Japoński Słodki Gęsty Sos Sojowy Sushi Do Węgorza UNAGI 1100ml YAMASA
Wystaw opinię o produkcie
Opis: Japoński słodki gęsty sos sojowy sushi do węgorza o nazwie UNAGI w butelce z dozownikiem o pojemności 1100ml japońskiej firmy YAMASA. Unagi no tare, znany w Japonii również jako kabayaki no tare, to gęsty, smakowity sos idealny do smażenia, polewania i maczania ryb oraz dań rybnych. Jego bazę stanowi sos sojowy, wino ryżowe, sól i cukier, co nadaje mu wyrazisty, słodko-słony smak, który sprawia, że każdy kęs staje się wyjątkowo apetyczny. Ten sos doskonale sprawdza się jako glazura do pieczonych, smażonych i grillowanych ryb, takich jak węgorz, szczupak, sum czy sajra. Nawet odrobina tego sosu podkreśla smak mięsa i nadaje mu apetyczny wygląd. Polecany jest także jako dodatek do sushi i sashimi, idealny do maczania.
Sugestia podania: idealna do przyrządzania węgorza, gotowania Tamako Yaki, ryżu wołowego, kurczaka, marynowanego mięsa, czy pieczonych skrzydełek.
Koszty dostawy wybranego produktu
-
Pocztex Kurier 11,90 zł
-
Pocztex Punkt 9,90 zł
-
InPost Paczkomaty 24/7 14,90 zł
-
Kurier InPost 16,90 zł
-
Odbiór Osobisty Darmowa
Cena dostawy dotyczy tego produktu (w wybranym wariancie - jeśli dotyczy). Może się ona zmienić po dodaniu innych produktów do koszyka.
Opis
Japoński Słodki Gęsty Sos Sojowy Sushi Do Węgorza UNAGI 1100ml YAMASA
Opis: Japoński słodki gęsty sos sojowy sushi do węgorza o nazwie UNAGI w butelce z dozownikiem o pojemności 1100ml japońskiej firmy YAMASA. Unagi no tare, znany w Japonii również jako kabayaki no tare, to gęsty, smakowity sos idealny do smażenia, polewania i maczania ryb oraz dań rybnych. Jego bazę stanowi sos sojowy, wino ryżowe, sól i cukier, co nadaje mu wyrazisty, słodko-słony smak, który sprawia, że każdy kęs staje się wyjątkowo apetyczny. Ten sos doskonale sprawdza się jako glazura do pieczonych, smażonych i grillowanych ryb, takich jak węgorz, szczupak, sum czy sajra. Nawet odrobina tego sosu podkreśla smak mięsa i nadaje mu apetyczny wygląd. Polecany jest także jako dodatek do sushi i sashimi, idealny do maczania.
Sugestia podania: idealna do przyrządzania węgorza, gotowania Tamako Yaki, ryżu wołowego, kurczaka, marynowanego mięsa, czy pieczonych skrzydełek.
Składniki: cukier, sos sojowy (woda, sól, soja, pszenica, alkohol) (33%), woda, monohydrat dekstrozy, skrobia modyfikowana, wino ryżowe sake (woda, ryż, ryż Koji, zawiera siarczyny), barwnik (e150a), substancja zagęszczająca (E415).
Informacje dodatkowe: Produkt zawiera soję i pszenicę - informacja dla alergików.
Produkcja: UE na licencji Yamasa.
Wartości odżywcze w 100ml produktu:
Wartość energetyczna: 888kJ/209kcal,
Tłuszcze 0g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g,
Węglowodany 50g,
w tym cukry 44g,
Białko 2,2g,
Sól 4,7g.
Masa netto: 1100ml
Sposób przechowywania: Po otwarciu produkt należy przechowywać szczelnie zamknięty w lodówce.
Data ważności: Produkty w większości posiadają bardzo długie daty ważności (wyjątkiem są produkty, których specyfika nie pozwala na długą datę przydatności). W celu poznania konkretnej daty, prosimy o zapytanie mailowe.
Dystrybucja: Produkty Orientalne Mateusz Pawełek Arkadiusz Horoszczak S.C. Ujazdowska 78, 47-100 Strzelce Opolskie.
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.