Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !
Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
- Przepisy Meksykańskie (4)
- Przepisy Orientalne (33)
Mąka Farina Do Pizzy Typ 00 Włoska 1kg
towar niedostępny
Opis
Mąka Farina Do Pizzy Typ 00 Włoska 1kg
Opis: Mąka do pizzy farina 00 to pszenna, bardzo drobna mąka, która przeznaczona jest do produkcji ciasta do pizzy. FARINA 00 jest zdecydowanie drobniejsza niż inne, popularne mąki. Ten typ mąki pozwala uzyskać cienkie, chrupkie ciasto o lekkiej strukturze. Drobna, wręcz pylista mąka typu 00 jest również doskonała do przygotowania focaccii, tortelini czy chleba i pierogów.
Przepis na pizzę:
Ciasto:
500 gramów mąki Farina 00,
1 i 1/4 szklanki ciepłej wody,
10 gramów drożdży,
pół łyżeczki soli, szczypta cukru, zioła prowansalskie,
oliwa z oliwek.
Drożdże, sól i cukier utrzyj z 5 łyżkami wody. Zaczyn postaw w ciepłym miejscu aż drożdże zaczną rosnąć. Do dużej miski wsyp mąkę, lekko zamieszaj. Dodaj zaczyn i zioła prowansalskie. Wyrabiaj do uzyskania gładkiej masy. Dodaj 3 łyżki oliwy z oliwek i wyrabiaj dokładnie. Ciasto powinno mieć zwartą konsystencję, ale nie powinno się kleić do rąk. Zostaw ciasto do wyrośnięcia. Najlepiej odstawić je wcześniej na 24 godziny do lodówki, po tym czasie wyrób je ponownie i pozostaw do wyrośnięcia. Gotowe ciasto podziel na 4 części. Każdą część rozgnieć pięścią a następnie wałkuj wzdłuż a następnie w poprzek. Ułóż ciasto na blaszce wysmarowanej olejem i nakłuj widelcem.
Dodatki:
sos do pizzy (wg własnego uznania),
mozarella – najlepiej starta w wiórki,
kilka plastrów salami,
kukurydza konserwowa,
pomidory z bazylią i czosnkiem.
Ciasto posmaruj sosem do pizzy, posyp mozarellą a następnie rozłóż salami. Całość posyp pomidorami z bazylią i czosnkiem. Piekarnik ustaw na maksymalną temperaturę, wstaw blaszkę i piecz około 4 do 5 minut. Pizza jest gotowa w chwili, gdy mozarella nabierze złotego koloru. Smacznego.
Składniki: mąka farina do pizzy typ 00.
Informacja o alergenach: Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Produkcja: Włochy
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1497Kj/353kcal,
Tłuszcz 2g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4g,
Węglowodany 72,5g,
w tym cukry 1g,
Błonnik 2,5g
Białko 12,5g,
Sól 0,0g.
Masa netto: 1000g
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Data ważności: Produkty w większości posiadają bardzo długie daty ważności (wyjątkiem są produkty, których specyfika nie pozwala na długą datę przydatności). W celu poznania konkretnej daty, prosimy o zapytanie mailowe.
Dystrybucja: Produkty Orientalne Mateusz Pawełek Arkadiusz Horoszczak S.C. Ujazdowska 78, 47-100 Strzelce Opolskie.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.