window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { })
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie ! Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
Submit
Kategorie Blog
Kurczak Fu Yong 0
Kurczak Fu Yong

Kurczak Fu Yong

Kurczak fu yong to potrawa uchodząca za rodzaj omleta. Nazwa fu yong w dosłownym tłumaczeniu to "biały kwiat lotosu". Danie to jest dość nietypowe, ale i bardzo smaczne.

SKŁADNIKI :

200g filetów z piersi kurczaka, pokrojonej w cienkie plasterki
1/2 łyżeczki soli himalajskiej
1 łyżka skrobi kukurydzianej
kilka kropli oleju sezamowego
3 łyżki oleju arachidowego
3 jajka
120g zielonego groszku
2 dymki, drobno posiekane
1-2 łyżki jasnego sosu sojowego
szczypta soli himalajskiej
czarny pieprz
ryż jaśminowy (do podania)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

1. W małej miseczce zmieszaj: 1/2 łyżeczki soli himalajskiej, czarny pieprz, 1 łyżkę mirin oraz 1 łyżkę skrobi kukurydzianej. Przygotowaną w ten sposób masą obtocz pokrojone mięso z kurczaka i odstaw na bok.
2. W misce roztrzep 3 jajka wraz ze szczyptą soli oraz 1 łyżeczką posiekanej dymki.
3. W patelni wok rozgrzewamy 3 łyżki oleju arachidowego, na którym smażymy mięso z kurczaka mieszając, aby nam się kawałki nie posklejały, około 1-2 minuty.
4. Do woka wlewamy wcześniej roztrzepane jajka, mieszamy, a następnie dodajemy 120g zielonego groszku oraz 1-2 łyżki sosu sojowego.
3. Kurczaka z jajkiem jeszcze chwilę podgrzewamy, nieco mieszając do momentu, aż ładnie nam się zetnie.
4. Na zakończenie kurczaka z jajkiem skrapiamy olejem sezamowym, posypujemy posiekaną dymką i podajemy z ryżem jaśminowym. Gotowe :)

Przepis Video :


Kurczak Fu Yong

Kurczak Fu Yong

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl