Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !
Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
- Przepisy Meksykańskie (4)
- Przepisy Orientalne (33)
Japoński Ryż Do Sushi Akitakomachi 1kg SEN SOY
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
Japoński Ryż Do Sushi Akitakomachi 1kg SEN SOY
Opis: Japoński ryż do sushi akitakomachi firmy Sen Soy w opakowaniu 1kg. Idealny ryż do przygotowania japońskiej potrawy sushi. Charakteryzuje się większą kleistością, jego ziarno jest znacznie mniejsze od białego ryżu, a barwa jest mleczno biała.
Sposób przygotowania: Dokładnie przepłukać ryż w zimnej wodzie 2-3 razy, aż ta stanie się przezroczysta. Do garnka wsypać ryż i zalać wodą w proporcjach 1:1. Odstawić na 30 minut. Przykryć garnek i gotować na małym ogniu przez 40 minut. Podczas gotowania garnek powinien być cały czas zakryty. Po ugotowaniu należy dodać niewielką ilość octu ryżowego, który nada charakterystycznego aromatu.
Składniki: Ryż do sushi.
Produkcja: Wietnam
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1460kJ/340kcal,
Tłuszcz 1g,
Węglowodany 80g,
w tym cukry 1,3g,
Białko 5g.
Masa netto: 1kg
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Data ważności: Produkty w większości posiadają bardzo długie daty ważności (wyjątkiem są produkty, których specyfika nie pozwala na długą datę przydatności). W celu poznania konkretnej daty, prosimy o zapytanie mailowe.
Dystrybucja: Produkty Orientalne Mateusz Pawełek Arkadiusz Horoszczak S.C. Ujazdowska 78, 47-100 Strzelce Opolskie.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Misza
Drogi, ale za to dobry.
matolek
kupilem ten ryz i powiem smak rewelacyjny,polecam.
Kasia B.Em
jak dla mnie - niezastąpiony
KaJa86
Ekstra, szybka wysyłka
Basia z Jaworzna
Bardzo mi smakował ten ryż,zamówię ponownie
zyga33
uwielbiam
nina99
Jest ok
Grześ
Bardzo mi smakował ten ryż
Krystian Konorek z Katowic
Super ryż
ela21
Mocno się klei ale smaczny jest.
Leszek Kamiński
Bardzo dobry, ale w przepisie o gotowaniu przez 40 min jest chyba jakiś błąd. Ja gotuję go 2 min od zagotowania, mieszając, a potem 12 min na minimalnym płomieniu pod przykryciem, zostawiam pół godz., żeby doszedł potem ocet z odrobiną wody, cukru i soli jest jak trzeba.