window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { })
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie ! Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
Submit
Kategorie Blog

Cukier Marcepanowy Aromatyczny Smaczny 100g

Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 3,20 zł

Cena regularna:

3.20
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
zł/kg: 32,00 zł
ilość szt.

towar niedostępny

Opis

Cukier Marcepanowy Aromatyczny Smaczny 100g

Opis: Marcepan to masa z prażonych, drobno mielonych  migdałów z cukrem. Od wieków przysmak ten pojawia się na stołach całej Europy. Prosta w przygotowaniu masa jest bardzo plastyczna, dzięki czemu można z niej tworzyć fantastyczne dekoracje.

Charakterystyczny smak marcepanu kojarzy się głównie z Bożym Narodzeniem i pralinkami o nadzieniu marcepanowym. Ten wspaniały smak możemy jednak przenieść w codzienność. Wystarczy odrobina cukru marcepanowego dodana do ulubionej kawy, kakao lub czekolady. Łyżka tego niepozornego cukru pozwoli zmienić charakter ciasta, tortu, kremu, budyniu czy lodów.

Samodzielne przygotowania marcepanu w domu nie jest ani trudne, ani skomplikowane. Aby dodatkowo ułatwić to zadania i podkreślić jeszcze smak marcepanu proponujemy dodać do niego cukru marcepanowego.

Składniki potrzebne do przygotowania masy marcepanowej to:
- 250 gramów migdałów blanszowanych, które znajdziesz u nas w sklepie,
- woda różana według potrzeb (znajdziesz u nas w sklepie),
- 100 gramów cukru marcepanowego,
- 5 ml ekstraktu migdałowego z naszego sklepu.

Cukier marcepanowy zmielić na puder. To samo zrobić w przypadku migdałów. Połowę cukru i mielone migdały wsypać do rondelka i zalać odrobiną wody różanej oraz ekstraktem migdałowym. Podgrzewać na wolnym ogniu aż masa zacznie odstawać od brzegów garnka. Wyłożyć na stolnicę i wyrobić z resztą mielonego cukru marcepanowego. Jeśli masa wyjdzie zbyt twarda należy dodać odrobiną wody różanej i wyrabiać nadal aż do uzyskania potrzebnej struktury.

Tak przygotowana masa marcepanowa może posłużyć jako plastyczny lukier do tworzenia dekoracji ciast, tortów i deserów lub, otoczony w kakao naturalnym, marcepan stanie się kartofelkiem marcepanowym – pyszną słodką przekąską.

Składniki: cukier, aromat marcepanowy.

Informacja o alergenach: Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.

Produkcja: Polska

Wartości odżywcze w 100g produktu:

Wartość energetyczna: 1700kJ/400kcal,
Tłuszcz 0g,
Węglowodany100g,
w tym cukry 100g,
Białko 0g.

Masa netto: 100g

Sposób przechowywania:Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.

Data ważności: Produkty w większości posiadają bardzo długie daty ważności (wyjątkiem są produkty, których specyfika nie pozwala na długą datę przydatności). W celu poznania konkretnej daty, prosimy o zapytanie mailowe.

Dystrybucja: Produkty Orientalne Mateusz Pawełek Arkadiusz Horoszczak S.C. Ujazdowska 78, 47-100 Strzelce Opolskie.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl