
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !

Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój e-mail.

Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój e-mail.




Satake Megumi Nóż Nakiri 16cm

Satake Megumi Nóż Kuchenny Nakiri 16 cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Satake Nashiji Black Pakka Nóż Nakiri 16cm

Satake Nashiji Black Pakka Nóż Kuchenny Nakiri 16 cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Satake Nashiji Natural Nóż Nakiri 16cm

Satake Nashiji Natural Nóż Kuchenny Nakiri 16 cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Satake Satoru Nóż Nakiri 16cm

Satake Satoru Nóż Kuchenny Nakiri 16 cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Satake Tomoko Nóż Nakiri 16cm

Satake Tomoko Nóż Kuchenny Nakiri 16 cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Satake Yoshimitsu Nóż Nakiri 16cm

Satake Yoshimitsu Nóż Kuchenny Usuba 16 cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Bunmei Nóż Usuba 18cm

Bunmei Nóż Kuchenny Usuba 18cm
Japoński nóż kuchenny przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Bunmei Nóż Usuba 18cm Ostrzony Dwustronnie

Bunmei Nóż Kuchenny Nakiri 18 cm
Japoński nóż kuchenny przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Black Usuba 18 cm

Hideo Kitaoka Nóż Kuchenny Shirogami Black Usuba 18 cm
Specjalistyczny japoński nóż Usuba przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dostępność: brak towaru
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kamagata Usuba 12 cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kamagata Usuba 12 cm
Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kamagata Usuba 18cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kamagata Usuba 18cm
Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Usuba 16,5cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Usuba 16,5cm
Specjalistyczny japoński nóż Usuba przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Usuba 18cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Usuba 18cm
Specjalistyczny japoński nóż Usuba przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Satake Katsu Nóż Nakiri 16cm

Satake Katsu Nóż Kuchenny Nakiri 16 cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Satake Katsu Zestaw Nóż Santoku + Nakiri

Zestaw 2 Noży Kuchennych w Drewnianym, Prezentowym Pudełku
Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali 420J2 hartowane do twardości 56 HRC, są idealne do środowiska domowego. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.
Dostępność: brak towaru
Satake Macaron White Nóż Nakiri 17 cm

Macaron White Satake Nóż Kuchenny Nakiri 17 cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dostępność: brak towaru
Satake Magoroku Saku Nóż Nakiri 17 cm

Magoroku Saku Satake Nóż Nakiri 17 cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dostępność: brak towaru
Satake Megumi Zestaw nóż Santoku + Nakiri

Zestaw 2 Noży Japońskich w Drewnianym Prezentowym Pudełku
Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali 420J2 hartowane do twardości 56 HRC, są idealne do środowiska domowego. Na życzenie możemy również wykonać grawerw celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.
Dostępność: brak towaru
Satake MV Natural Nóż Nakiri 16 cm

Satake MV Natural Nóż Kuchenny Nakiri 16 cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Satake MV Paka Nóż Nakiri 16 cm

MV Paka Satake Nóż Kuchenny Nakiri 16 cm
pecjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Satake Nashiji Natural Zestaw 2 Noży Santoku 17cm i Nakiri 16cm

Satake Nashiji Natural Zestaw 2 Noży Santoku 17cm i Nakiri 16cm
Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej hartowane do twardości 56-58 HRC, są idealne do środowiska domowego.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Satake Saku Nóż Nakiri 17 cm

Saku Satake Nóż Kuchenny Nakiri 17 cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Satake Tomoko Zestaw Nóż Santoku 17cm i Nakiri 16cm

Zestaw 2 Noży Japońskich w Drewnianym Prezentowym Pudełku
Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali 420J2 hartowane do twardości 56 HRC, są idealne do środowiska domowego.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Satake Unique Sai VG-10 Nóż Nakiri 17cm

Satake Unique Sai Nóż Nakiri 17cm
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Satake Unique Shirogami Zestaw 2 Noży Santoku 17cm i Nakiri 17cm

Satake Unique Shirogami Zestaw 2 Noży Santoku 17cm i Nakiri 17cm
Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane z rdzewnej stali hartowane do twardości 61 HRC.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Satake Yoshimitsu Zestaw 6 Noży

Satake Yoshimitsu Zestaw 6 Noży
Zestaw 6 noży kuchennych w opakowaniu idealnie nadaję się na prezent. Noże wykonane z rdzewnej stali SK-5 hartowane do twardości 62 HRC, to świetny wybór dla każdego miłośnika stali rdzewnych.
W skład zestawu wchodzi:
Satake Yoshimitsu Nóż Deba 12 cm
Satake Yoshimitsu Nóż Deba 15,5 cm
Satake Yoshimitsu Nóż Usuba 16 cm
Satake Yoshimitsu Nóż Santoku 15 cm
Satake Yoshimitsu Nóż Santoku 17 cm
Satake Yoshimitsu Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane Kyoto Nóż Nakiri 18cm

Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Nakiri 18 cm
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Dane techniczne:
Ostrze - 63 warstwowa stal nierdzewna SUS410 rdzeń VG-5
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 31,3 cm
Długość ostrza - 18,1 cm
Szerokość klingi - 5,0 cm
Grubość klingi - 2,1 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 220 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane Sakura Chiński Nóż Do Siekania 18 cm

Tamahagane Sakura Chiński Nóż Do Siekania 18 cm
Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.
Dane techniczne:
Ostrze - stal AUS6AM
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 58 HRC +/- 1
Długość całkowita - 29,5 cm
Długość ostrza - 18,0 cm
Szerokość klingi - 8,7 cm
Grubość klingi - 2,4 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 368 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane Sakura Nóż Nakiri 16cm

Tamahagane Sakura Nóż Nakiri 16 cm
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Dane techniczne:
Ostrze - stal AUS6AM
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 58 HRC +/- 1
Długość całkowita - 27,9 cm
Długość ostrza - 16,0 cm
Szerokość klingi - 4,6 cm
Grubość klingi - 1,7 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 158 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane SAN Black Nóż Chiński Do Siekania 18cm

Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Chiński Do Siekania 18 cm
Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 31,1 cm
Długość ostrza - 18,0 cm
Szerokość klingi - 8,7 cm
Grubość klingi - 2,3 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 382 g
Dostępność: brak towaru
Tamahagane SAN Black Nóż Nakiri 18cm

Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Nakiri 18 cm
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 31,2 cm
Długość ostrza - 18,0 cm
Szerokość klingi - 4,8 cm
Grubość klingi - 1,8 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - 193 ok. g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane SAN Brown Nóż Chiński Do Siekania 18cm

Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż Chiński Do Siekania 18 cm
Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - brązowa micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 31,1 cm
Długość ostrza - 17,8 cm
Szerokość klingi - 8,7 cm
Grubość klingi - 2,3 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 373 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane SAN Brown Nóż Nakiri 18cm

Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż Nakiri 18 cm
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - brązowa micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 31,2 cm
Długość ostrza - 18,0 cm
Szerokość klingi - 4,8 cm
Grubość klingi - 1,8 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 183 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane Tsubame Black Nóż Nakiri 18cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Nakiri 18 cm
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 31,5 cm
Długość ostrza - 18,0 cm
Szerokość klingi - 4,9 cm
Grubość klingi - 2,0 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 220 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane Tsubame Brown Nóż Nakiri 18cm

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Nakiri 18 cm
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - brązowa micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 31,2 cm
Długość ostrza - 18,0 cm
Szerokość klingi - 4,9 cm
Grubość klingi - 1,8 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 209 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro A-1 Nóż Nakiri 16,5 cm

Nóż Kuchenny Tojiro A-1 Nakiri 16,5 cm
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiripozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro Damascus Nóż Nakiri 16,5 cm

Nóż Kuchenny Tojiro Damascus Nakiri 16,5 cm
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro DP3 Eco Santoku 17 cm + Nakiri 16,5 cm

Tojiro DP3 Eco Nakiri 16,5 cm + Santoku 17 cm
Uniwersalny zestaw dwóch profesjonalnych noży Tojiro DP3 Eco, zapakowanych w czarne, drewniane pudełko:
Tojiro DP3 Eco Nakiri 16,5 cm + Santoku 17 cm
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro DP3 Eco Uniwersalny 13 cm + Nakiri 16,5 cm + Santoku 17 cm

Tojiro DP3 Eco Uniwersalny 13 cm + Nakiri 16,5 cm + Santoku 17 cm
Uniwersalny zestaw trzech profesjonalnych noży Tojiro DP3, zapakowanych w czarne, drewniane pudełko:
Tojiro DP3 Eco Uniwersalny 13 cm + Nakiri 16,5 cm + Santoku 17 cm
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro DP3 Nóż Nakiri 16,5 cm

Nóż Kuchenny Tojiro DP3 Nakiri 16,5 cm
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiripozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Dostępność: brak towaru
Tojiro DP37 Nóż Nakiri 16,5cm

Nóż Kuchenny Nakiri 16,5 cm Tojiro DP37
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro Flash Nóż Nakiri 18cm

Nóż Kuchenny Nakiri Tojiro Flash 18 cm
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dostępność: brak towaru
Tojiro Shippu Black Nóż Nakiri 16,5 cm

Nóż Kuchenny Nakiri 16,5 cm Tojiro Shippu Black
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiripozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro Shippu Kasztan Nóż Nakiri 16,5 cm

Nóż kuchenny Nakiri 16,5 cm Tojiro Shippu Kasztan
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro Shippu Nóż Nakiri 16,5 cm

Nóż Kuchenny Nakiri 16,5 cm Tojiro Shippu
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiripozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro Shirogami Nóż Nakiri 16,5 cm

Nóż Kuchenny Nakiri 16,5 cm Tojiro Shirogami
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiripozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Dostępność: brak towaru
Tojiro Shirogami Nóż Nakiri Polerowany 16,5 cm

Nóż Kuchenny Nakiri Polerowany 16,5 cm Tojiro Shirogami
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiripozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Dostępność: brak towaru
Tojiro Shirogami Nóż Usuba 18 cm

Nóż Kuchenny Usuba 18 cm Tojiro Shirogami
Specjalistyczny japoński nóż Usuba przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro Zen Black Nóż Nakiri 16,5cm

Nóż Kuchenny Nakiri 16,5 cm Tojiro Zen Black
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro Zen Dąb Nóż Nakiri 16,5cm

Nóż Kuchenny Nakiri 16,5 cm Tojiro Zen Dąb
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro Zen Hammered Nóż Nakiri 16,5cm

Nóż Kuchenny Nakiri 16,5 cm Tojiro Zen Hammered
Japoński nóż kuchenny przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni