window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { })
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie ! Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
Submit
Kategorie Blog

Noże Nakiri i Usuba

Noże Usuba i Nakiri - Specjalistyczne japońskie noże przeznaczone do cięcia ziół i warzyw. Ułatwiają rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych. Tradycyjnie spakowane nadają się idealnie jako prezent. Dane techniczne poszczególnych noży można przeczytać po kliknięciu na wybrane zdjęcie.Noże Nakiri i Usuba

Noże Usuba i Nakiri

Takeshi Saji WBB Ręcznie Kuty R-2 Japoński Nóż Nakiri 17cm

Takeshi Saji WBB Ręcznie Kuty R-2 Japoński Nóż Nakiri 17cm
Takeshi Saji WBB Ręcznie Kuty R-2 Japoński Nóż Nakiri 17cm

Opis: Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 899,00 zł

szt.

Tojiro Atelier EB Forged VG-10 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Tojiro Atelier EB Forged VG-10 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm
Tojiro Atelier EB Forged VG-10 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Opis: Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 299,00 zł

szt.
  • nowość

Takeshi Saji YBB Ręcznie Kuty VG-10 Japoński Nóż Nakiri 17cm

Takeshi Saji YBB Ręcznie Kuty VG-10 Japoński Nóż Nakiri 17cm
Takeshi Saji YBB Ręcznie Kuty VG-10 Japoński Nóż Nakiri 17cm

Opis: Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 989,00 zł

szt.
  • nowość

Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm
Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Opis: Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 889,00 zł

szt.

Mcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Mcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Japoński Nóż Nakiri 16,5cm
Mcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 799,00 zł

szt.

Tojiro Atelier Classic VG-10 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Tojiro Atelier Classic VG-10 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm
Tojiro Atelier Classic VG-10 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 799,00 zł

szt.

Kanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Kanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm
Kanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Opis: Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Cena:

1 299,00 zł

Mcusta Zanmai VG-10 Supreme Hammered Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Mcusta Zanmai VG-10 Supreme Hammered Japoński Nóż Nakiri 16,5cm
Mcusta Zanmai VG-10 Supreme Hammered Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Cena:

1 269,00 zł

Tojiro Flash VG-10 Japoński Nóż Nakiri 18cm

Tojiro Flash VG-10 Japoński Nóż Nakiri 18cm
Tojiro Flash VG-10 Japoński Nóż Nakiri 18cm

Opis: Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Cena:

1 259,00 zł

Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Japoński Nóż Nakiri 16,5cm
Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 199,00 zł

szt.

Mcusta Zanmai VG-10 Splash Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Mcusta Zanmai VG-10 Splash Japoński Nóż Nakiri 16,5cm
Mcusta Zanmai VG-10 Splash Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Cena:

1 149,00 zł

Mcusta Zanmai VG-10 Supreme Ripple Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Mcusta Zanmai VG-10 Supreme Ripple Japoński Nóż Nakiri 16,5cm
Mcusta Zanmai VG-10 Supreme Ripple Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 139,00 zł

szt.

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kamagata Usuba 18cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kamagata Usuba 18cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kamagata Usuba 18cm

Opis: Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 129,00 zł

szt.

Satake Unique Sai VG-10 Japoński Zestaw 2 Noży Santoku 17cm i Nakiri 17cm

Satake Unique Sai VG-10 Japoński Zestaw 2 Noży Santoku 17cm i Nakiri 17cm
Satake Unique Sai VG-10 Japoński Zestaw 2 Noży Santoku 17cm i Nakiri 17cm

Opis: Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane z nierdzewnej stali hartowane do twardości 60 HRC.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 119,00 zł

szt.

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Usuba 18cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Usuba 18cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Usuba 18cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż Usuba przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Cena:

1 089,00 zł

Tamahagane Kyoto VG-5 Japoński Nóż Nakiri 18cm

Tamahagane Kyoto VG-5 Japoński Nóż Nakiri 18cm
Tamahagane Kyoto VG-5 Japoński Nóż Nakiri 18cm

Opis: Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

Cena:

1 049,00 zł

Satake Yoshimitsu Rdzewny Japoński Zestaw 6 Noży w Drewnianym Etui

Satake Yoshimitsu Rdzewny Japoński Zestaw 6 Noży w Drewnianym Etui
Satake Yoshimitsu Rdzewny Japoński Zestaw 6 Noży w Drewnianym Etui

Opis: Zestaw 6 noży kuchennych w opakowaniu idealnie nadaję się na prezent. Noże wykonane z rdzewnej stali SK-5 hartowane do twardości 62 HRC, to świetny wybór dla każdego miłośnika stali rdzewnych.

W skład zestawu wchodzi:

Satake Yoshimitsu Nóż Deba 12 cm
Satake Yoshimitsu Nóż Deba 15,5 cm
Satake Yoshimitsu Nóż Usuba 16 cm
Satake Yoshimitsu Nóż Santoku 15 cm
Satake Yoshimitsu Nóż Santoku 17 cm
Satake Yoshimitsu Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

989,00 zł

szt.

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Usuba 16,5cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Usuba 16,5cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Usuba 16,5cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż Usuba przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Cena:

989,00 zł

Mcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Corian Japoński Nóż Nakiri 18 cm

Mcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Corian Japoński Nóż Nakiri 18 cm
Mcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Corian Japoński Nóż Nakiri 18 cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

989,00 zł

szt.

Mcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Mcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Japoński Nóż Nakiri 16,5cm
Mcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

979,00 zł

szt.

Mcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Pakka Japoński Nóż Nakiri 18cm

Mcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Pakka Japoński Nóż Nakiri 18cm
Mcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Pakka Japoński Nóż Nakiri 18cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

979,00 zł

szt.

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kamagata Usuba 18cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kamagata Usuba 18cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kamagata Usuba 18cm

Opis: Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

969,00 zł

szt.

Tojiro Shirogami Japoński Nóż Kamagata Usuba 18,5cm

Tojiro Shirogami Japoński Nóż Kamagata Usuba 18,5cm
Tojiro Shirogami Japoński Nóż Kamagata Usuba 18,5cm

Opis: Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.

Cena:

929,00 zł

Tojiro Shippu Black VG-10 Japoński Nóż Nakiri 16,5 cm

Tojiro Shippu Black VG-10 Japoński Nóż Nakiri 16,5 cm
Tojiro Shippu Black VG-10 Japoński Nóż Nakiri 16,5 cm

Opis: Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiripozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

Cena:

899,00 zł

Tojiro Classic Damascus VG-10 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Tojiro Classic Damascus VG-10 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm
Tojiro Classic Damascus VG-10 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Opis: Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

899,00 zł

szt.

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Usuba 18cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Usuba 18cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Usuba 18cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż Usuba przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Cena:

899,00 zł

Satake Unique Shirogami#2 Japoński Zestaw 2 Noży Santoku 17cm i Nakiri 17cm

Satake Unique Shirogami#2 Japoński Zestaw 2 Noży Santoku 17cm i Nakiri 17cm
Satake Unique Shirogami#2 Japoński Zestaw 2 Noży Santoku 17cm i Nakiri 17cm

Opis: Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane z rdzewnej stali hartowane do twardości 61 HRC.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

899,00 zł

szt.

Zestaw 3 Noży Tojiro Basic VG-10 Japoński Uniwersalny 13,5cm i Nakiri 16,5cm i Santoku 16,5cm

Zestaw 3 Noży Tojiro Basic VG-10 Japoński Uniwersalny 13,5cm i Nakiri 16,5cm i Santoku 16,5cm
Zestaw 3 Noży Tojiro Basic VG-10 Japoński Uniwersalny 13,5cm i Nakiri 16,5cm i Santoku 16,5cm

Opis: Zestaw 3 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

879,00 zł

szt.

Kanetsune 400 Shirogami#2 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Kanetsune 400 Shirogami#2 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm
Kanetsune 400 Shirogami#2 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Opis: Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

859,00 zł

szt.

Satake Unique Shirogami Japoński Zestaw 2 Noży Santoku 17cm i Nakiri 17cm

Satake Unique Shirogami Japoński Zestaw 2 Noży Santoku 17cm i Nakiri 17cm
Satake Unique Shirogami Japoński Zestaw 2 Noży Santoku 17cm i Nakiri 17cm

Opis: Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane z rdzewnej stali hartowane do twardości 61 HRC.

Cena:

849,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Usuba 16,5cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Usuba 16,5cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Usuba 16,5cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż Usuba przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Cena:

839,00 zł

Kanetsune 900 VG-10 Japoński Nóż Usubagata 16cm

Kanetsune 900 VG-10 Japoński Nóż Usubagata 16cm
Kanetsune 900 VG-10 Japoński Nóż Usubagata 16cm

Opis: Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

829,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Kamagata Usuba 19,5cm

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Kamagata Usuba 19,5cm
Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Kamagata Usuba 19,5cm

Opis: Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

799,00 zł

szt.
  • nowość

Tojiro Shippu VG-10 Japoński Nóż Nakiri 16,5 cm

Tojiro Shippu VG-10 Japoński Nóż Nakiri 16,5 cm
Tojiro Shippu VG-10 Japoński Nóż Nakiri 16,5 cm

Opis: Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

789,00 zł

szt.

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kamagata Usuba 12cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kamagata Usuba 12cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kamagata Usuba 12cm

Opis: Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

749,00 zł

szt.

Satake Masamune Japoński Zestaw 5 Noży w Drewnianym Pudełku HG8783

Satake Masamune Japoński Zestaw 5 Noży w Drewnianym Pudełku HG8783
Satake Masamune Japoński Zestaw 5 Noży w Drewnianym Pudełku HG8783

Opis: Noże kuchenne z serii Satake Masamune to doskonałe wprowadzenie do noży japońskich. Świetne klingi wykonane ze stali nierdzewnej molibdenowo-wanadowej o twardości 56-58 HRC, którą cechuje świetna odporność na korozję oraz łatwość ostrzenia. Rękojeść zabezpieczono pierścieniem z tworzywa, który zapobiega wysunięciu się klingi. Niska waga noża sprawia, że nawet podczas długiej pracy nasza dłoń się nie męczy. Jest to doskonały wybór dla osób ceniących w kuchni proste rozwiązania ze świetnymi właściwościami noży.

Cena:

749,00 zł

Kanetsune YH-3000 Aogami#2/SS Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Kanetsune YH-3000 Aogami#2/SS Japoński Nóż Nakiri 16,5cm
Kanetsune YH-3000 Aogami#2/SS Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Opis: Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

739,00 zł

szt.

Tojiro Gai VG-10 Damascus Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Tojiro Gai VG-10 Damascus Japoński Nóż Nakiri 16,5cm
Tojiro Gai VG-10 Damascus Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Opis: Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

699,00 zł

szt.

Tamahagane SAN Black VG-5 Japoński Nóż Nakiri 18cm

Tamahagane SAN Black VG-5 Japoński Nóż Nakiri 18cm
Tamahagane SAN Black VG-5 Japoński Nóż Nakiri 18cm

Opis: Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

679,00 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl