrybucja: Produkty Orientalne Mateusz Pawełek Arkadiusz Horoszczak S.C. Ujazdowska 78, 47-100 Strzelce Opolskie.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.