Tel: +48 792 659 743
 Pon. - Pt. 7 - 14
 Odbiór - Ujazdowska 78, Strzelce Op.
Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Hideo Kitaoka Shirogami Japoński Nóż Kiritsuke 24cm

Przejdź do sekcji Opinie

Opis: Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców. To jeden z niewielu uniwersalnych tradycyjnych japońskich noży i może być używany jako nóż yanagi czy usuba. Ten styl noża jest tradycyjnie używany przez japońskich szefów kuchni.

Przejdź do pełnego opisu
Cena 1 299,00 zł
Dostępność:
brak towaru
Czas wysyłki: 3 dni
Dostawa od 0,00 zł - Pocztex Punkt

Opis

Hideo Kitaoka Shirogami Japoński Nóż Kiritsuke 24cm

Opis: Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców. To jeden z niewielu uniwersalnych tradycyjnych japońskich noży i może być używany jako nóż yanagi czy usuba. Ten styl noża jest tradycyjnie używany przez japońskich szefów kuchni.

Dane techniczne:

Ostrze - stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - #2 Shirogami
Rękojeść - drewno różane
Twardość - 61-63 HRC
Długość całkowita - 39,5 cm
Długość ostrza - 24 cm
Szerokość klingi - 3,7 cm
Grubość klingi - 3,9 mm
Sposób ostrzenia - jednostronny
Waga - ok. 160 g

Opinie

4.83
Liczba ocen: 88
Oceń i opisz

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.