Newsletter
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !

Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój e-mail.
Darmowa Dostawa !!
Darmowa dostawa (Paczkomaty Paczka w Weekend) już od 239,00 zł.
  • Noże Sashimi Tomoko.pl


    Noże Sashimi

  • Noże Deba Tomoko.pl


    Noże Deba

  • Noże Santoku Tomoko.pl


    Noże Santoku

  • Noże Global Tomoko.pl


    Japońskie
    Noże Global

Nasze Inne Sklepy i Strony

Sushi-Sklep.pl

Tomoko.pl


ChinskiePrzepisy.pl

Koszt Dostawy
Opinie Opineo

Yoshimitsu tłumacząc z języka japońskiego to „promień szczęścia”. Klingi wykonano z bardzo mocnej oraz solidnej stali wysokowęglowej SK-5 o twardości 62 HRC, która przez długi czas zachowuje doskonałą ostrość. Drewniane rękojeści w kształcie ośmiokąta zostały wzmocnione pierścieniem z tworzywa. Noże ze stali węglowej to bardzo solidne i ostre noże o które należy dbać w odpowiedni sposób.

Yoshimitsu

Noże Satake znane są z wysokiej jakości w bardzo przystępnej cenie. Firma Satake Cutlery Mfg. Co., Ltd. praktycznie od roku 1947 zajmuje się produkcją japońskich noży. Firma produkuje swoje produkty w mieście Seki, słynącym w Japonii z produkcji noży w bogato wyposażonym zakładzie produkcyjnym. W tym mieście obok tradycyjnych kowalskich zakładów powstają nowoczesne firmy, które dzięki innowacyjnej technologii łączą tradycję z wysokiej jakości wyrobem towarów. Dzięki temu możemy cieszyć się wysokiej jakości produktem w stosunkowo nie dużej cenie.

Ostrzone pod kątem 15 stopni noże satake dopasowane są kształtem oraz rozmiarem do potrzeb współczesnego użytkownika. Klinki wytwarzane są ze stali molibdenowo-wanadowej, kutej stali wysokowęglowej, stali VG-10 oraz wysokowęglowej stali nierdzewnej. Dzięki temu otrzymujemy wysokiej jakości produkt, dobrze wyważony, cieszący się popularnością zarówno wśród profesjonalistów jak i amatorów.

Satake Yoshimitsu Nóż Deba 12 cm

Satake Yoshimitsu Nóż Deba 12 cm
Satake Yoshimitsu Nóż Deba 12 cm

Satake Yoshimitsu Nóż Kuchenny Deba 12 cm

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Dostępność: brak towaru

Cena: 149,00 zł

Satake Yoshimitsu Nóż Deba 15,5cm

Satake Yoshimitsu Nóż Deba 15,5cm
Satake Yoshimitsu Nóż Deba 15,5cm

Satake Yoshimitsu Nóż Kuchenny Deba 15,5 cm

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 199,00 zł
szt.

Satake Yoshimitsu Nóż Nakiri 16cm

Satake Yoshimitsu Nóż Nakiri 16cm
Satake Yoshimitsu Nóż Nakiri 16cm

Satake Yoshimitsu Nóż Kuchenny Usuba 16 cm

Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 169,00 zł
szt.

Satake Yoshimitsu Nóż Santoku 15cm

Satake Yoshimitsu Nóż Santoku 15cm
Satake Yoshimitsu Nóż Santoku 15cm

Satake Yoshimitsu Nóż Kuchenny Santoku 15 cm

Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 169,00 zł
szt.

Satake Yoshimitsu Nóż Santoku 17cm

Satake Yoshimitsu Nóż Santoku 17cm
Satake Yoshimitsu Nóż Santoku 17cm

Satake Yoshimitsu Nóż Kuchenny Santoku 17 cm

Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 169,00 zł
szt.

Satake Yoshimitsu Nóż Yanagi Sashimi 21cm

Satake Yoshimitsu Nóż Yanagi Sashimi 21cm
Satake Yoshimitsu Nóż Yanagi Sashimi 21cm

Satake Yoshimitsu Nóż Kuchenny Yanagi-Sashimi 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 199,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl