Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !
Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
- Przepisy Meksykańskie (4)
- Przepisy Orientalne (33)
Różne Pasty Azjatyckie
Różne Pasty Azjatyckie.
Tajska Pasta Zielone Curry 113g HOUSE OF ASIA
Opis: Niech Twoja kreatywność przejmie kontrolę. Tajskie pasty curry House Of Asia znajdują zastosowanie w nieograniczonej gamie dań azjatyckich, wszędzie tam, gdzie zabierze Cię Twoja wyobraźnia. Nasze tradycyjne receptury tajskich past curry zapewnią niesamowite doznania smakowe, wystarczą tylko 2 łyżki stołowe pasty, aby odmienić każdą potrawę. Celebruj z nami autentyczne smaki Azji.
Wysyłka w: 24 godziny
Tajska Pasta Chili z Krewetkami Nam Prik Pao 114g MAEPRANOM BRAND
Opis: Tajska pasta chili z krewetkami (Nam Prik Pao) w słoiku 114g, wyprodukowana przez MaePranom Brand. Pasta chili w oleju to jeden z głównych składników zupy tom yum kung jednej z najpopularniejszych tajskich potraw. Dzięki swojej ostrości, nadaje zupie bardzo pikantnego smaku i niesamowitego aromatu.
Wysyłka w: 24 godziny
Tajska Pasta Chili z Krewetkami 228g MAEPRANOM BRAND
Opis: Tajska pasta chili z krewetkami w słoiku 228g, wyprodukowana przez MaePranom Brand. Pasta chili to jeden z głównych składników zupy tom yum kung jednej z najpopularniejszych tajskich potraw. Dzięki swojej ostrości, nadaje zupie bardzo pikantnego smaku i niesamowitego aromatu. Jest gęsta i bardzo intensywna w smaku i zapachu. Można ją wykorzystać do przygotowania prawdziwie tajskich potraw, gdzie krewetki i owoce morza to chleb powszedni.
Wysyłka w: 24 godziny
Tajska Pasta Chili z Fermentowaną Rybą 228g MAEPRANOM BRAND
Opis: Tajska pasta chili z fermentowaną rybą w słoiku 228g, wyprodukowana przez MaePranom Brand. Pasta chili to jeden z głównych składników zupy tom yum kung jednej z najpopularniejszych tajskich potraw. Dzięki swojej ostrości, nadaje zupie bardzo pikantnego smaku i niesamowitego aromatu. Jest gęsta i bardzo intensywna w smaku i zapachu. Można ją wykorzystać do przygotowania prawdziwie tajskich potraw, gdzie ryby i owoce morza to chleb powszedni.
Wysyłka w: 24 godziny
Tajska Pasta Chili Wegetariańska 228g MAEPRANOM BRAND
Opis: Tajska pasta chili wegetariańska w słoiku 228g, wyprodukowana przez MaePranom Brand. Pasta chili to jeden z głównych składników zupy tom yum kung jednej z najpopularniejszych tajskich potraw. Dzięki swojej ostrości, nadaje zupie bardzo pikantnego smaku i niesamowitego aromatu. Jest gęsta i bardzo intensywna w smaku i zapachu.
Wysyłka w: 24 godziny
Sos Orzechowy Pasta Satay 180g FLYING GOOSE BRAND
Opis: Sos pasta satay firmy Flying Goose Brand w słoiku o pojemności 180g. Powstał ze zmielonych orzechów arachidowych oraz specjalnie dobranych tajskich ziół. Jego pikantny oraz egzotyczny smak znakomicie podkreśla potrawy w szczególności z grilla. Sos wykorzystuje się do typowo tajskiej potrawy, czyli pałeczek mięsnych. To właśnie od tego sosu wzięła się nazwa tej potrawy.
Sos Marynata z Czarnego Pieprzu 350g Lee Kum Kee
Opis: Sos z czarnego pieprzu w słoiku o pojemności 350g znanej na całym świecie chińskiej firmy Lee Kum Kee. Używany głównie jako marynata do mięsa, idealny do smażenia na woku oraz grillowania. Pieprz to podstawowa przyprawa, dlatego sos z czarnego pieprzu to 100% smaku i aromatu dla mięsa, które przygotowujesz. Sos można zastosować również do warzyw w diecie wegańskiej.
Wysyłka w: 24 godziny
Siekana Kolendra w Oleju Sojowym 180g THAI PRIDE
Opis: Siekana kolendra w oleju sojowym wyprodukowana w Tajlandii przez firmę Thai Pride. Przyprawa o bogatym smaku i aromacie, który przypomina nieco natkę pietruszki. Bardzo dobrze komponuje się z innymi składnikami, takimi jak chili, czosnek, imbir, limonka lub mleko kokosowe. Kolendra, stanowi idealny składnik pikantnych lub łagodnych sosów. Nie zawiera glutenu !
Przecier Sos Pomidorowy Włoski Passata 500g KIER
Opis: Przecier sos pomidorowy z Włoch o nazwie Passata Di Pomodoro o pojemności 500g wyprodukowany przez firmę Kier. Wysoka jakość 100% pomidorów bez dodatków. Selekcjonowane z pasją, świeże zbiory.
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta z Tamaryndowca Łagodna Tamaryndowa 195g THAI PRIDE
Opis: Pasta z tamaryndowca firmy THAI DANCER to łagodny koncentrat powstały z owoców tamaryndowca. Stosowana jest do wyrobu napojów, sosów, dipów, dresingów, kwaśnych zup oraz wszelkich dań wymagających kwaśnego smaku. Pasta pozytywnie wpływa na układ trawienny i bóle żołądka.
Pasta z Tajskiej Bazylii Holy Saszetka 50g LOBO
Opis: Pasta z tajskiej bazylii holy firmy Lobo w opakowaniu 50g. Pasta o smaku i aromacie azjatyckiej bazylii do zamarynowania wieprzowiny, wołowiny czy też drobiu. Bardzo prosta w zastosowaniu, wystarczy dodać ją do potrawy. Przepis jak przygotować potrawę z tajskiej bazylii z różnego rodzaju mięsem w opisie szczegółowym produktu.
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta z Mięty Sos Miętowy Aromatyczna Baza 280g PASCO
Opis: Pasta z mięty sos miętowy aromatyczna baza w słoiku o pojemności 280g firmy PASCO. Sos miętowy, klasyczna marynata, stanowi znakomity komplement dla dań takich jak jagnięcina, kurczak, cielęcina, królik i koźlęcina, oraz jako uzupełnienie świeżych ziemniaków, warzyw i sałatek. Sos miętowy jest uwielbiany przez Anglików, Francuzów, a także mieszkańców Australii i Nowej Zelandii, idealnie pasując do ich kulinarnej tradycji. W Polsce znany od wieków i głównie podawany z dziczyzną.
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta z Kolendry Mielona Kolendra 110g THAI HERITAGE
Opis: Pasta z kolendry firmy Thai Heritage w słoiku o pojemności 110g. Smaczna, aromatyczna przyprawa do wielu potraw. Mielona kolendra przypomina nitki pietruszki, jednak zapach i smak to esencja Tajlandii. Pasta jest na bazie kolendry z oleju sojowego i octu ryżowego. W duecie z chilli, tworzy świeży, chłodzący smak dodatek. Smak kolendry świetnie równoważą inne wyraziste przyprawy: czosnek, imbir, trawa cytrynowa, limonka lub mleczko kokosowe. Idealnie nadaje się do sosów pikantnych, jak i do łagodnych, do sosów, dipów, sałatek.
Pasta z Imbiru 120g HOUSE OF ASIA
Opis: Mielony imbir przygotowany dla wygody i szybkości użycia w kuchni. Zawartość słoiczka odpowiada 24 łyżeczkom posiekanego imbiru lub 12 cm korzenia o średniej grubości. Pasta świetnie sprawdzi się jako dodatek do mięs, ryb, owoców morza, sałatek, zup, sosów oraz marynat.
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta z Czosnku 120g HOUSE OF ASIA
Opis: Mielony czosnek przygotowany dla wygody i szybkości użycia w kuchni. Zawartość słoiczka odpowiada 24 łyżeczkom posiekanego czosnku. Pasta świetnie sprawdzi się jako dodatek do mięs, ryb, owoców morza, sałatek, zup, sosów oraz marynat.
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta z Ciecierzycy Arabska Humus 400g DOYAL
Opis: Pasta z ciecierzycy arabska humus w puszce o pojemności 400g firmy DOYAL. Pasta znana szerzej jako humus, czyli arabska pasta z przetartych nasion ciecierzycy. Humus to potrawa z Bliskiego Wschodu, używana gównie do smarowania lub jako dip.
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta z Chili 120g HOUSE OF ASIA
Opis: Mielona papryczka chili przygotowana dla wygody i szybkości użycia w kuchni. Zawartość słoiczka odpowiada 24 łyżeczkom posiekanego chili. Pasta świetnie sprawdzi się jako przyprawa do sosów, potraw z roślin strączkowych, kanapek czy potraw z grilla.
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Tikka Masala 50g HOUSE OF ASIA
Opis: Pasta Tikka Masala to kremowy, aromatyczny sos na bazie imbiru i czosnku z nasionami kolendry. Idealnie sprawdza się do przygotowania dania indyjskiego na bazie pasty Tikka Masala. Doskonale komponuje się z ryżem.
Przepis na Kurczak Tikka Masala:
Składniki:
- 1 łyżka oleju
- 200g mięsa z kurczaka pokrojonego w kostkę
- 50g miksu warzyw (zielona papryka, cebula, pomidory)
- 110ml wody
- 1 łyżka śmietany lub jogurtu i dodatkowa do dekoracji
Przygotowanie:
1. Na patelni rozgrzej olej. Dodaj mięso z warzywami, smaż 2-3 minuty, aż mięso się zarumieni.
2. Dodaj 1 saszetkę Pasty Tikka Masala 50g, smaż 1 minutę, dodaj wodę, zagotuj.
3. Zmniejsz ogień, duś około 5 minut od czasu do czasu mieszając.
4. Dodaj śmietanę lub jogurt, zamieszaj.
5. Udekoruj śmietaną lub jogurtem.
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Tamaryndowa Tamaryndowiec 435ml THAI DANCER
Opis: Pasta tamaryndowa firmy Thai Dancer w butelce z wygodnym dozownikiem o pojemności 435ml. Koncentrat powstały z owoców tamaryndowca. Stosowana jest do wyrobu napojów, sosów, dipów, dresingów, kwaśnych zup oraz wszelkich dań wymagających kwaśnego smaku. Pasta pozytywnie wpływa na układ trawienny i bóle żołądka. W Ajurwedzie, używa się jej do wzmacniania żołądka oraz apetytu.
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Tamaryndowa Tamarynd 227g SUREE
Opis: Pasta tamaryndowa firmy Suree w słoiku o gramaturze 227g. Koncentrat powstały z owoców tamaryndowca. Pasta stosowana jest do wyrobu napojów, sosów, dipów, dresingów, kwaśnych zup oraz wszelkich dań wymagających kwaśnego smaku. Pozytywnie wpływa na układ trawienny i bóle żołądka. W Ajurwedzie, używa się jej do wzmacniania żołądka oraz apetytu.
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Tamaryndowa Tamarynd 114g ASIA KITCHEN
Opis: Niech Twoja kreatywność przejmie kontrolę. Tajska pasta z tamaryndowca Asia Kitchen znajdują zastosowanie w nieograniczonej gamie dań azjatyckich, wszędzie tam, gdzie zabierze Cię Twoja wyobraźnia. Celebruj z nami autentyczne smaki Azji, daj się przenieść na ulicę Tajlandii.
Cechą charakterystyczną owoców tamaryndowca jest kwaśny smak, którego bogactwo aromatów kojarzy się z dymem, melasą oraz karmelem. Co istotne, jest ona bardzo łatwa w wykorzystaniu – nabierana łyżeczką ze słoika może być rozprowadzona w jakiejkolwiek cieszy i nadaje potrawom egzotycznego kwaśnego smaku.
W kuchni tajskiej jest klasycznym dodatkiem do dań słonych, np. curry, zup, smażonego ryżu i makaronów (m.in. pad thai’a) oraz chutney’ów, ale w innych częściach świata bywa chętnie wykorzystywana do przyrządzania deserów, np. sałatek owocowych, koktajli, kremów, cukierków, a także napojów orzeźwiających. Pasta z tamaryndowca stanowi również doskonałą przyprawę do ryb, owoców morza, a także smażonych warzyw, fasoli i ciecierzycy.
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Tamaryndowa Tamaryd Kostka 400g THAI DANCER
Opis: Tamaryndowiec firmy Thai Dancer w opakowaniu 400g. Tropikalny owoc o słodko-kwaśnym smaku. Miąższ tamaryndowca to składnik bardzo popularnej tajskiej potrawy pad thai. Owoc używany również do przyprawiania potraw oraz sosów w pozostałych kuchniach orientalnych. Stwierdzono, że ma pozytywny wpływ na nasz organizm.
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Tamaryndowa Koncentrat 250ml THAI DANCER
Opis: Pasta tamaryndowa firmy Thai Dancer w butelce z wygodnym dozownikiem o pojemności 250ml. Koncentrat powstały z owoców tamaryndowca. Pasta stosowana jest do wyrobu napojów, sosów, dipów, dresingów, kwaśnych zup oraz wszelkich dań wymagających kwaśnego smaku. Pozytywnie wpływa na układ trawienny i bóle żołądka. W Ajurwedzie, używa się jej do wzmacniania żołądka oraz apetytu.
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Sos z Czarnej Fasoli z Chilli 280g LAOGANMA
Opis: Pasta sos z czarnej fasoli w słoiczku o pojemności 280ml znanego na całym świecie chińskiego producenta Laoganma. Jedna z najpopularniejszych past z czarnej fasoli oraz chilli stosowanych w kuchni chińskiej oraz azjatyckiej. Wytwarzana z fermentowanej czarnej fasoli oraz papryczek chili w oleju sojowym. Dodawana do potraw przygotowywanych na woku oraz w garnku hot pot.
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Sojowa z Chilli Naturalnie Fermentowana 245g HEALTHY BOY BRAND
Opis: Pasta sojowa z chilli w słoiczku o pojemności 245g renomowanej tajskiej firmy Healthy Boy Brand. Bardzo powszechnie stosowana w kuchni azjatyckiej, głównie w kuchni tajskiej. Dodawana do wielu potraw oraz zup. Pasta idealnie komponuje się z różnego rodzaju mięsem, warzywami oraz rybą. Dodawana jest również do potraw z ryżem smażonym na woku. Naturalnie fermentowana tradycyjną tajską metodą.
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Mielony Imbir Puree w Słoiku 270g PASCO
Opis: Mielony imbir firmy Pasco w słoiku o pojemności 270g. Pasta imbirowa przygotowana z aromatycznego imbiru, który w kuchni chińskiej, wietnamskiej oraz tajskiej znajduje szerokie zastosowanie. Mielony imbir wykorzystuje się do smażenia, pieczenia, faszerowania, przygotowania marynat, a także deserów. Jego świeży aromat oraz charakterystyczny smak znakomicie podkreśla walory smakowe orientalnych potraw.
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Mielony Czosnek i Imbir Puree 270g PASCO
Opis: Mielony Czosnek i Imbir firmy Pasco w słoiku o pojemności 270g. Idealna gotowa pasta do woka lub jako marynata do mięsa.
Pasta Marynata Indyjska Tandoori Bezglutenowa 270g PASCO
Opis: Pasta tandoori firmy Pasco w słoiku o pojemności 270g. Tradycyjna mieszanka przypraw w postaci pasty. Curry tandoori wykorzystywana do przygotowania indyjskiej potrawy tandoori chicken. Wystarczy wymieszać z jogurtem naturalnym lub śmietaną, dodać sól do smaku i sok z cytryny, po czym przygotowaną mieszanką zamarynować kurczaka przez około 4 godziny. Po upływie tego czasu zamarynowanego kurczaka pieczemy w piekarniku, i prawdziwe indyjskie danie gotowe.
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Madras Curry 50g HOUSE OF ASIA
Opis: Pasta Madras Curry to pikantne, kremowe i aromatyczne curry na bazie cebuli i pomidorów. Idealnie sprawdzi się do przygotowania indyjskiego curry z kurczakiem.
Przepis na Kurczak Madras Curry:
Składniki:
- 1 łyżka oleju
- 200g mięsa z kurczaka pokrojonego w kostkę
- 150ml wody
- 75ml mleczka kokosowego
- 1 łyżka śmietanki kokosowej lub zwykłej do dekoracji
Przygotowanie:
1. Na patelni rozgrzej olej. Dodaj mięso, smaż 2-3 minuty, aż mięso się zarumieni.
2. Dodaj 1 saszetkę Pasty Madras Curry 50g, smaż 1 minutę, dodaj wodę, zagotuj.
3. Zmniejsz ogień, duś około 5 minut od czasu do czasu mieszając.
4. Dodaj mleko kokosowe, zamieszaj.
5. Udekoruj śmietanką.
Pasta KUNG PAO Słodko Pikantna w Saszetce 50g HOUSE OF ASIA
Opis: Pasta KUNG PAO słodko pikantna w saszetce o pojemności 50g firmy House of Asia. Kung Pao to danie o wyrazistym, pikantno-słodkim smaku, przełamanym lekką kwasowością oraz chrupkością orzechów ziemnych. Dzięki naszej paście przygotujesz to danie już w 15 minut otrzymując oryginalny smak prosto z Syczuanu.
Zastosowanie: Do przygotowania tradycyjnego dania Kung Pao oraz do innych dań w azjatyckim stylu. Doskonale komponuje się z drobiem oraz tofu.
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Krewetkowa Tajska 100g MAEPRANOM
Opis: Pasta krewetkowa firmy Maepranom Brand w opakowaniu 100g. Bardzo popularna pasta w kuchni chińskiej, tajskiej oraz indonezyjskiej. Robiona z solonych sfermentowanych krewetek, które są następnie mielone. Podczas gotowania wydziela się nietypowy aromat pasty. Często dodawana do ryb, warzyw oraz dipów. Kolor, smak oraz zapach pasty zależny jest od regionu w którym została wyprodukowana. Pasta pochodząca z Chin oraz Wietnamu jest różowawa, natomiast tajska pasta jest brązowo-zielonkawa. Ta odmiana pasty pochodzi z Tajlandii.
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Krewetkowa Aromatyczna 350g MAEPRANOM
Opis: Pasta krewetkowa firmy Mae Pranom w plastikowym opakowaniu o pojemności 350g. Robiona z solonych sfermentowanych krewetek, które są następnie mielone. Podczas gotowania wydziela się nietypowy aromat pasty. Często dodawana do ryb, warzyw oraz dipów. Kolor, smak oraz zapach pasty zależny jest od regionu w którym została wyprodukowana. Pasta pochodząca z Chin oraz Wietnamu jest różowawa, natomiast tajska jest brązowo-zielonkawa.
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Korma Curry 50g HOUSE OF ASIA
Opis: Pasta Korma Curry to doskonale kremowa, łagodna odmiana curry, wzbogacona orzechami nerkowca i indyjskimi przyprawami. Kompozycja przypraw sprawi, że wasze danie będzie aromatyczne i smakowite. Idealny dla fanów kuchni indyjskiej w wersji łagodniej.
Przepis na Kurczak Curry Korma:
Składniki:
- 1 łyżka oleju
- 200g mięsa z kurczaka pokrojonego w kostkę
- 150ml wody
- 2 łyżki śmietany, jogurtu lub mleczka kokosowego
- opcjonalnie: 2 łyżki posiekanych orzeszków ziemnych lub świeżej kolendry
Przygotowanie:
1. Na patelni rozgrzej olej. Dodaj mięso, smaż 2-3 minuty, aż mięso się zarumieni.
2. Dodaj 1 saszetkę Pasty Korma Curry 50g, smaż 1 minutę, dodaj wodę, zagotuj.
3. Zmniejsz ogień, duś około 5 minut od czasu do czasu mieszając.
4. Dodaj śmietanę lub jogurt, zamieszaj.
5. Udekoruj orzeszkami ziemnymi lub kolendrą.
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Indyjska Mild Curry Bezglutenowa 270g PASCO
Opis: Pasta curry mild firmy Pasco to indyjska pasta o bardzo dobrym smaku i dość aromatyczna. Zawiera mieszankę aromatycznych składników - chili w proszku, olej roślinny, kminek, imbir, czosnek, kurkuma, sól i liście laurowe. Pasta stosowana do dań typu curry wykonanych w prawdziwie indyjski sposób.
Przykładowy przepis proponowany przez producenta: 1. Podsmaż 2 pokrojone w piórka cebule na 2 łyżkach oleju, do momentu kiedy będzie złoto-brązowa. 2. Do podsmażonej cebuli dodaj 500g/600g mięsa lub warzyw oraz 2 łyżki ostrej pasty curry hot firmy pasco oraz szklankę wody. 3. Mięso z warzywami w paście curry duś do momentu kiedy mięso lub warzywa będą ugotowane. 4. Potrawę podajemy z chlebkami naan lub ryżem basmati.
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Indyjska Hot Curry Bezglutenowa 270g PASCO
Opis: Pasta curry hot firmy Pasco w słoiku o pojemności 270g. Bardzo dobra i aromatyczna mieszanka pozwalająca na przygotowanie wielu potraw. Curry hot pozwala nam na przygotowanie indyjskiej ostrej potrawy curry.
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Garam Masala Indyjska Bezglutenowa 270g PASCO
Opis: Pasta garam masala firmy Pasco w słoiku o pojemności 270g. Mieszanka wielu orientalnych przypraw i składników. Jest bardzo aromatyczna i gotowa do użycia. Typowa indyjska pasta z wielu przypraw. Sposób przygotowania potrawy garam masala znajduje się w opisie szczegółowym.
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Do Zupy Tom Yum 400g LOBO
Opis: Pasta tom yum firmy Lobo w opakowaniu 400g. Wykorzystywana w kuchni tajskiej, do słynnej zupy ostro-kwaśnej Tom Yum. Wystarczy jedynie rozpuścić pastę w wodzie, dolać odrobinę mleka kokosowego, dodać kurczaka, bądź krewetki, po czym zupa gotowa.
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Do Zupy Tom Kha Ka 113g HOUSE OF ASIA
Opis: Kompozycja starannie dobranych składników będąca doskonałą bazą do przygotowania Tom Kha – jednej z najpopularniejszych tajskich zup z mleczkiem kokosowym. Podstawę zupy stanowi korzeń galangalu, który w swoim smaku bardzo przypomina imbir. Aromat i walory smakowe dopełnia trawa cytrynowa. Dla miłośników ostrzejszych smaków proponujemy dodać do zupy odrobinę chili.
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Do Zupy Kokosowej Tom Kha Saszetka 50g LOBO
Opis: Pasta do zupy tom ka firmy Lobo w opakowaniu 50g. Gotowa pasta przygotowana ze specjalnie wyselekcjonowanych składników. Po dodaniu odrobiny sosu rybnego, kurczaka oraz mleczka kokosowego możemy przygotować prawdziwie tajską zupę tom ka. Przepis na zupę tom ka w opisie szczegółowym.
Wysyłka w: 24 godziny