Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !
Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
- Przepisy Meksykańskie (4)
- Przepisy Orientalne (33)
Tasaki Kuchenne
Tasaki Kuchenne - Oryginalne Chińskie, Tajskie oraz Japońskie Tasaki. Ciężkie oraz bardzo ostre - nadadzą się do każdego zadania kulinarnego.
Tasaki Kuchenne
Chińsko Tajwański Tasak Nóż Szefa Kuchni Faai Dou 33cm
Opis: Duży tasak o długości ok. 33cm ze stali nierdzewnej i drewnianą rączką w stylu kuchni chińskiej i tajwańskiej. Idealnie nadaje się do krojenia owoców, warzyw oraz mięs o różnej twardości. W kuchni azjatyckiej kucharze w głównej mierze posługują się tasakami, które wykorzystywane są do wielu czynności podczas obrabiania mięsa, ryb, owoców oraz warzywa. Tasak dla osób rozpoczynających przygodę z kuchnia orientalną, jak i tych którzy już poznali ten niesamowity kulinarny świat !
Bardzo wytrzymałe i ostre ostrze – wykonane ze stali nierdzewnej, ostrzonej dwustronnie. Drewniana, żłobiona rączka – która bardzo dobrze leży w dłoni. Szerokie zastosowanie – jeden nóż praktycznie do wszystkiego ! Do mięs oraz krojenia i szatkowania warzyw i owoców.
Uwaga: Nie należy myć w zmywarce, ze względu na bardzo ostre ostrze nie powinno się kroić na twardych powierzchniach jak metal, szło czy kamień ! Pomimo swojej masywnej budowy nie powinno się nim kroić kości !
Specyfikacja: Długość ostrza: 219mm, szerokość ostrza: 120mm, długość całkowita: 325mm, ostrzenie: dwustronne, waga: 400g ostrze: stal nierdzewna HRC 53 (+/-1).
Wysyłka w: 24 godziny
Ciężki Tasak Tajskiego Szefa Kuchni 32cm KIWI
Opis: Chiński tasak do mięsa nadaje się do cięcia oraz siekania naprawdę wszystkich artykułów spożywczych. Idealnie sieka chrząstki, ścięgna oraz kości. Podstawowe narzędzie chińskiego kucharza, bez którego nie mógłby przygotować chińskich potraw. Bardzo dobrze leży w dłoni co sprawia, że posługiwanie się nim jest dużo łatwiejsze. Wykonany z bardzo dobrej jakości drewna oraz stali nierdzewnej.
Specyfikacja: długość ostrza: 19cm, długość noża: 32cm, szerokość ostrza: 9,5cm, waga 340g. Wykonany ze stali nierdzewnej oraz wysokiej jakości drewna.
Wysyłka w: 24 godziny
Japoński Nóż Tasak Szefa Kuchni Sekiryu 32cm
Opis: Niezawodny japoński nóż tasak Sekiryu kuty w japońskim mieście Seki w prefekturze Gifu. Posiada potężne ostrze, przystosowane do cięcia i krojenia mięs oraz dużych warzyw i owoców. Wygląda bardzo masywnie, jednak jest zaskakująco lekki i poręczny, dzięki czemu z powodzeniem posłuży zarówno zaprawionym szefom kuchni, jak i mniej doświadczonym amatorom domowego gotowania. Ostrze wykonane jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej i osadzone w drewnianej, dębowej rękojeści, która idealnie układa się w dłoni.
Uwaga: Nie należy myć w zmywarce, ze względu na bardzo ostre ostrze nie powinno się kroić na twardych powierzchniach jak metal, szło, czy kamień ! Pomimo swojej masywnej budowy nie powinno się nim kroić kości !
Specyfikacja: długość ostrza: 20,5cm, szerokość ostrza: 9cm, długość całkowita: 31,8cm, ostrzenie: dwustronne, waga: 320g, ostrze: stal nierdzewna 420 J2, twardość: HRC 50-53 (+/-1)
Wysyłka w: 24 godziny
Nóż Tasak Kucharza Do Wszystkiego 31cm KIWI
Opis: Nóż tasak do wszystkiego 31cm renomowanej tajskiej firmy KIWI. Posiada drewnianą rączkę, która dobrze leży w dłoni. Wyglądam przypomina tasak, jednak nie jest tak duży i ciężki. Bardzo ostry, świetnie sprawdza się w kuchni w szczególności, jako nóż do siekania. Wykonany ze stali nierdzewnej oraz drewna impregnowanego.
Specyfikacja: długość: 31,5cm, ostrze: 18,5cm, szerokość: 4,5-6cm, grubość: 1mm, waga 130g.
Wysyłka w: 24 godziny
Nóż Tasak Szefa Do Siekania 31cm KIWI
Opis: Tasak szefa renomowanej tajskiej firmy KIWI. Posiada drewnianą rączkę, która dobrze leży w dłoni. Bardzo ostry, świetnie sprawdza się w kuchni w szczególności, do siekania oraz cięcia twardszych składników. Wykonany ze stali nierdzewnej oraz drewna impregnowanego.
Specyfikacja: długość: 31cm, ostrze: 19cm, szerokość: 6cm, grubość: 1mm, waga 160g.
Wysyłka w: 24 godziny
Nóż Tasak Uniwersalny Do Siekania 17,8cm KIWI
Opis: Nóż Uniwersalny firmy KIWI bardzo poręczny oraz przydatny. Nóż tajski o ostrzu 17,8 cm, idealnie nadaje się do szatkowania, krojenia, rozdrabniania warzyw oraz owoców. Dzięki niemu z łatwością przetniemy twardsze kawałki mięsa, a niewielki rozmiar ostrza ułatwi proces posługiwania się. Jest bardzo ostry, dlatego należy szczególnie uważać.
Podczas przygotowywania przepisów kuchni orientalnej, bardzo często mamy do czynienia z obieraniem, krojeniem, szatkowaniem różnego rodzaju owoców, warzyw, mięs. Proces ten nie musi być udręką. Na miano pomocnika, z pewnością zasłużą noże firmy KIWI produkowane w Tajlandii. Noże są bardzo ostre, a ich użycie uprzyjemnia i przyśpiesza cały proces. Noże KIWI wykonane są ze stali nierdzewnej, a rączki z impregnowanego drewna.
Specyfikacja: 28 cm – długość, 17,8cm – długość ostrza, 4,5 cm – szerokość ostrza, 1mm – grubość ostrza.
Wysyłka w: 24 godziny
Satake Satoru Japoński Nóż Tasak Do Siekania 18cm
Opis: Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.
Wysyłka w: 3 dni
Tasak Chiński Do Krojenia Warzyw i Mięsa 32,5cm Xiao Tian Zi
Opis: Chiński tasak nóż szefa kuchni w stylu kuchni chińskiej o długości 32,5cm. Używany do krojenia i szatkowania warzyw, owoców oraz mięsa. Dzięki szerokiemu i cienkiemu ostrzu doskonale sprawdza się zarówno przy dzieleniu produktów na kawałki, jak i przy precyzyjnym krojeniu na talarki, słupki, a nawet bardzo drobnym siekaniu. Posiada szerokie zastosowanie stanowi wygodne i uniwersalne narzędzie do przygotowywania i garnirunku orientalnych potraw.
Wykonany w całości ze stali nierdzewnej i znakomicie zaostrzony, bez trudu wsiąka w twarde warzywa oraz kroi mięso. Bardzo ostre i wytrzymałe ostrze – wykonane ze stali nierdzewnej, ostrzone dwustronnie.
Metalowa rękojeść – niezawodnie trwała, znakomicie dodaje stabilności i obciąża cięcie.
Szerokie zastosowanie – jeden nóż do porcjowania mięs oraz krojenia i szatkowania warzyw, grzybów, owoców.
Uwaga: Nie należy myć w zmywarce, ze względu na bardzo ostre ostrze nie powinno się kroić na twardych powierzchniach jak metal, szło, czy kamień !
Specyfikacja: długość ostrza: 214mm, szerokość ostrza: 102mm, długość całkowita: 325mm, ostrzenie: dwustronne, waga: 460g, ostrze: stal nierdzewna HRC 53 (+/-1).
Wysyłka w: 24 godziny
Global Japoński Mini Nóż Tasak Do Sera i Ziół 8cm GS-102
Opis: Ten mini-tasak firmy Global to, ze względu na szlif, w zasadzie bardzo skrócony nóż typu nakiri. Sprawdzi się doskonale przy siekaniu, krojeniu I szatkowaniu. Otwór w klindze w połączeniu z niewielką wagą pozwala powiesić go nawet na plastikowym haczyku na kuchennej ścianie, by zawsze był pod ręką. Monolityczna konstrukcja, charakterystyczna dla firmy Global, ułatwia utrzymanie tasaka w czystości.
Wysyłka w: 3 dni
Global Japoński Tasak Nóż w Stylu Chińskim Do Krojenia i Siekania 17cm G-49/B
Opis: Stosunkowo ciężki nóż, zwany tasakiem chińskim, powszechnie stosowany w Azji jako wszechstronny nóż szefa kuchni. Posiada cienką, prostokątną klingę i służy do siekania i krojenia warzyw, owoców oraz mięsa bez kości. Ponieważ nóż jest wyjątkowo szeroki, można nim błyskawicznie zgarnąć pokrojone produkty i przenieść je do salaterki lub na patelnię. Chiński nóż kuchenny z cienką klingą, w przeciwieństwie do ciężkiego tasaka używanego na Zachodzie, nie służy do rąbania kości.
Wysyłka w: 3 dni
Global Japoński Tasak Nóż w Stylu Chińskim Do Mięsa 440g 16cm G-12
Opis: Klasyczny, ciężki tasak rzeźniczy przeznaczony do siekania surowego mięsa. Można nim porąbać niewielkie kości, chrząstki lub stawy. Doskonale się też sprawdzi, kiedy trzeba rozłupać dynię, przeciąć pancerz homara albo podzielić mrożonkę. Ponieważ tasak jest wyjątkowo ostry i wygodny w użyciu, nadaje się nawet do krojenia.
Wysyłka w: 3 dni
Kanetsune SK-4 Rdzewny Japoński Nóż w Stylu Chińskim Do Siekania 22 x 9cm
Opis: Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie można nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.
Wysyłka w: 3 dni
Mcusta Zanmai SPG2 Japoński Nóż w Stylu Chińskim Do Siekania 18cm
Opis: Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.
Wysyłka w: 3 dni
Mcusta Zanmai VG-10 Splash Japoński Nóż w Stylu Chińskim Do Siekania 18cm
Opis: Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.
Wysyłka w: 3 dni
Satake Misaki Japoński Nóż Nakiri 16cm
Opis: Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Wysyłka w: 3 dni
Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Tasak w Stylu Chińskim Do Siekania 18cm
Opis: Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.
Wysyłka w: 3 dni
Takeshi Saji SRS-13 Micarta Ręcznie Kuty Japoński Nóż w Stylu Chińskim Do Siekania 22cm
Opis: Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie można nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.
Wysyłka w: 3 dni
Takeshi Saji WBB Ręcznie Kuty Styl Chiński R-2 Japoński Nóż Do Siekania 22 x 11cm
Opis: Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie można nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane Bamboo VG-5 Japoński Nóż w Stylu Chińskim Do Siekania 17,5cm
Opis: Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane Sakura AUS-6A Japoński Nóż w Stylu Chińskim Do Siekania 18cm
Opis: Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane SAN Black VG-5 Japoński Nóż w Stylu Chińskim Do Siekania 18cm
Opis: Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane SAN Brown VG-5 Japoński Nóż w Stylu Chińskim Do Siekania 18cm
Opis: Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro MV Japoński Nóż Soba 24cm
Opis: Soba-kiri charakteryzuje – bardzo szerokie ostrze, bez typowego czubka, o prostokątnym kształcie i prostej krawędzi tnącej. Jednak jego kształt i krawędź tnąca z nietypowo obniżoną brodą, są podyktowane wyjątkowej specjalizacji – jest to nóż, wykorzystywany do przygotowywania klusek soba oraz udon.
Taki kształt, z rękojeścią bliżej środka krawędzi, pozwala na lepszą dystrybucję siły, wymaganej przy krojeniu płaskiego, złożonego w kilka warstw, placka w cienkie nitki wykorzystywane w tradycyjnej kuchni japońskiej.
Tojiro Pro Western VG-10 Japoński Tasak Nóż Do Siekania 22cm
Opis: Tasak typu chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro Shirogami Kurouchi Japoński Nóż Soba 27cm
Opis: Soba-kiri charakteryzuje – bardzo szerokie ostrze, bez typowego czubka, o prostokątnym kształcie i prostej krawędzi tnącej. Jednak jego kształt i krawędź tnąca z nietypowo obniżoną brodą, są podyktowane wyjątkowej specjalizacji – jest to nóż, wykorzystywany do przygotowywania klusek soba oraz udon.
Taki kształt, z rękojeścią bliżej środka krawędzi, pozwala na lepszą dystrybucję siły, wymaganej przy krojeniu płaskiego, złożonego w kilka warstw, placka w cienkie nitki wykorzystywane w tradycyjnej kuchni japońskiej.
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro Shirogami Kurouchi Japoński Nóż Soba 30cm
Opis: Soba-kiri charakteryzuje – bardzo szerokie ostrze, bez typowego czubka, o prostokątnym kształcie i prostej krawędzi tnącej. Jednak jego kształt i krawędź tnąca z nietypowo obniżoną brodą, są podyktowane wyjątkowej specjalizacji – jest to nóż, wykorzystywany do przygotowywania klusek soba oraz udon.
Taki kształt, z rękojeścią bliżej środka krawędzi, pozwala na lepszą dystrybucję siły, wymaganej przy krojeniu płaskiego, złożonego w kilka warstw, placka w cienkie nitki wykorzystywane w tradycyjnej kuchni japońskiej.
Wysyłka w: 3 dni