Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !
Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
- Przepisy Meksykańskie (4)
- Przepisy Orientalne (33)
Tykwa Kanpyo do Sushi
Tykwa stosowana jako dodatek do sushi to roślina pnąca z rodziny dyniowatych, zwana inaczej kanpyo.
Można ją stosować naprzemiennie lub równocześnie z rzodkwią japońską.
Tykwa marynowana ma nieco słodkawy smak, ponieważ do marynaty oprócz sosu sojowego czy japońskiego wina ryżowego dodawany jest karmel.
Często wykorzystywana jest jako nadzienie do maki sushi oraz innych zawijanych rodzai.
Sprzedawana jest w gotowej formie co znacznie ułatwia przygotowanie pysznych rolek sushi.
Tykwa Kanpyo Do Sushi
Tykwa Karmelowa Do Sushi Kanpyo 100g ASIA KITCHEN
Opis: Tykwa do sushi w opakowaniu 100g. Popularny składnik roladek sushi. Często wykorzystywany jako nadzienie do maki sushi oraz innych zawijanych rodzajów sushi. Jest to nic innego jak cienko pokrojona tykwa w zalewie z sosu sojowego oraz karmelu.
Wysyłka w: 24 godziny
Tykwa Karmelowa Kanpyo Do Sushi 500g ASIA KITCHEN
Opis: Kanpyo tykwa do sushi w opakowaniu 500g. Popularny dodatek do nadzienia sushi, zwłaszcza maki sushi. Nietypowa w smaku, często wykorzystywana w kuchni dalekiego wschodu.
Wysyłka w: 24 godziny
Tykwa Marynowana Kanpyo Do Sushi 1kg ASIA KITCHEN
Opis: Kanpyo tykwa do sushi w opakowaniu 1kg. Popularny karmelowy dodatek do nadzienia sushi, zwłaszcza maki sushi. Nietypowa w smaku, często wykorzystywana w kuchni dalekiego wschodu.
Wysyłka w: 24 godziny
Grzyby Ajitsuke Shitake Po Ku Marynowane 500g NOBI
Opis: Grzyby shitake to chyba najpopularniejsze azjatyckie grzyby. Pochodzą z Chin oraz Japonii, to właśnie w tych kuchniach są najczęściej stosowane. Shitake używa się jako jeden ze składników popularnej japońskiej potrawy sushi. Gotowe do użycia, w słodko-kwaśnej zalewie, idealnie posłużą do przygotowania, naprawdę ciekawych roladek sushi. Pokrojone w cienkie plastry i zamarynowane.
Wysyłka w: 24 godziny