Infolinia: +48 792 659 743
  Pon. - Pt. 7 - 14
  Odbiór - Ujazdowska 78, Strzelce Op.
Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Japoński Słodki Gęsty Sos Sojowy Sushi Do Węgorza UNAGI 1100ml YAMASA

Przejdź do sekcji Opinie

Opis: Japoński słodki gęsty sos sojowy sushi do węgorza o nazwie UNAGI w butelce z dozownikiem o pojemności 1100ml japońskiej firmy YAMASA. Unagi no tare, znany w Japonii również jako kabayaki no tare, to gęsty, smakowity sos idealny do smażenia, polewania i maczania ryb oraz dań rybnych. Jego bazę stanowi sos sojowy, wino ryżowe, sól i cukier, co nadaje mu wyrazisty, słodko-słony smak, który sprawia, że każdy kęs staje się wyjątkowo apetyczny. Ten sos doskonale sprawdza się jako glazura do pieczonych, smażonych i grillowanych ryb, takich jak węgorz, szczupak, sum czy sajra. Nawet odrobina tego sosu podkreśla smak mięsa i nadaje mu apetyczny wygląd. Polecany jest także jako dodatek do sushi i sashimi, idealny do maczania.

Sugestia podania: idealna do przyrządzania węgorza, gotowania Tamako Yaki, ryżu wołowego, kurczaka, marynowanego mięsa, czy pieczonych skrzydełek.

Przejdź do pełnego opisu
Cena 42,90 zł
zł/kg: 39,00 zł
szt.
Czas wysyłki: 24 godziny
Dostawa od 9,90 zł - Pocztex Punkt

Opis

Japoński Słodki Gęsty Sos Sojowy Sushi Do Węgorza UNAGI 1100ml YAMASA

Opis: Japoński słodki gęsty sos sojowy sushi do węgorza o nazwie UNAGI w butelce z dozownikiem o pojemności 1100ml japońskiej firmy YAMASA. Unagi no tare, znany w Japonii również jako kabayaki no tare, to gęsty, smakowity sos idealny do smażenia, polewania i maczania ryb oraz dań rybnych. Jego bazę stanowi sos sojowy, wino ryżowe, sól i cukier, co nadaje mu wyrazisty, słodko-słony smak, który sprawia, że każdy kęs staje się wyjątkowo apetyczny. Ten sos doskonale sprawdza się jako glazura do pieczonych, smażonych i grillowanych ryb, takich jak węgorz, szczupak, sum czy sajra. Nawet odrobina tego sosu podkreśla smak mięsa i nadaje mu apetyczny wygląd. Polecany jest także jako dodatek do sushi i sashimi, idealny do maczania.

Sugestia podania: idealna do przyrządzania węgorza, gotowania Tamako Yaki, ryżu wołowego, kurczaka, marynowanego mięsa, czy pieczonych skrzydełek.

Składniki: cukier, sos sojowy (woda, sól, soja, pszenica, alkohol) (33%), woda, monohydrat dekstrozy, skrobia modyfikowana, wino ryżowe sake (woda, ryż, ryż Koji, zawiera siarczyny), barwnik (e150a), substancja zagęszczająca (E415).

Informacje dodatkowe: Produkt zawiera soję i pszenicę - informacja dla alergików.

Produkcja:
 UE na licencji Yamasa.

Wartości odżywcze w 100ml produktu:


Wartość energetyczna
: 888kJ/209kcal,
Tłuszcze 0g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g,
Węglowodany 50g,
w tym cukry 44g,
Białko 2,2g,
Sól 4,7g.

Masa netto: 1100ml

Sposób przechowywania:
Po otwarciu produkt należy przechowywać szczelnie zamknięty w lodówce.

Data ważności: Produkty w większości posiadają bardzo długie daty ważności (wyjątkiem są produkty, których specyfika nie pozwala na długą datę przydatności). W celu poznania konkretnej daty, prosimy o zapytanie mailowe.

Dystrybucja:
Produkty Orientalne Mateusz Pawełek Arkadiusz Horoszczak S.C. Ujazdowska 78, 47-100 Strzelce Opolskie.

Opinie

0.00
Liczba ocen: 0
Oceń i opisz