Infolinia: +48 792 659 743
  Pon. - Pt. 7 - 14
  Odbiór - Ujazdowska 78, Strzelce Op.
Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Japoński Ryż Do Sushi Akitakomachi 1kg SEN SOY

Przejdź do sekcji Opinie

Opis: Japoński ryż do sushi akitakomachi firmy Sen Soy w opakowaniu 1kg. Idealny ryż do przygotowania japońskiej potrawy sushi. Charakteryzuje się większą kleistością, jego ziarno jest znacznie mniejsze od białego ryżu, a barwa jest mleczno biała. Sposób przygotowania znajduje się w opisie szczegółowym.

Przejdź do pełnego opisu
Cena 16,90 zł
zł/kg: 16,90 zł
szt.
Dostępność:
duża ilość
Czas wysyłki: 24 godziny
Dostawa od 9,90 zł - Pocztex Punkt

Opis

Japoński Ryż Do Sushi Akitakomachi 1kg SEN SOY

Opis: Japoński ryż do sushi akitakomachi firmy Sen Soy w opakowaniu 1kg. Idealny ryż do przygotowania japońskiej potrawy sushi. Charakteryzuje się większą kleistością, jego ziarno jest znacznie mniejsze od białego ryżu, a barwa jest mleczno biała.

Sposób przygotowania: Dokładnie przepłukać ryż w zimnej wodzie 2-3 razy, aż ta stanie się przezroczysta. Do garnka wsypać ryż i zalać wodą w proporcjach 1:1. Odstawić na 30 minut. Przykryć garnek i gotować na małym ogniu przez 40 minut. Podczas gotowania garnek powinien być cały czas zakryty. Po ugotowaniu należy dodać niewielką ilość octu ryżowego, który nada charakterystycznego aromatu.

Składniki: Ryż do sushi.

Produkcja:
Wietnam

Wartości odżywcze w 100g produktu:


Wartość energetyczna
: 1460kJ/340kcal,
Tłuszcz 1g,
Węglowodany 80g,
w tym cukry 1,3g,
Białko 5g.

Masa netto: 1kg


Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.

Data ważności: Produkty w większości posiadają bardzo długie daty ważności (wyjątkiem są produkty, których specyfika nie pozwala na długą datę przydatności). W celu poznania konkretnej daty, prosimy o zapytanie mailowe.

Dystrybucja:
Produkty Orientalne Mateusz Pawełek Arkadiusz Horoszczak S.C. Ujazdowska 78, 47-100 Strzelce Opolskie.

Opinie

4.97
Liczba ocen: 95
Oceń i opisz

Leszek Kamiński

Bardzo dobry, ale w przepisie o gotowaniu przez 40 min jest chyba jakiś błąd. Ja gotuję go 2 min od zagotowania, mieszając, a potem 12 min na minimalnym płomieniu pod przykryciem, zostawiam pół godz., żeby doszedł potem ocet z odrobiną wody, cukru i soli jest jak trzeba.

ela21

Mocno się klei ale smaczny jest.

Krystian Konorek z Katowic

Super ryż

Grześ

Bardzo mi smakował ten ryż

nina99

Jest ok

zyga33

uwielbiam

Basia z Jaworzna

Bardzo mi smakował ten ryż,zamówię ponownie

KaJa86

Ekstra, szybka wysyłka

Kasia B.Em

jak dla mnie - niezastąpiony

matolek

kupilem ten ryz i powiem smak rewelacyjny,polecam.

Misza

Drogi, ale za to dobry.

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.