window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { })
Kategorie Produktów
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie ! Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
Submit
Kategorie Blog

Noże Tojiro

W świecie japońskich noży liczy się przede wszystkim ostrość. Nasza oferta obejmuje wiele produktów, a proces produkcyjny opiera się na wykorzystywaniu zarówno właściwości samych materiałów, jak i nowoczesnych technologii. Wszystkie noże Tojiro powstają z zamiłowania do kulinarnych tradycji Japonii, gdzie nadrzędnym celem jest szlachetne piękno potrawy. Nie inaczej jest w przypadku noży Tojiro-Pro, w których zastosowano takie elementy japońskich mieczy jak “Shinogi”, aby przywołać tradycyjny kształt japońskich noży kuchennych.

Od początku działalności przyświeca nam jeden cel: ostrość, która jest warunkiem funkcjonalności noża. Można śmiało powiedzieć, że stopień ostrości noża wpływa na rezultat gotowania, ponieważ w japońskiej sztuce kulinarnej dużą rolę odgrywa estetyka krawędzi tnącej oraz szlif i połysk klingi. Odwołujemy się do technik tradycyjnych, lecz wynaleźliśmy także własną metodę zapobiegania odwęglaniu stali, DP, która wiąże się z badaniem właściwości materiału. Wprowadzamy innowacje technologiczne i łączymy je z doświadczeniami poprzednich pokoleń, aby dostarczać szeroką gamę produktów klientom z całego świata, wśród których są zarówno profesjonalni szefowie kuchni, jak i użytkownicy domowi. Pracując nad rozwojem najlepszych jakościowo narzędzi tnących, pragniemy wspierać kulturę kulinarną nie tylko w Japonii, lecz także we wszystkich zakątkach globu.Noże Tojiro

Noże Tojiro

Tojiro Shirogami Kurouchi Japoński Nóż Soba 30cm

Tojiro Shirogami Kurouchi Japoński Nóż Soba 30cm
Tojiro Shirogami Kurouchi Japoński Nóż Soba 30cm

Opis: Soba-kiri charakteryzuje – bardzo szerokie ostrze, bez typowego czubka, o prostokątnym kształcie i prostej krawędzi tnącej. Jednak jego kształt i krawędź tnąca z nietypowo obniżoną brodą, są podyktowane wyjątkowej specjalizacji – jest to nóż, wykorzystywany do przygotowywania klusek soba oraz udon.

Taki kształt, z rękojeścią bliżej środka krawędzi, pozwala na lepszą dystrybucję siły, wymaganej przy krojeniu płaskiego, złożonego w kilka warstw, placka w cienkie nitki wykorzystywane w tradycyjnej kuchni japońskiej.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

3 469,00 zł

szt.

Tojiro Atelier EB Forged VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm

Tojiro Atelier EB Forged VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm
Tojiro Atelier EB Forged VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 999,00 zł

szt.
  • nowość

Tojiro Shirogami Kurouchi Japoński Nóż Soba 27cm

Tojiro Shirogami Kurouchi Japoński Nóż Soba 27cm
Tojiro Shirogami Kurouchi Japoński Nóż Soba 27cm

Opis: Soba-kiri charakteryzuje – bardzo szerokie ostrze, bez typowego czubka, o prostokątnym kształcie i prostej krawędzi tnącej. Jednak jego kształt i krawędź tnąca z nietypowo obniżoną brodą, są podyktowane wyjątkowej specjalizacji – jest to nóż, wykorzystywany do przygotowywania klusek soba oraz udon.

Taki kształt, z rękojeścią bliżej środka krawędzi, pozwala na lepszą dystrybucję siły, wymaganej przy krojeniu płaskiego, złożonego w kilka warstw, placka w cienkie nitki wykorzystywane w tradycyjnej kuchni japońskiej.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 989,00 zł

szt.

Tojiro Shirogami Japoński Nóż Deba 27cm

Tojiro Shirogami Japoński Nóż Deba 27cm
Tojiro Shirogami Japoński Nóż Deba 27cm

Opis: Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 649,00 zł

szt.

Tojiro Atelier EB Forged VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Tojiro Atelier EB Forged VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm
Tojiro Atelier EB Forged VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 599,00 zł

szt.
  • nowość

Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Deba 21cm

Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Deba 21cm
Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Deba 21cm

Opis: Stosunkowo ciężki, ostro zakończony nóż z grubą, zwężającą się klingą. Przeznaczony jest do filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. Mimo że Japończycy używają go też do sprawiania mięsa drobiowego, nóż Deba nie jest tasakiem rzeźniczym. Można nim swobodnie przeciąć ość czy chrząstkę, ale nie służy do rąbania grubych kości i nie powinno się nim mocno uderzać. W tym modelu krawędź grzbietu jest lekko zaokrąglona, żeby maksymalnie zwiększyć komfort pracy palcami.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 589,00 zł

szt.
  • nowość

Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm

Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm
Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 499,00 zł

szt.

Tojiro Atelier Classic VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm

Tojiro Atelier Classic VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm
Tojiro Atelier Classic VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 299,00 zł

szt.

Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm
Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 299,00 zł

szt.

Tojiro Atelier EB Forged VG-10 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Tojiro Atelier EB Forged VG-10 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm
Tojiro Atelier EB Forged VG-10 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Opis: Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 299,00 zł

szt.
  • nowość

Tojiro Atelier EB Forged VG-10 Japoński Nóż Santoku 17cm

Tojiro Atelier EB Forged VG-10 Japoński Nóż Santoku 17cm
Tojiro Atelier EB Forged VG-10 Japoński Nóż Santoku 17cm

Opis: Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się sprawdzi przy plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 299,00 zł

szt.
  • nowość

Tojiro Atelier EB Forged VG-10 Japoński Nóż Bunka 17cm

Tojiro Atelier EB Forged VG-10 Japoński Nóż Bunka 17cm
Tojiro Atelier EB Forged VG-10 Japoński Nóż Bunka 17cm

Opis: Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 299,00 zł

szt.
  • nowość

Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi Praworęczny 30cm

Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi Praworęczny 30cm
Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi Praworęczny 30cm

Opis: Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 289,00 zł

szt.
  • nowość

Zestaw 3 Noży Tojiro Flash VG-10 Japoński Nóż Do Obierania 9cm + Uniwersalny 13cm + Szefa Kuchni 21cm

Zestaw 3 Noży Tojiro Flash VG-10 Japoński Nóż Do Obierania 9cm + Uniwersalny 13cm + Szefa Kuchni 21cm
Zestaw 3 Noży Tojiro Flash VG-10 Japoński Nóż Do Obierania 9cm + Uniwersalny 13cm + Szefa Kuchni 21cm

Opis: Luksusowy zestaw trzech profesjonalnych noży ze stali VG-10, zapakowany w czarne, eleganckie pudełko z drewna idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania.

Cena:

2 199,00 zł

Zestaw 3 Noży Tojiro Shippu VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm + Uniwersalny 13cm + Santoku 16cm

Zestaw 3 Noży Tojiro Shippu VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm + Uniwersalny 13cm + Santoku 16cm
Zestaw 3 Noży Tojiro Shippu VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm + Uniwersalny 13cm + Santoku 16cm

Opis: Zestaw 3 noży kuchennych idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. W skład zestawu wchodzi nóż Szefa kuchni o długości 21 cm, który z łatwością spełni każde zadanie w kuchni. Nóż Santoku 16,5 cm przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku oraz nóż uniwersalny 13 cm, którym bez problemu pokroimy mniejsze produkty lub obierzemy warzywa i owoce.

Cena:

2 199,00 zł

Tojiro Atelier Classic VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Tojiro Atelier Classic VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm
Tojiro Atelier Classic VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Cena:

1 999,00 zł

Tojiro Flash Zestaw VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21 cm + Nóż Uniwersalny 15 cm

Tojiro Flash Zestaw VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21 cm + Nóż Uniwersalny 15 cm
Tojiro Flash Zestaw VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21 cm + Nóż Uniwersalny 15 cm

Opis: Zestaw dwóch profesjonalnych noży ze stali VG-10, zapakowany w eleganckie pudełko idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 999,00 zł

szt.

Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 27cm

Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 27cm
Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 27cm

Opis: Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi,rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 989,00 zł

szt.
  • nowość

Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm
Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Opis: Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 889,00 zł

szt.

Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Japoński Nóż Santoku 16,5cm

Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Japoński Nóż Santoku 16,5cm
Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Japoński Nóż Santoku 16,5cm

Opis: Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 889,00 zł

szt.

Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Japoński Nóż Bunka 16,5cm

Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Japoński Nóż Bunka 16,5cm
Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Japoński Nóż Bunka 16,5cm

Opis: Bunka to uniwersalny nóż kuchenny, dzięki wysokiemu ostrzu nóż Bunka nadaje się szczególnie do krojenia warzyw lub owoców, a trójkątny obszar końcówki jest szczególnie przydatny do szczegółowej pracy i cięcia ryb lub mięsa.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 889,00 zł

szt.

Tojiro Atelier Classic VG-10 Japoński Nóż Santoku 17cm

Tojiro Atelier Classic VG-10 Japoński Nóż Santoku 17cm
Tojiro Atelier Classic VG-10 Japoński Nóż Santoku 17cm

Opis: Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 799,00 zł

szt.

Tojiro Atelier Classic VG-10 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Tojiro Atelier Classic VG-10 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm
Tojiro Atelier Classic VG-10 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 799,00 zł

szt.

Tojiro Atelier Classic VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 18cm

Tojiro Atelier Classic VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 18cm
Tojiro Atelier Classic VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 18cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 799,00 zł

szt.

Tojiro Aogami Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 30cm

Tojiro Aogami Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 30cm
Tojiro Aogami Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 30cm

Opis: Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 769,00 zł

szt.
  • nowość

Tojiro Shirogami Japoński Nóż Deba 24cm

Tojiro Shirogami Japoński Nóż Deba 24cm
Tojiro Shirogami Japoński Nóż Deba 24cm

Opis: Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 739,00 zł

szt.

Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 24cm

Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 24cm
Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 24cm

Opis: Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi,rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 699,00 zł

szt.
  • nowość

Tojiro Shirogami Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 33cm

Tojiro Shirogami Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 33cm
Tojiro Shirogami Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 33cm

Opis: Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena:

1 679,00 zł

Tojiro Atelier Classic VG-10 Japoński Nóż Uniwersalny 15cm

Tojiro Atelier Classic VG-10 Japoński Nóż Uniwersalny 15cm
Tojiro Atelier Classic VG-10 Japoński Nóż Uniwersalny 15cm

Opis: Wszechstronny nóż japoński przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, szypułek z pomidorów czy oczek z ziemniaków.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 659,00 zł

szt.

Tojiro Flash VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm

Tojiro Flash VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm
Tojiro Flash VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 599,00 zł

szt.

Tojiro Flash VG-10 Japoński Nóż Do Pieczywa 24cm

Tojiro Flash VG-10 Japoński Nóż Do Pieczywa 24cm
Tojiro Flash VG-10 Japoński Nóż Do Pieczywa 24cm

Opis: Wykonany z japońską starannością ząbkowany nóż, który świetnie sobie radzi zarówno z twardą skórką świeżego chleba, jak i z miękkim puchem gorącej bułki. Nóż ten posiada optymalnej długości ostrze, które pozwala na komfortowe krojenie każdego rodzaju pieczywa.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 599,00 zł

szt.

Tojiro Shippu VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 27cm

Tojiro Shippu VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 27cm
Tojiro Shippu VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 27cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić nawet naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie przesuwać klingę w obydwu kierunkach. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 539,00 zł

szt.

Tojiro Atelier Classic VG-10 Japoński Nóż Do Obierania 10cm

Tojiro Atelier Classic VG-10 Japoński Nóż Do Obierania 10cm
Tojiro Atelier Classic VG-10 Japoński Nóż Do Obierania 10cm

Opis: Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 519,00 zł

szt.

Zestaw 3 Noży Tojiro Classic VG-10 Japoński Uniwersalny 12cm i Szefa Kuchni 21cm i Santoku 17cm

Zestaw 3 Noży Tojiro Classic VG-10 Japoński Uniwersalny 12cm i Szefa Kuchni 21cm i Santoku 17cm
Zestaw 3 Noży Tojiro Classic VG-10 Japoński Uniwersalny 12cm i Szefa Kuchni 21cm i Santoku 17cm

Opis: Zestaw trzech profesjonalnych noży ze stali VG-10, zapakowany w eleganckie pudełko idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 489,00 zł

szt.

Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Japoński Nóż Uniwersalny 15cm

Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Japoński Nóż Uniwersalny 15cm
Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Japoński Nóż Uniwersalny 15cm

Opis: Wszechstronny nóż japoński przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, szypułek z pomidorów czy oczek z ziemniaków.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 489,00 zł

szt.

Tojiro Flash VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Tojiro Flash VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm
Tojiro Flash VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 389,00 zł

szt.

Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Japoński Nóż Uniwersalny 12cm

Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Japoński Nóż Uniwersalny 12cm
Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Japoński Nóż Uniwersalny 12cm

Opis: Wszechstronny nóż japoński przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, szypułek z pomidorów czy oczek z ziemniaków.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 389,00 zł

szt.

Tojiro Shirogami Japoński Nóż Deba 21cm

Tojiro Shirogami Japoński Nóż Deba 21cm
Tojiro Shirogami Japoński Nóż Deba 21cm

Opis: Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 369,00 zł

szt.

Tojiro Shippu Black VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 24 cm

Tojiro Shippu Black VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 24 cm
Tojiro Shippu Black VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 24 cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić nawet naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie przesuwać klingę w obydwu kierunkach. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 359,00 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl