window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { }) window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { })
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie ! Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
Submit
Kategorie Blog
Makaron Po Kantońsku z Wołowiną 0
Makaron Po Kantońsku z Wołowiną

Makaron Po Kantońsku z Wołowiną

Bardzo szybki, a zarazem prosty w przygotowaniu makaron po kantońsku z wołowiną oraz warzywami. Kompozycja podana z zieloną pietruszką oraz polana sosem sriracha.

SKŁADNIKI :

4 łyżki oleju arachidowego
600g chudego steku wołowego, pokrojonego w cienkie paski
1 łyżka ciemnego sosu sojowego
1 łyżka oleju sezamowego
250g makaronu błyskawicznego, wcześniej ugotowany al dente
120g kapusty pekińskiej, drobno pokrojonej
70g pędów bambusa nitek
2-3 łyżki bulionu wołowego
1 łyżka mirin
1 łyżka brązowego cukru
6 dymek, drobno posiekanych
40g zielonej fasolki
zielona pietruszka, do posypania
sos chili sriracha (do polania)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

1. W patelni wok rozgrzewamy 2 łyżki oleju arachidowego.
2. Na rozgrzany olej dodajemy wcześniej ugotowany makaron błyskawiczny i smażymy mieszając przez około 2 minuty. Po usmażeniu makaron odkładamy na bok.
3. Do woka wlewamy kolejne 2 łyżki oleju arachidowego. Na rozgrzanym oleju smażymy cienko pokrojoną wołowinę przez około 2-3 minuty, aż się całe mięso usmaży.
4. Do wołowiny dodajemy 120g posiekanej kapusty pekińskiej, 70g pędów bambusa, 40g zielonej fasolki oraz drobno posiekaną dymkę. Warzywa z mięsem smażymy mieszając 2-3 minuty.
5. Do warzyw i mięsa dodajemy: 1 łyżkę ciemnego sosu sojowego, 1 łyżkę mirin, 1 łyżkę oleju sezamowego, 1 łyżkę brązowego cukru oraz 2-3 łyżki bulionu drobiowego. Wszystko dokładnie mieszamy dalej podgrzewając przez chwilę.
6. Następnie do woka dodajemy wcześniej przesażony makaron i wszystko dokładnie mieszamy smażąc kolejne 2-3 minuty.
7. Gotowy makaron po kantońsku nakładamy na talerz, posypujemy posiekaną zieloną pietruszką i serwujemy z sosem chili Sriracha. Gotowe ! :)

Przepis Video :


Makaron Po Kantońsku z Wołowiną

Makaron Po Kantońsku z Wołowiną

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { })
Sklep internetowy Shoper.pl