Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Japoński Nóż Santoku 16,5cm
Wystaw opinię o produkcie
Opis: Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Koszty dostawy wybranego produktu
-
Pocztex Kurier Darmowa
-
Pocztex Punkt Darmowa
-
InPost Paczkomaty 24/7 Darmowa
-
Kurier InPost 16,90 zł
-
Odbiór Osobisty Darmowa
Cena dostawy dotyczy tego produktu (w wybranym wariancie - jeśli dotyczy). Może się ona zmienić po dodaniu innych produktów do koszyka.
Opis
Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Japoński Nóż Santoku 16,5cm
Opis: Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze - ręcznie kuta stal nierdzewna - rdzeń z VG-10
Rękojeść - drewno wenge, wstawka z marmuru
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 31,7 cm
Długość ostrza - 16,5 cm
Szerokość klingi - 4,8 cm
Grubość klingi - 2,2 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny
Waga - ok. 122 g
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.