window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { })
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie ! Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
Submit
Kategorie Blog

Nowości

Tojiro Japońska Deska Do Krojenia z Drewna Paulownia 53 x 29,5 x 2cm

Tojiro Japońska Deska Do Krojenia z Drewna Paulownia 53 x 29,5 x 2cm
Tojiro Japońska Deska Do Krojenia z Drewna Paulownia 53 x 29,5 x 2cm

Opis: Drewno paulownia pochodzi z środkowej Azji i jest najlżejszym znanym drewnem oprócz balsy. Paulownia charakteryzuje się najwyższym stosunkiem wytrzymałości do wagi spośród wszystkich gatunków drewna na świecie. Deska z tego drewna jest bardzo lekka zaleca się używanie jej na szmatce, aby uniknąć przesuwania podczas krojenia. Nie zaleca się na niej krojenia kołyskowego, ponieważ może to wpłynąć negatywnie na ostrość noża. Deski z drewna paulownia idealnie sprawdzają się przy pracy z japońskimi nożami.

Dane techniczne:

Wymiary - 53 x 29,5 x 2 cm
Materiał wykonania - drewno paulownia
Waga - 900 g

Made in Japan

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

369,00 zł

szt.
  • nowość

Tojiro Japońska Deska Do Krojenia z Drewna Paulownia 35 x 33 x 2cm

Tojiro Japońska Deska Do Krojenia z Drewna Paulownia 35 x 33 x 2cm
Tojiro Japońska Deska Do Krojenia z Drewna Paulownia 35 x 33 x 2cm

Opis: Drewno paulownia pochodzi z środkowej Azji i jest najlżejszym znanym drewnem oprócz balsy. Paulownia charakteryzuje się najwyższym stosunkiem wytrzymałości do wagi spośród wszystkich gatunków drewna na świecie. Deska z tego drewna jest bardzo lekka zaleca się używanie jej na szmatce, aby uniknąć przesuwania podczas krojenia. Nie zaleca się na niej krojenia kołyskowego, ponieważ może to wpłynąć negatywnie na ostrość noża. Deski z drewna paulownia idealnie sprawdzają się przy pracy z japońskimi nożami.

Dane techniczne:

Wymiary - 35 x 33 x 2 cm
Materiał wykonania - drewno paulownia
Waga - 600 g

Made in Japan

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

289,00 zł

szt.
  • nowość

Tojiro Atelier EB Forged VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm

Tojiro Atelier EB Forged VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm
Tojiro Atelier EB Forged VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 999,00 zł

szt.
  • nowość

Tojiro Atelier EB Forged VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Tojiro Atelier EB Forged VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm
Tojiro Atelier EB Forged VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 599,00 zł

szt.
  • nowość

Tojiro Atelier EB Forged VG-10 Japoński Nóż Santoku 17cm

Tojiro Atelier EB Forged VG-10 Japoński Nóż Santoku 17cm
Tojiro Atelier EB Forged VG-10 Japoński Nóż Santoku 17cm

Opis: Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się sprawdzi przy plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 299,00 zł

szt.
  • nowość

Tojiro Atelier EB Forged VG-10 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Tojiro Atelier EB Forged VG-10 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm
Tojiro Atelier EB Forged VG-10 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Opis: Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 299,00 zł

szt.
  • nowość

Tojiro Atelier EB Forged VG-10 Japoński Nóż Bunka 17cm

Tojiro Atelier EB Forged VG-10 Japoński Nóż Bunka 17cm
Tojiro Atelier EB Forged VG-10 Japoński Nóż Bunka 17cm

Opis: Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 299,00 zł

szt.
  • nowość

Tojiro Aogami Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 30cm

Tojiro Aogami Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 30cm
Tojiro Aogami Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 30cm

Opis: Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 769,00 zł

szt.
  • nowość

Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi Praworęczny 30cm

Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi Praworęczny 30cm
Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi Praworęczny 30cm

Opis: Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 289,00 zł

szt.
  • nowość

Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 27cm

Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 27cm
Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 27cm

Opis: Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi,rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 989,00 zł

szt.
  • nowość

Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 24cm

Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 24cm
Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 24cm

Opis: Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi,rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 699,00 zł

szt.
  • nowość

Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Deba 21cm

Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Deba 21cm
Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Deba 21cm

Opis: Stosunkowo ciężki, ostro zakończony nóż z grubą, zwężającą się klingą. Przeznaczony jest do filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. Mimo że Japończycy używają go też do sprawiania mięsa drobiowego, nóż Deba nie jest tasakiem rzeźniczym. Można nim swobodnie przeciąć ość czy chrząstkę, ale nie służy do rąbania grubych kości i nie powinno się nim mocno uderzać. W tym modelu krawędź grzbietu jest lekko zaokrąglona, żeby maksymalnie zwiększyć komfort pracy palcami.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 589,00 zł

szt.
  • nowość

Takeshi Saji YBB Ręcznie Kuty VG-10 Japoński Nóż Nakiri 17cm

Takeshi Saji YBB Ręcznie Kuty VG-10 Japoński Nóż Nakiri 17cm
Takeshi Saji YBB Ręcznie Kuty VG-10 Japoński Nóż Nakiri 17cm

Opis: Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 989,00 zł

szt.
  • nowość

Takeshi Saji SRS-13 Micarta Ręcznie Kuty Japoński Nóż w Stylu Chińskim Do Siekania 22cm

Takeshi Saji SRS-13 Micarta Ręcznie Kuty Japoński Nóż w Stylu Chińskim Do Siekania 22cm
Takeshi Saji SRS-13 Micarta Ręcznie Kuty Japoński Nóż w Stylu Chińskim Do Siekania 22cm

Opis: Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie można nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

3 389,00 zł

szt.
  • nowość

Takeshi Saji Red Turquoise R2 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Takeshi Saji Red Turquoise R2 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm
Takeshi Saji Red Turquoise R2 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Opis: Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

4 199,00 zł

szt.
  • nowość

Takeshi Saji OBB Black VG-10 Color Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm

Takeshi Saji OBB Black VG-10 Color Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm
Takeshi Saji OBB Black VG-10 Color Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

3 899,00 zł

szt.
  • nowość

Takeshi Saji OBB Black VG-10 Color Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Takeshi Saji OBB Black VG-10 Color Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm
Takeshi Saji OBB Black VG-10 Color Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

3 299,00 zł

szt.
  • nowość

Takeshi Saji OBB Black VG-10 Color Japoński Nóż Szefa Kuchni 18cm

Takeshi Saji OBB Black VG-10 Color Japoński Nóż Szefa Kuchni 18cm
Takeshi Saji OBB Black VG-10 Color Japoński Nóż Szefa Kuchni 18cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 799,00 zł

szt.
  • nowość

Takeshi Saji OBB Black VG-10 Color Japoński Nóż Santoku 18cm

Takeshi Saji OBB Black VG-10 Color Japoński Nóż Santoku 18cm
Takeshi Saji OBB Black VG-10 Color Japoński Nóż Santoku 18cm

Opis: Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 799,00 zł

szt.
  • nowość

Takeshi Saji OBB Black VG-10 Color Japoński Nóż Do Obierania 9cm

Takeshi Saji OBB Black VG-10 Color Japoński Nóż Do Obierania 9cm
Takeshi Saji OBB Black VG-10 Color Japoński Nóż Do Obierania 9cm

Opis: Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 199,00 zł

szt.
  • nowość

Takeshi Saji OBB Black VG-10 Color Japoński Nóż Bunka 17cm

Takeshi Saji OBB Black VG-10 Color Japoński Nóż Bunka 17cm
Takeshi Saji OBB Black VG-10 Color Japoński Nóż Bunka 17cm

Opis: Bunka to uniwersalny nóż kuchenny, dzięki wysokiemu ostrzu nóż kuchenny Bunka nadaje się szczególnie do krojenia warzyw lub owoców, a trójkątny obszar końcówki jest szczególnie przydatny do szczegółowej pracy i cięcia ryb lub mięsa.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 799,00 zł

szt.
  • nowość

Sos Sojowy Wietnamski Do Smażenia z Czosnkiem i Chilli 250ml CHIN SU

Sos Sojowy Wietnamski Do Smażenia z Czosnkiem i Chilli 250ml CHIN SU
Sos Sojowy Wietnamski Do Smażenia z Czosnkiem i Chilli 250ml CHIN SU

Opis: Sos sojowy jasny do smażenia z czosnkiem i chilli firmy Chin Su w butelce o pojemności 250ml. Używany powszechnie w kuchni orientalnej, dodawany praktycznie do każdej potrawy. Baza orientalnych potraw, który nadaje podstawowego słonego smaku. Idealny do marynowania oraz przyprawiania potraw smażonych na woku.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

5,90 zł

szt.
  • nowość

Sos Do Gotowania HON MIRIN Przyprawa Wino Ryżowe 300ml KINMIKAN

Sos Do Gotowania HON MIRIN Przyprawa Wino Ryżowe 300ml KINMIKAN
Sos Do Gotowania HON MIRIN Przyprawa Wino Ryżowe 300ml KINMIKAN

Opis: Sos do gotowania HON MIRIN w butelce o pojemności 300ml firmy Kinmikan. HON MIRIN jest powszechnie stosowanym składnikiem w kuchni japońskiej, służącym do nadawania potrawom delikatnego, słodko-kwaskowego smaku. Często używany jako substytut cukru i sosu sojowego, jest kluczowym elementem w przygotowywaniu sosu teriyaki i zupy miso. Mirin, będący odmianą japońskiego wina ryżowego, pełni funkcję gotowania, eliminując charakterystyczny zapach ryb w potrawach, zwłaszcza tych z dodatkiem ryb. Dodatkowo wykorzystuje się go do przygotowywania marynaty teriyaki oraz mieszanki octowej do sushi.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

12,90 zł

szt.
  • nowość

Sos Chilli Louisiana Original Hot Sauce Ostry Sos 177ml LOUISIANA

Sos Chilli Louisiana Original Hot Sauce Ostry Sos 177ml LOUISIANA
Sos Chilli Louisiana Original Hot Sauce Ostry Sos 177ml LOUISIANA

Opis: Sos chilli louisiana to oryginalny, znany i ceniony na całym świecie, ostry sos tabasco. Produkt zawiera delikatną kwaskowatość dzięki dodatkowi z octu. Sos w 100% naturalny, bez polepszaczy. Jak podaje producent na opakowaniu: "Wystarczy Tylko Jedna Kropla".

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

21,90 zł

szt.
  • nowość

Sezamowo Czosnkowy Sos Sojowy GYOZA Vegan 250ml HOUSE OF ASIA

Sezamowo Czosnkowy Sos Sojowy GYOZA Vegan 250ml HOUSE OF ASIA
Sezamowo Czosnkowy Sos Sojowy GYOZA Vegan 250ml HOUSE OF ASIA

Opis: Sezamowo czosnkowy sos sojowy o nazwie GYOZA Vegan w butelce o pojemności 250ml firmy House of Asia. Sos jest mieszanką smaków, którego bazę stanowi sos sojowy, nadający całości delikatnie słony smak. Ocet ryżowy dodaje kwasowości, nasiona sezamu wprowadzają orzechową nutę, a czosnek i chili, nadają mu dodatkowy smak i ostrość.

Zastosowanie: Sos oryginalnie polecany jako dip do japońskich pierożków gyoza, ale świetnie pasuje również do innych rodzajów pierogów, zarówno azjatyckich, jak i polskich. Jego smak będzie też świetnym uzupełnieniem różnorodnych azjatyckich potraw. Jest odpowiedni dla wegan i wegetarian.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

14,90 zł

szt.
  • nowość

Satake Unique AUS-8 Japoński Nóż Santoku Do Warzyw 17cm

Satake Unique AUS-8 Japoński Nóż Santoku Do Warzyw 17cm
Satake Unique AUS-8 Japoński Nóż Santoku Do Warzyw 17cm

Opis: Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

249,00 zł

szt.
  • nowość

Satake Unique Aogami#2 Japoński Nóż Santoku 17cm

Satake Unique Aogami#2 Japoński Nóż Santoku 17cm
Satake Unique Aogami#2 Japoński Nóż Santoku 17cm

Opis: Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

479,00 zł

szt.
  • nowość

Satake Unique Aogami#2 Japoński Nóż Nakiri 16cm

Satake Unique Aogami#2 Japoński Nóż Nakiri 16cm
Satake Unique Aogami#2 Japoński Nóż Nakiri 16cm

Opis: Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

479,00 zł

szt.
  • nowość

Satake Stalowy Japoński Nóż Do Steków 12cm

Satake Stalowy Japoński Nóż Do Steków 12cm
Satake Stalowy Japoński Nóż Do Steków 12cm

Opis: Jest to niezbędna, pozycja dla każdego fana steków. Ułatwia krojenie steków, noże o gładkiej krawędzi tnącej zapewniają czystsze cięcie niż noże ząbkowane. 

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

99,00 zł

szt.
  • nowość

Satake Satoru Japoński Nóż Do Filetowania 17cm

Satake Satoru Japoński Nóż Do Filetowania 17cm
Satake Satoru Japoński Nóż Do Filetowania 17cm

Opis: Długi, ostro zakończony nóż o bardzo cienkim ostrzu, przeznaczony do plastrowania i filetowania mniejszych i większych ryb, a także do obróbki mięsa. Opracowany został z myślą o użytkownikach z Europy, więc w przeciwieństwie do swoich japońskich odpowiedników – noży typu Yanagiba czy Takohiki – posiada szlif obustronny.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

159,00 zł

szt.
  • nowość

Satake S/D SK-5 Rdzewny Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 24cm

Satake S/D SK-5 Rdzewny Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 24cm
Satake S/D SK-5 Rdzewny Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 24cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Satake Cuteley Mfg S/D SK-5, to seria noży dla koneserów stali rdzewnych wiedzących jak o nie prawidłowo zadbać. Stal ta jest silnie reaktywnai pokrywa się patyną w bardzo krótkim czasie. Nieprawidłowe użytkowanie takie jak niewycieranie do sucha szczególnie po krojeniu cytrusów itd. tych noży spowoduje pokrywanie się rdzą. Rekompensuje to wysoka twardość noży, duża agresja cięcia oraz łatwość ostrzenia. Prosimy o przemyślane zakupy.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

449,00 zł

szt.
  • nowość

Satake S/D SK-5 Rdzewny Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 21cm

Satake S/D SK-5 Rdzewny Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 21cm
Satake S/D SK-5 Rdzewny Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Satake Cuteley Mfg S/D SK-5, to seria noży dla koneserów stali rdzewnych wiedzących jak o nie prawidłowo zadbać. Stal ta jest silnie reaktywnai pokrywa się patyną w bardzo krótkim czasie. Nieprawidłowe użytkowanie takie jak niewycieranie do sucha szczególnie po krojeniu cytrusów itd. tych noży spowoduje pokrywanie się rdzą. Rekompensuje to wysoka twardość noży, duża agresja cięcia oraz łatwość ostrzenia. Prosimy o przemyślane zakupy.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

399,00 zł

szt.
  • nowość

Satake S/D SK-5 Rdzewny Japoński Nóż Deba 16,5cm

Satake S/D SK-5 Rdzewny Japoński Nóż Deba 16,5cm
Satake S/D SK-5 Rdzewny Japoński Nóż Deba 16,5cm

Opis: Deba to tradycyjny nóż w stylu japońskim, który służy do patroszenia i filetowania ryb. Jego gruba, ciężka klinga z łatwością przecina ości i twardą skórę. Wielu japońskich kucharzy używa także Deby do sprawiania drobiu, ale tym nożem nie należy rąbać grubych kości, ponieważ można w ten sposób zniszczyć delikatne ostrze. Najlepiej przycisnąć grzbiet palcem i wykonać proste cięcie w kierunku do siebie.

Satake Cuteley Mfg S/D SK-5, to seria noży dla koneserów stali rdzewnych wiedzących jak o nie prawidłowo zadbać. Stal ta jest silnie reaktywnai pokrywa się patyną w bardzo krótkim czasie. Nieprawidłowe użytkowanie takie jak niewycieranie do sucha szczególnie po krojeniu cytrusów itd. tych noży spowoduje pokrywanie się rdzą. Rekompensuje to wysoka twardość noży, duża agresja cięcia oraz łatwość ostrzenia. Prosimy o przemyślane zakupy.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

469,00 zł

szt.
  • nowość

Satake S/D SK-5 Rdzewny Japoński Nóż Deba 15cm

Satake S/D SK-5 Rdzewny Japoński Nóż Deba 15cm
Satake S/D SK-5 Rdzewny Japoński Nóż Deba 15cm

Opis: Deba to tradycyjny nóż w stylu japońskim, który służy do patroszenia i filetowania ryb. Jego gruba, ciężka klinga z łatwością przecina ości i twardą skórę. Wielu japońskich kucharzy używa także Deby do sprawiania drobiu, ale tym nożem nie należy rąbać grubych kości, ponieważ można w ten sposób zniszczyć delikatne ostrze. Najlepiej przycisnąć grzbiet palcem i wykonać proste cięcie w kierunku do siebie.

Satake Cuteley Mfg S/D SK-5, to seria noży dla koneserów stali rdzewnych wiedzących jak o nie prawidłowo zadbać. Stal ta jest silnie reaktywnai pokrywa się patyną w bardzo krótkim czasie. Nieprawidłowe użytkowanie takie jak niewycieranie do sucha szczególnie po krojeniu cytrusów itd. tych noży spowoduje pokrywanie się rdzą. Rekompensuje to wysoka twardość noży, duża agresja cięcia oraz łatwość ostrzenia. Prosimy o przemyślane zakupy.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

439,00 zł

szt.
  • nowość

Satake Olive Wood Japoński Nóż Do Steków 11,5cm

Satake Olive Wood Japoński Nóż Do Steków 11,5cm
Satake Olive Wood Japoński Nóż Do Steków 11,5cm

Opis: Jest to niezbędna, pozycja dla każdego fana steków. Ułatwia krojenie steków, noże o gładkiej krawędzi tnącej zapewniają czystsze cięcie niż noże ząbkowane.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

179,00 zł

szt.
  • nowość

Satake Misaki Japoński Zestaw 3 Noży w Drewnianym Pudełku HG8775W

Satake Misaki Japoński Zestaw 3 Noży w Drewnianym Pudełku HG8775W
Satake Misaki Japoński Zestaw 3 Noży w Drewnianym Pudełku HG8775W

Opis: Zestaw 3 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

399,00 zł

szt.
  • nowość

Satake Misaki Japoński Zestaw 2 Noży Nóż Santoku 17cm i Nakiri 16cm

Satake Misaki Japoński Zestaw 2 Noży Nóż Santoku 17cm i Nakiri 16cm
Satake Misaki Japoński Zestaw 2 Noży Nóż Santoku 17cm i Nakiri 16cm

Opis: Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

289,00 zł

szt.
  • nowość

Satake Kenta Walnut Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm

Satake Kenta Walnut Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm
Satake Kenta Walnut Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

159,00 zł

szt.
  • nowość

Satake Kenta Walnut Japoński Nóż Uniwersalny 12cm

Satake Kenta Walnut Japoński Nóż Uniwersalny 12cm
Satake Kenta Walnut Japoński Nóż Uniwersalny 12cm

Opis: Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

119,00 zł

szt.
  • nowość
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl