Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !
Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
- Przepisy Meksykańskie (4)
- Przepisy Orientalne (33)
Rzodkiew do Sushi Oshinko
Marynowana rzodkiew do sushi w smaku jest słodko - kwaśna, smaczna i chrupiąca. Nazywana również oshinko lub takuan.
Sprawdzi się również jako dodatek do sałatek z uwagi na swój smak i chrupkość.
Warto również zwrócić uwagę na jej właściwości zdrowotne – bogata w witaminy B1, B2, PP, C oraz magnez.
Co ciekawe znajduje zastosowanie w profilaktyce przeciwnowotworowej ze względu na zawarte w niej związki fenolowe hamujące syntezę szkodliwych nitrozamin.
Rzodkiew Oshinko Do Sushi
Rzodkiew Do Sushi Oshinko 500g NOBI
Opis: Marynowana rzodkiew do sushi w opakowaniu 500g. Koreańska nazwa to danmuji, zaś japońska to takuan. Wykonana z popularnej rzodkwi daikon. Marynowana rzodkiew w smaku jest słodko-kwaśna, podczas jedzenia chrupiąca i smaczna. W kuchni orientalnej znajduje szerokie zastosowanie jednak zazwyczaj wykorzystuje się ją jako nadzienie sushi.
Wysyłka w: 24 godziny
Rzodkiew Krojona Takuan Sushi 350g ASIA KITCHEN
Opis: Rzodkiew marynowana krojona do sushi w opakowaniu 350g. Inaczej takuan lub oshinko. Stosowana głównie w kuchni japońskiej jako składnik do sushi, w kuchni koreańskiej to niezastąpiony produkt do potrawy kimbap. W smaku słodko-kwaśna, chrupiąca i nietypowa. Bardzo zdrowa zawiera witaminy B1,B2,PP, C oraz magnez. Ciężko dostępna w zwykłych sklepach.
Wysyłka w: 24 godziny
Rzodkiew Oshinko Do Sushi Cała 1kg NOBI
Opis: Rzodkiew do sushi w opakowaniu 1kg. Nazywana również osinko lub takuan. Bardzo smaczna i chrupiąca idealnie nadaje się jako dodatek do sushi. W smaku jest słodko-kwaśna. W kuchni japońskiej dodawana do sushi, zaś w kuchni koreańskiej do popularnej w tym kraju potrawy kimbap. Warzywo bardzo ciężko dostępne, tej rzodkwi nie można kupić w warzywniaku, czy innych sklepach spożywczych.
Wysyłka w: 24 godziny
Grzyby Ajitsuke Shitake Po Ku Marynowane 500g NOBI
Opis: Grzyby shitake to chyba najpopularniejsze azjatyckie grzyby. Pochodzą z Chin oraz Japonii, to właśnie w tych kuchniach są najczęściej stosowane. Shitake używa się jako jeden ze składników popularnej japońskiej potrawy sushi. Gotowe do użycia, w słodko-kwaśnej zalewie, idealnie posłużą do przygotowania, naprawdę ciekawych roladek sushi. Pokrojone w cienkie plastry i zamarynowane.
Wysyłka w: 24 godziny