



Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !
Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.




- Przepisy Meksykańskie (4)
- Przepisy Orientalne (33)
Czarny Ocet Ryżowy Ciemny Chinkiang 550ml GOLD PLUM
towar niedostępny





Opis
Czarny Ocet Ryżowy Ciemny Chinkiang 550ml GOLD PLUM
Opis: Czarny Ocet Ryżowy Ciemny Chinkiang w butelce o pojemności 550ml wyprodukowany przez chińską firmę GOLD PLUM to najsmaczniejszy i najbardziej ceniony chiński ocet pochodzący z prowincji Jiangsuz, a dokładniej miasta Zhenjiang. "Chinkiang" to nazwa, którą najczęściej określa się ten ocet to po prostu stara transkrypcja nazwy miasta, którą obecnie zapisuje się jako Zhenjiang.
Jego smakowi mogą dorównać jedynie najwyższej jakości octy balsamiczne. Podstawą do jego produkcji jest ryż kleisty, który po fermentacji podlega długiemu procesowi starzenia, co nadaje mu niemal czarny kolor oraz bogaty lekko słodkawy i "dymny" smak. Ocet CHINKIANG jest znakomitym dodatkiem do sosów i marynat, możemy go także użyć jako ciekawy zamiennik octu balsamicznego. W Chinach czarnego octu ryżowego używa się go jako dodatku do gotowania jaj, dań duszonych, sosów, marynat, jako dip i dodatek do zup.
Składniki: woda, ryż kleisty, otręby pszenne, cukier, sól.
Produkcja: Chiny
Wartości odżywcze w 100ml produktu:
Wartość energetyczna: 166kJ/39kcal,
Tłuszcz 0g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g,
Węglowodany 52,3g,
w tym cukry 3g,
Białko 4,1g,
Sól 1,00g.
Masa netto: 550ml
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Data ważności: Produkty większości posiadają bardzo długie daty ważności (wyjątkiem są produkty, których specyfika nie pozwala na długą datę przydatności). W celu poznania konkretnej daty, prosimy o zapytanie mailowe.
Dystrybucja: Produkty Orientalne Mateusz Pawełek Arkadiusz Horoszczak S.C. Ujazdowska 78, 47-100 Strzelce Opolskie.
Michał
Jak zaczniecie używać tego octu to już się nie da przestać, dodaje fajnej głębi potrawom, parę kropel potrafi zdziałać cuda.