Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !
Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
- Przepisy Meksykańskie (4)
- Przepisy Orientalne (33)
Ocet Ryżowy do Sushi
Ocet ryżowy - bez niego trudno sobie wyobrazić kuchnię azjatycką. Jest nieodłącznym składnikiem do zrobienia sushi. Zapewnia on odpowiednią kleistość ryżu.
Stosowany jest również m.in do dań słodko-kwaśnych, ryb, owoców morza czy mięs. Idealny do ich marynowania.
W porównaniu do znanych octów europejskich winnych czy też balsamicznych, jest łagodniejszy w smaku.
Ma bardzo liczne właściwości zdrowotne, bogaty w witaminy i aminokwasy, reguluje procesy trawienne i sprzyja odchudzaniu.
Ocet Ryżowy Do Sushi
Ocet Do Przygotowania Zaprawy Sushi 1 Litr GOLDEN MOUNTAIN
Opis: Ocet do przygotowania zaprawy do sushi firmy Golden Mountain w butelce 1 litr. Jeden z głównych składników do sushi, dzięki niemu ryż zawdzięcza swój znakomity smak i aromat. Bez roztworu octu do sushi i cukru, skomponowanie wyśmienitych krążków sushi byłoby nie możliwe. Kuchnia japońska charakteryzuje się częstym używaniem tego składnika również do innych potraw. Duża ekonomiczna butelka, wystarczy na kilka kilogramów ryżu do sushi.
Wysyłka w: 24 godziny
Ocet Ryżowy Brązowy 500ml OTTOGI
Opis: Brązowy ocet ryżowy w butelce 500ml. Produkt niezbędny do przygotowania ryżu do sushi. Należy wymieszać go z solą oraz cukrem, aby uzyskał odpowiedni słodko - kwaśny smak. Używany również do innych potraw w kuchni orientalnej. Powstał z wina ryżowego oraz z brązowego z fermentowanego kleistego ryżu. Zdecydowanie lepszy i łagodniejszy od tradycyjnego octu. Idealny jako przyprawa do potraw oraz składnik marynaty. Używany również do potraw słodko - kwaśnych, jako składnik nadający kwaśności.
Wysyłka w: 24 godziny
Ocet Ryżowy Do Sałatek i Zaprawy 300ml THAI DANCER
Opis: Ocet ryżowy firmy Thai Dancer w szklanej butelce 300ml. Idealny do sushi, sałatek oraz potraw wymagających kwaskowatego smaku octu ryżowego. Bardzo ładna brązowa barwa, zazwyczaj ocet spotykamy o barwie białej.
Wysyłka w: 24 godziny
Ocet Ryżowy Do Sushi 1000ml ASIA KITCHEN
Opis: Ocet ryżowy firmy Asia Kitchen w dużej butelce 1000ml. Niezbędny składnik do przygotowania ryżu do sushi. Po wymieszaniu octu ryżowego, soli oraz cukru powstaje zaprawa ryżowa, którą zalewamy wcześniej ugotowany ryż do sushi. Całość po dokładnym wymieszaniu jest kleista, idealna do komponowania krążków sushi. Ma on również inne zastosowanie w kuchni azjatyckiej. Używany jest do marynowania mięsa. Często dodawany do potraw słodko-kwaśnych. Swoim delikatnym aromatem nie koliduje z innymi smakami.
Sugestia podania: idealny do marynowania, robienia sałatek, dań słodko-kwaśnych, jak i do sushi.
Wysyłka w: 24 godziny
Ocet Ryżowy Do Sushi 150ml ASIA KITCHEN
Opis: Ocet ryżowy firmy Asia Kitchen w małej butelce 150ml. Niezbędny składnik do przygotowania ryżu do sushi. Po wymieszaniu octu ryżowego, soli oraz cukru powstaje zaprawa ryżowa, którą zalewamy wcześniej ugotowany ryż do sushi. Całość po dokładnym wymieszaniu jest kleista, idealna do komponowania krążków sushi. Ma on również inne zastosowanie w kuchni azjatyckiej. Używany jest do marynowania mięsa. Często dodawany do potraw słodko-kwaśnych. Swoim delikatnym aromatem nie koliduje z innymi smakami.
Sugestia podania: idealny do marynowania, robienia sałatek, dań słodko-kwaśnych, jak i do sushi.
Wysyłka w: 24 godziny
Ocet Ryżowy Do Sushi 200ml GOLDEN MOUNTAIN
Opis: Ocet do sushi firmy Golden Mountain w butelce 200ml. To jeden z głównych składników do sushi, dzięki niemu ryż zawdzięcza swój znakomity smak i aromat. Bez roztworu octu ryżowego i cukru, skomponowanie wyśmienitych krążków sushi byłoby nie możliwe. Kuchnia japońska charakteryzuje się częstym używaniem tego składnika również do innych potraw.
Ocet Ryżowy Do Sushi 500ml ASIA KITCHEN
Opis: Ocet ryżowy firmy Asia Kitchen w średniej butelce 500ml. Niezbędny składnik do przygotowania ryżu do sushi. Po wymieszaniu octu ryżowego, soli oraz cukru powstaje zaprawa ryżowa, którą zalewamy wcześniej ugotowany ryż do sushi. Całość po dokładnym wymieszaniu jest kleista, idealna do komponowania krążków sushi. Ma on również inne zastosowanie w kuchni azjatyckiej. Używany jest do marynowania mięsa. Często dodawany do potraw słodko-kwaśnych. Swoim delikatnym aromatem nie koliduje z innymi smakami.
Sugestia podania: idealny do marynowania, robienia sałatek, dań słodko-kwaśnych, jak i do sushi.
Wysyłka w: 24 godziny
Ocet Ryżowy Do Sushi 610ml DIAMOND
Opis: Ocet ryżowy firmy Diamond w butelce 610ml. Główny składnik zaprawy octowej, koniecznej do przygotowania ryżu do sushi. Ocet w odpowiedniej proporcji rozrabia się z solą i cukrem, po czym przygotowaną marynatą skrapia się wcześniej przygotowany ryż do sushi. Można go również wykorzystać do wielu innych słodko-kwaśnych dań, marynat czy dań mięsnych lub rybnych.
Wysyłka w: 24 godziny
Ocet Ryżowy Do Sushi 625ml HOUSE OF ASIA
Opis: Ocet ryżowy firmy House Of Asia w butelce 625ml. Zaskakuje delikatnością smaku! Ma jasną, słomkową barwę i jest lekko kwaśny. Ta delikatna przyprawa stosowana jest najczęściej do sushi. Używany również do dań z ryżu oraz orientalnych sałatek. W kuchni chińskiej jest niezbędnym dodatkiem do potraw gotowanych. Jest także doskonałym elementem marynat do mięs i dressingów. Może być używany zamiast octu jabłkowego. Znakomicie łączy się z innymi składnikami np. z sosem sojowym, imbirem a także olejem sezamowym.
Wysyłka w: 24 godziny
Ocet Ryżowy Japoński Do Sushi Premium Mizkan 500ml
Opis: Ocet ryżowy firmy Mizkan w butelce 500ml. Bardzo dobry ocet będący składnikiem zaprawy ryżowej wykorzystywany podczas przygotowania ryżu do sushi. Ocet bardzo wysokiej jakości produkowany w Japonii.
Wysyłka w: 24 godziny
Zestaw Ocet Do Sushi 1000ml GOLDEN MOUNTAIN + Ryż Do Sushi Nakato 1kg ASIA KITCHEN
Opis Ocet: Ocet do sushi golden mountain w dużym ekonomicznym opakowaniu, wystarcza na bardzo długo. Jest to niezbędny składnik zaprawy ryżowej, która jest potrzebna podczas przygotowywania ryżu do sushi. Aby przygotować zaprawę należy połączyć ocet z solą oraz cukrem.
Opis Ryż: Najwyższej jakości Ryż Do Sushi Nakato jakości firmy Asia Kitchen w opakowaniu 1kg. Produkowany zgodnie z tradycyjnymi metodami. Ryż ten posiada typowy kształt, czyli krótkie - okrągłe ziarno i biało-mleczną barwę. Po ugotowaniu, posiada bardzo dobrą lepkość ułatwiającą przygotowanie każdego rodzaju sushi. W Japonii ryż to najczęściej spożywany produkt, stosowany jest nie tylko do sushi, lecz również do sałatek, zup i potraw mięsnych. Przygotowanie ryżu do sushi różni się od zwykłego, ponieważ po ugotowaniu należy go skropić zaprawą octową. Gotowy najlepiej nadaje się do sushi i innych potraw kuchni japońskiej.
Wysyłka w: 24 godziny
Brązowy Ocet Ryżowy Japoński JUNMAISU 500ml OTAFUKU
Opis: Brązowy ocet ryżowy japoński o nazwie JUNMAISU firmy OTAFUKU w butelce o pojemności 500ml to jeden z niezbędnych składników potrzebnych do przygotowania ryżu do sushi. Ocet powoli fermentował w ryżu i wodzie płaskowyżu Hiroshima Kamo i czystym powietrzu. Ocet ma delikatny smak ze słodyczą i bogactwem. Charakteryzuje się miękkim, bogatym smakiem, który nie jest zbyt mocny. Możesz nadać głęboki i bogaty smak różnym potrawom, aby się wyróżniały.
Brązowy Ocet Ryżowy Koreański Do Sałatek i Marynat 500ml SEMPIO
Opis: Brązowy ocet ryżowy koreański renomowanej koreańskiej firmy SEMPIO w butelce o pojemności 500ml. Ocet ryżowy jeden z niezbędnych składników kuchni orientalnej wykorzystywany do marynat, sałatek, potraw z woka, a także do jako element sosu do ryżu sushi. Delikatny ocet ryżowy powstaje w wyniku destylacji ryżu brązowego i wina ryżowego. Ocet pochodzący z ryżu brązowego jest bardziej wyrafinowany niż standardowy ocet ryżowy, zawiera obfitość aminokwasów. Posłodzony brązowym cukrem i dosolony, może stanowić doskonałą marynatę do ryżu używaną przy przygotowywaniu sushi. Jego delikatny i łagodny smak sprawia, że nadaje się nie tylko jako przyprawa, ale także jako podstawa do sałatkowych dressingów.
Wysyłka w: 24 godziny
Ocet Ryżowy Do Sushi Wysoka Jakość 150ml MR. MING
Opis: Ocet ryżowy do sushi firmy Mr. Ming w małej butelce o pojemności 150ml to idealny produkt dla osób rozpoczynających swoją przygodę z sushi. Butelka tej pojemności wystarczy na przygotowanie kilku porcji ryżu do sushi. Łącząc ocet z solą oraz cukrem uzyskuje się specjalną zaprawę ryżową, którą później zalewa się ryż. Dzięki temu staje się kleisty i można rozpocząć tworzenie sushi.
Ocet Ryżowy Na Bazie Sake SHIRAGIKU 1800ml MIZKAN
Opis: Ocet ryżowy na bazie sake SHIRAGIKU w kanistrze o pojemności 1800ml japońskiej firmy MIZKAN. Shiragiku jest warzone z ryżem i sakekasu – cząstkami ryżu, które osadzają się podczas przygotowywania sake, aby stworzyć idealną łagodną kwasowość i bogaty smak umami. Łagodna kwaskowatość ryżu i bogactwo sake dobrze komponują się z ryżem do sushi. Jest bardzo wszechstronny i poprawia smak wielu potraw.
Stworzony dla kulinarnych amatorów, jak i dla szefów kuchni przez markę octu nr 1 w Japonii !
Informacje Dodatkowe:
- Najwyższej jakości japońskiej przyprawy,
- Świeże nuty cytrusowe, pachnące i głębia smaku,
- Odpowiedni dla wegan, wegetarian i nie zawiera glutenu.
Zastosowanie Octu Ryżowego Na Bazie Sake Shiragiku:
- sushi
- pikle
- marynaty
- sałatki
Firma Mizkan została założona w 1804 roku w Tokio i zajmowała się produkcją octu. Ostatecznie firma stała się największym producentem octu na świecie. Dziś nazwa Mizkan jest szanowana na całym świecie w handlu detalicznym i przemyśle spożywczym ze względu na wysokiej jakości ocet, sezonowany ocet ryżowy, ocet balsamiczny, ocet winny, musztardy, dressingi do sałatek i autentyczne sosy azjatyckie.
Przyprawa Ocet Ryżowy z Cytrusowym Owocem YUZU 250ml HOUSE OF ASIA
Opis: Przyprawa ocet ryżowy z cytrusowym owocem YUZU w butelce o pojemności 250ml firmy House of Asia. Sos na bazie octu ryżowego z wyciągiem z azjatyckich owoców cytrusowych yuzu, które łączą w sobie smak przypominający połączenie cytryny, mandarynki i grejpfruta. Ma charakterystyczny i niepowtarzalny aromat.
Zastosowanie: Uzupełnia smak potraw, sosów, dressingów i marynat. Pasuje zarówno do dań mięsnych, rybnych czy warzywnych.
Wysyłka w: 24 godziny
Przyprawa Wino Ryżowe Mirin HONTERI 1800ml MIZKAN
Opis: Przyprawa wino ryżowe mirin honteri w kanistrze o pojemności 1800ml japońskiej firmy MIZKAN. Przyprawa w stylu wina ryżowego bez alkoholu. Mirin jest niezbędnym składnikiem wielu dań kuchni japońskiej. Od teriyaki po shogayaki, a nawet dorayaki i ciasta, mirin jest przydatny do dodawania słodyczy potrawom. Przyprawa w stylu mirin posiada jedynie odrobinę aromatu alkoholu (0,12%), zachowując jednocześnie cały smak.
Honteri jest niezwykle wszechstronny i może być stosowany w wielu potrawach, takich jak makaron ramen, teriyaki, yakitori, sosy do maczania, marynaty, sosy sałatkowe, desery i wiele więcej! Możliwości są nieskończone. Idealna przyprawa do kuchni japońskiej, której warto spróbować.
Informacje Dodatkowe:
- Przyprawa typu mirin może być stosowana w taki sam sposób jak mirin w wielu japońskich potrawach i sosach.
- Połącz przyprawy z sosem sojowym, aby uzyskać sos teriyaki.
- Stosuj jako alternatywę dla cukru w pikantnych przepisach.
- Dodaj do dań z ryb, aby złagodzić silny aromat owoców morza.
Zastosowanie Przyprawy Honteri Mirin:
- makarony
- yakitori
- dipy
- marynaty
- tempura
- teriyaki
- salad
Firma Mizkan została założona w 1804 roku w Tokio i zajmowała się produkcją octu. Ostatecznie firma stała się największym producentem octu na świecie. Dziś nazwa Mizkan jest szanowana na całym świecie w handlu detalicznym i przemyśle spożywczym ze względu na wysokiej jakości ocet, sezonowany ocet ryżowy, ocet balsamiczny, ocet winny, musztardy, dressingi do sałatek i autentyczne sosy azjatyckie.