Newsletter
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !

Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój e-mail.
Darmowa Dostawa !!
Darmowa dostawa (Paczkomaty Paczka w Weekend) już od 239,00 zł.
  • Noże Sashimi Tomoko.pl


    Noże Sashimi

  • Noże Santoku Tomoko.pl


    Noże Santoku

  • Noże Deba Tomoko.pl


    Noże Deba

  • Noże Global Tomoko.pl


    Japońskie
    Noże Global

Nasze Inne Sklepy i Strony

Sushi-Sklep.pl

Tomoko.pl


ChinskiePrzepisy.pl

Koszt Dostawy
Opinie Opineo

Tojiro Aogami Buffalo Horn Nóż Deba 18cm

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 1 569,00 zł 1569.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0

Opis

Nóż Kuchenny Deba 18 cm Tojiro Aogami

Stosunkowo ciężki, ostro zakończony nóż z grubą, zwężającą się klingą. Przeznaczony jest do filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. Mimo że Japończycy używają go też do sprawiania mięsa drobiowego, nóż Deba nie jest tasakiem rzeźniczym. Można nim swobodnie przeciąć ość czy chrząstkę, ale nie służy do rąbania grubych kości i nie powinno się nim mocno uderzać. W tym modelu krawędź grzbietu jest lekko zaokrąglona, żeby maksymalnie zwiększyć komfort pracy palcami.

Dane techniczne:

Ostrze - Najwyższej jakości stal wysokowęglowa Aogami #2 (szlif jednostronny)

Twardość ostrza - 63 +/-1 HRC

Rękojeść - Dębowy uchwyt zakończony pierścieniem z bawolego rogu

Długość całkowita - 34,0 cm

Długość ostrza - 18 cm

Szerokość klingi - 5,7 cm

Grubość klingi - 7,5 mm

Waga - ok. 315 g

Aogami #2 (YSS), tzw. Blue Steel, to wyśmienita stal wysokowęglowa o bardzo wysokiej czystości, produkowana przez firmę Hitachi Metals w oparciu o tradycyjną technologię oczyszczania żelaza zwaną Tatara. Ostrza wykonane z tego materiału są wyjątkowo twarde i zachowują ostrość przez długi czas, ponieważ dzięki dodatkowi chromu i wolframu są bardziej odporne na ścieranie i pękanie niż inne stale węglowe. Niezwykle mocne rdzenie okuto miękkim żelazem, więc noże z tej serii są łatwe w utrzymaniu i świetnie się sprawdzają na co dzień.

Główne cechy

Twardość HRC +/- 1: 63 - 65
Klinga nierdzewna: Nie
Sposób ostrzenia: Jednostronny praworęczny
Stal wielowarstwowa: Tak, 2-9 warstw
Materiał rękojeści: Tradycyjna Japońska
Rodzaj noża: Nóż do Sushi, Nóż kuchenny
Długość ostrza: 16 - 19 cm
Typ ostrza: Deba
Stal: Aogami #2

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl