Przejdź do głównej treści
Tel: +48 792 659 743
 Pon. - Pt. 7 - 14
 Odbiór - Ujazdowska 78, Strzelce Op.
Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Producent: Satake Cutlery (przejdź do produktów)

Satake Nashiji Black Pakka Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 20,5cm

Przejdź do sekcji Opinie

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Przejdź do pełnego opisu
Cena 179,00 zł
szt.
Dostępność:
średnia ilość
Czas wysyłki: 3 dni
Dostawa od 0,00 zł - Pocztex Punkt

Opis

Satake Nashiji Black Pakka Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 20,5cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Dane techniczne:

Ostrze - stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść - drewno pakka
Twardość - 56-58 HRC
Długość całkowita - 32 cm
Długość ostrza - 20,5 cm
Szerokość klingi - 3 cm
Grubość klingi - ok. 1,9 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 95 g

Opinie

Liczba ocen: 84
Oceń i opisz

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.