window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { }) window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { })
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie ! Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
Submit
Kategorie Blog
Tacos z Wieprzowiną Po Meksykańsku 0
Tacos z Wieprzowiną Po Meksykańsku

Tacos z Wieprzowiną Po Meksykańsku

Tacos to jedna z najbardziej popularnych potraw kuchni meksykańskiej na całym świecie. Do środka naszego tacos, można użyć wachlarza dodatków i składników. Zazwyczaj jest to mięso oraz warzywa, a na górę polany sos salsa lub guacamole. Barwne danie, idealne do zabłyśnięcia wśród gości.

SKŁADNIKI :

1 opakowanie muszli do tacos (12 sztuk)
1/2 saszetki przyprawy do tacos
300g mielonego mięsa z wieprzowiny
1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę
1 puszka krojonych pomidorów
1/2 puszki czerwonej fasoli, odcedzonej
1/2 puszki kukurydzy, odcedzonej
1 cebula, pokrojona w kostkę
2 ząbki czosnku, wyciśnięte lub 1 łyżeczka pasty z czosnku
sól himalajska (do smaku)
czarny pieprz (do smaku)
jogurt naturalny (do polania)
liście kolendry (do posypania)
2 łyżki oleju do woka
prażona cebulka (do posypania)
czerwona salsa (do polania)
limonki i pomidory (do dekoracji)


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

1. W patelni wok rozgrzewam 2 łyżki oleju do woka. Na rozgrzanym oleju smażę cebule, pokrojoną w kostkę oraz 1 łyżeczkę pasty z czosnku. Warzywa smażę przez około 1-2 minuty, aż cebula się zeszkli.
2. Do przysmażonej cebuli dodaje 300g mielonej wieprzowiny (można użyć wołowiny), i smażę do momentu, aż mięso będzie usmażone.
3. Do mięsa dodaje pół saszetki przyprawy do tacos, dokładnie mieszam i dodaję: 1 czerwoną paprykę, pokrojoną w kostkę, 1 puszkę krojonych pomidorów, 1/2 puszki czerwonej fasoli, 1/2 puszki kukurydzy. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiam do smaku solą himalajską oraz czarnym pieprzem. Farsz gotuję kolejne 5 minut, po czym odstawiam na bok.
4. Na blaszce układam muszelki do tacos i piekę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 5-7 minut. Po upieczeniu ostrożnie wyjmuję muszle i zaczynam sklejać nasze tacos.
5. Łyżką do środka wsadzam farsz, polewam jogurtem naturalnym i posypuję liśćmi kolendry. Można zrobić kilka wersji, dlatego inne tacos robię w sposób następujący: łyżką do środka wsadzam farsz, polewam jogurtem naturalnym i posypuję prażoną cebulką oraz łyżką do środka wsadzam farsz, polewam meksykańską salsą. Gotowe ! :)

Przepis Video :


Tacos z Wieprzowiną Po Meksykańsku

Tacos z Wieprzowiną Po Meksykańsku

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { })
Sklep internetowy Shoper.pl