Infolinia: +48 792 659 743
  Pon. - Pt. 7 - 14
  Odbiór - Ujazdowska 78, Strzelce Op.
Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Deba 21cm

Przejdź do sekcji Opinie

Opis: Stosunkowo ciężki, ostro zakończony nóż z grubą, zwężającą się klingą. Przeznaczony jest do filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. Mimo że Japończycy używają go też do sprawiania mięsa drobiowego, nóż Deba nie jest tasakiem rzeźniczym. Można nim swobodnie przeciąć ość czy chrząstkę, ale nie służy do rąbania grubych kości i nie powinno się nim mocno uderzać. W tym modelu krawędź grzbietu jest lekko zaokrąglona, żeby maksymalnie zwiększyć komfort pracy palcami.

Przejdź do pełnego opisu
Cena 2 589,00 zł
szt.
Czas wysyłki: 3 dni
Dostawa od 0,00 zł - Pocztex Kurier

Opis

Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Deba 21cm

Opis: Stosunkowo ciężki, ostro zakończony nóż z grubą, zwężającą się klingą. Przeznaczony jest do filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. Mimo że Japończycy używają go też do sprawiania mięsa drobiowego, nóż Deba nie jest tasakiem rzeźniczym. Można nim swobodnie przeciąć ość czy chrząstkę, ale nie służy do rąbania grubych kości i nie powinno się nim mocno uderzać. W tym modelu krawędź grzbietu jest lekko zaokrąglona, żeby maksymalnie zwiększyć komfort pracy palcami.

Dane techniczne:

Ostrze - stal rdzewna Aogami #2
Rękojeść - drewno magnoliowe pierścień z bawolego rogu
Twardość ostrza - 63 HRC +/-1 
Długość całkowita - 36,5 cm
Długość ostrza - 21,0 cm
Szerokość klingi - 6,0 cm
Grubość klingi - 8,5 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 443 g

Opinie

0.00
Liczba ocen: 0
Oceń i opisz