
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !

Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój e-mail.

Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój e-mail.




W świecie japońskich noży liczy się przede wszystkim ostrość. Nasza oferta obejmuje wiele produktów, a proces produkcyjny opiera się na wykorzystywaniu zarówno właściwości samych materiałów, jak i nowoczesnych technologii. Wszystkie noże Tojiro powstają z zamiłowania do kulinarnych tradycji Japonii, gdzie nadrzędnym celem jest szlachetne piękno potrawy. Nie inaczej jest w przypadku noży Tojiro-Pro, w których zastosowano takie elementy japońskich mieczy jak “Shinogi”, aby przywołać tradycyjny kształt japońskich noży kuchennych.
Od początku działalności przyświeca nam jeden cel: ostrość, która jest warunkiem funkcjonalności noża. Można śmiało powiedzieć, że stopień ostrości noża wpływa na rezultat gotowania, ponieważ w japońskiej sztuce kulinarnej dużą rolę odgrywa estetyka krawędzi tnącej oraz szlif i połysk klingi. Odwołujemy się do technik tradycyjnych, lecz wynaleźliśmy także własną metodę zapobiegania odwęglaniu stali, DP, która wiąże się z badaniem właściwości materiału. Wprowadzamy innowacje technologiczne i łączymy je z doświadczeniami poprzednich pokoleń, aby dostarczać szeroką gamę produktów klientom z całego świata, wśród których są zarówno profesjonalni szefowie kuchni, jak i użytkownicy domowi. Pracując nad rozwojem najlepszych jakościowo narzędzi tnących, pragniemy wspierać kulturę kulinarną nie tylko w Japonii, lecz także we wszystkich zakątkach globu.
Blok z 3 Nożami Tojiro Origami

Blok z 3 Nożami Tojiro Origami
Luksusowy zestaw trzech profesjonalnych noży ze stali molibdenowo - wanadowej, wraz z blokiem na noże firmy Tojiro.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Ceramiczna Ostrzałka Kółkowa

Ceramiczna Ostrzałka Kółkowa
Przeznaczona do ostrzenia wszystkich rodzajów noży, z wyjątkiem tych o szlifach jednostronnych, np. tradycyjnych noży japońskich. Dzięki wodzie proces ostrzenia przebiega szybciej, a fabrycznie ustawione otwory ułatwiają naostrzenie noża pod odpowiednim kątem.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Ostrzałka Do Noży Tojiro PRO

Kółkowa ostrzałka dedykowana do wszystkich dwustronnie ostrzonych noży Tojiro
Wymiary: 19,3 x 7 x 7,5cm
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Sha Ra Ku Mono Nóż do ziół 10cm

Dostępność: brak towaru
Sha Ra Ku Mono Nóż elastyczny 21cm

Dostępność: brak towaru
Suehiro Dwustronny Kamień Ceramiczny 1000/320

Suehiro Dwustronny Kamień Ceramiczny 1000/320
Granulacja 320 przeznaczona noży bardzo tępych oraz z uszkodzoną krawędzią tnącą. Średnia ziarnistość (1000) służy do regularnego podostrzania noża, o ile ostrze nie uległo poważniejszym zniszczeniom lub całkowitemu stępieniu.
Dane techniczne:
Wymiary kamienia - 177 x 60 x 28 mm
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro A-1 Nóż Mini Santoku 14 cm

Nóż Kuchenny Tojiro A-1 Mini Santoku 14 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dostępność: brak towaru
Tojiro A-1 Nóż Nakiri 16,5 cm

Nóż Kuchenny Tojiro A-1 Nakiri 16,5 cm
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiripozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro A-1 Nóż Santoku 17 cm

Nóż Kuchenny Tojiro A-1 Santoku 17 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Nóż Santoku posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dostępność: brak towaru
Tojiro A-1 Nóż Szefa 18 cm

Nóż Kuchenny Tojiro A-1 Nóż Szefa ( Gyuto ) 18cm
Średniej wielkości, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony głównie do krojenia mięsa, lecz równie przydatny jako narzędzie uniwersalne, którym swobodnie posiekamy zioła lub pokroimy warzywa w kostkę czy w plastry. Szerokie, cienkie ostrze błyskawicznie przetnie grubsze produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników.
Dostępność: brak towaru
Tojiro A-1 Nóż Uniwersalny 13,5 cm

Nóż Kuchenny Tojiro A-1 Uniwersalny 13,5 cm
Niewielki, wszechstronny nóż kuchenny przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze, pozwala skutecznie kontrolować ruchy, a dzięki ostremu czubkowi szybko i precyzyjnie wykroimy niechciane elementy, nie wkładając w tę czynność wiele wysiłku.
Dostępność: brak towaru
Tojiro Aogami Buffalo Horn Nóż Deba 18cm

Nóż Kuchenny Deba 18 cm Tojiro Aogami
Stosunkowo ciężki, ostro zakończony nóż z grubą, zwężającą się klingą. Przeznaczony jest do filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. Mimo że Japończycy używają go też do sprawiania mięsa drobiowego, nóż Deba nie jest tasakiem rzeźniczym. Można nim swobodnie przeciąć ość czy chrząstkę, ale nie służy do rąbania grubych kości i nie powinno się nim mocno uderzać. W tym modelu krawędź grzbietu jest lekko zaokrąglona, żeby maksymalnie zwiększyć komfort pracy palcami.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro Aogami Damascus Nóż Yanagi-Sashimi 24cm

Nóż Kuchenny Yanagi-Sashimi 24 cm Tojiro Aogami Damascus
Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi,rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro Aogami Damascus Nóż Yanagi-Sashimi 27cm

Nóż Kuchenny Yanagi-Sashimi 27 cm Tojiro Aogami Damascus
Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi,rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro Aogami Damascus Nóż Yanagi-Sashimi 30cm Leworęczny

Nóż Kuchenny Yanagi-Sashimi 30 cm Tojiro Aogami Damascus Leworęczny
Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi,rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.
Dostępność: brak towaru
Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 30cm Praworęczny

Nóż Kuchenny Yanagi-Sashimi 30cm Tojiro Aogami Damascus
Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długiej, wąskiej i cienkiej klindze w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Profesjonalne ostrza z tzw. stali damasceńskiej stworzono dla doświadczonych szefów kuchni, którym nie wystarczają zwykłe narzędzia.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro Aogami Nóż Yanagi-Sashimi 24cm

Nóż Kuchenny Yanagi-Sashimi 24 cm Tojiro Aogami
Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.
Dostępność: brak towaru
Tojiro Aogami Nóż Yanagi-Sashimi 27cm

Nóż Kuchenny Yanagi-Sashimi 27 cm Tojiro Aogami
Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi,rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.
Dostępność: brak towaru
Tojiro Aogami Nóż Yanagi-Sashimi 30cm

Nóż Kuchenny Yanagi-Sashimi 30 cm Tojiro Aogami
Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi,rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro Bawełniany Pokrowiec Na Noże

Tojiro Bawełniany Pokrowiec Na Noże
Tojiro Bawełniany Pokrowiec Na Noże
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro Ceramiczne Rolki Do Ostrzałki Tojiro Pro

Zestaw zapasowych rolek ostrzących do ostrzałki Tojiro Pro F-461.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro Color Nóż Do Porcjowania 27 cm

Tojiro Color Nóż Kuchenny Do Porcjowania 27 cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro Color Nóż Do Wykrawania 15 cm

Tojiro Color Nóż Kuchenny Do Wykrawania 15 cm
Specjalistyczny nóż kuchenny, dzięki któremu można skutecznie i w szybkim tempie oddzielić surowe lub ugotowane mięso od skóry, włókien czy kości, a także zdjąć skórę z ryb. Wąska, cienka krawędź noża do wykrawania pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a lekko zakrzywione ostrze pomaga zminimalizować straty jadalnych części.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro Color Nóż Santoku 17 cm

Tojiro Color Nóż Kuchenny Santoku 17 cm
Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Nóż Santoku doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro Color Nóż Szefa 18 cm

Tojiro Color Nóż Kuchenny Szefa 18 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro Color Nóż Szefa 21 cm

Tojiro Color Nóż Kuchenny Szefa 21 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro Color Nóż Szefa 24 cm

Tojiro Color Nóż Kuchenny Szefa 24 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dostępność: brak towaru
Tojiro Color Nóż Szefa 27 cm

Tojiro Color Nóż Kuchenny Szefa 27 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro Color Nóż Uniwersalny 12 cm

Tojiro Color Nóż Kuchenny Uniwersalny 12 cm
Wszechstronny, lekki nóż kuchenny, przeznaczony do obierania, czyszczenia i krojenia małych lub średnich produktów, takich jak zioła, warzywa czy owoce. Ponieważ przypomina kształtem nóż szefa, w Japonii używany jest jako poręczna wersja tego podstawowego narzędzia wtedy, kiedy duży nóż okazuje się niepraktyczny.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro Color Nóż Uniwersalny 15 cm

Tojiro Color Nóż Kuchenny Uniwersalny 15 cm
Wszechstronny, lekki nóż kuchenny, przeznaczony do obierania, czyszczenia i krojenia małych lub średnich produktów, takich jak zioła, warzywa czy owoce. Ponieważ przypomina kształtem nóż szefa, w Japonii używany jest jako poręczna wersja tego podstawowego narzędzia wtedy, kiedy duży nóż okazuje się niepraktyczny.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro Damascus Nóż Nakiri 16,5 cm

Nóż Kuchenny Tojiro Damascus Nakiri 16,5 cm
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro Damascus Nóż Santoku 17 cm

Nóż Kuchenny Tojiro Damascus Santoku 17 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Nóż Santoku posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dostępność: brak towaru
Tojiro Damascus Nóż Szefa 18 cm

Nóż Kuchenny Szefa Kuchni Tojiro Damascus 18 cm
Średniej wielkości, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony głównie do krojenia mięsa, lecz równie przydatny jako narzędzie uniwersalne, którym swobodnie posiekamy zioła lub pokroimy warzywa w kostkę czy w plastry. Szerokie, cienkie ostrze błyskawicznie przetnie grubsze produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników.
Dostępność: brak towaru
Tojiro DP3 Eco Santoku 17 cm + Nakiri 16,5 cm

Tojiro DP3 Eco Nakiri 16,5 cm + Santoku 17 cm
Uniwersalny zestaw dwóch profesjonalnych noży Tojiro DP3 Eco, zapakowanych w czarne, drewniane pudełko:
Tojiro DP3 Eco Nakiri 16,5 cm + Santoku 17 cm
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro DP3 Eco Uniwersalny 13 cm + Nakiri 16,5 cm + Santoku 17 cm

Tojiro DP3 Eco Uniwersalny 13 cm + Nakiri 16,5 cm + Santoku 17 cm
Uniwersalny zestaw trzech profesjonalnych noży Tojiro DP3, zapakowanych w czarne, drewniane pudełko:
Tojiro DP3 Eco Uniwersalny 13 cm + Nakiri 16,5 cm + Santoku 17 cm
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro DP3 Nóż Bunka 16 cm

Nóż Kuchenny Bunka 16 cm Tojiro DP3
Bunka to uniwersalny nóż kuchenny, dzięki wysokiemu ostrzu nóż Bunka nadaje się szczególnie do krojenia warzyw lub owoców, a trójkątny obszar końcówki jest szczególnie przydatny do szczegółowej pracy i cięcia ryb lub mięsa.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro DP3 Nóż Do Obierania 7cm

Nóż Kuchenny Do Obierania Tojiro DP3 7 cm
Specjalistyczny nóż z zakrzywionym ostrzem, przeznaczony do obierania i krojenia okrągłych warzyw i owoców. Specyficzny kształt klingi gwarantuje pełną kontrolę nad nożem i ułatwia wykonywanie precyzyjnych nacięć, jak w dekoracyjnych różach z rzodkiewek czy tulipanach z pomidorów. To idealne narzędzie do szypułkowania truskawek, drylowania moreli i obróbki cytrusów.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro DP3 Nóż Do Obierania 9cm

Nóż Kuchenny Do Obierania Tojiro DP3 9 cm
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.
Dostępność: brak towaru
Tojiro DP3 Nóż Do Pieczywa 21,5cm

Nóż Kuchenny Do Pieczywa Tojiro DP3 21,5 cm
Wykonany z japońską starannością nóż kuchenny, który świetnie sobie radzi zarówno z twardą skórką świeżego chleba, jak i z miękkim puchem gorącej bułki. Nóż do pieczywa posiada długie ostrze, które pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro DP3 Nóż Do Porcjowania 21cm

Nóż Kuchenny Do Porcjowania Tojiro DP3 21 cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dostępność: brak towaru
Tojiro DP3 Nóż Do Porcjowania 24cm

Nóż Kuchenny Do Porcjowania Tojiro DP3 24 cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro DP3 Nóż Do Porcjowania 27cm

Nóż Kuchenny Do Porcjowania Tojiro DP3 27 cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro DP3 Nóż Do Trybowania Drobiu 15cm

Nóż Kuchenny Do Trybowania Drobiu Tojiro DP3 15 cm
Specjalistyczny, lekki nóż kuchenny w stylu japońskim (Honesuki), dzięki któremu można fachowo oddzielić mięso od kości i usunąć zanieczyszczenia, nie tracąc wartościowego produktu. Prosta krawędź zakończona ostrym czubkiem gwarantuje precyzyjne cięcia, a sztywne, trójkątne ostrze z szeroką piętą ułatwia pracę z chrząstkami czy stawami.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro DP3 Nóż Do Trybowania Drobiu 18cm

Nóż Kuchenny Do Trybowania Drobiu Tojiro DP3 18 cm
Specjalistyczny, lekki nóż kuchenny w stylu japońskim (Garasuki), dzięki któremu można fachowo oddzielić mięso od kości i usunąć zanieczyszczenia, nie tracąc wartościowego produktu. Prosta krawędź zakończona ostrym czubkiem gwarantuje precyzyjne cięcia, a sztywne, trójkątne ostrze z szeroką piętą ułatwia pracę z chrząstkami czy stawami.
Dostępność: brak towaru
Tojiro DP3 Nóż Do Wykrawania 15cm

Nóż Kuchenny Do Wykrawania Tojiro DP3 15cm
Specjalistyczny nóż kuchenny, dzięki któremu można skutecznie i w szybkim tempie oddzielić surowe lub ugotowane mięso od skóry, włókien czy kości, a także zdjąć skórę z ryb. Wąska, cienka krawędź noża do wykrawania pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a lekko zakrzywione ostrze pomaga zminimalizować straty jadalnych części.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro DP3 Nóż Kiritsuke 21cm

Nóż Kuchenny Kiritsuke 21 cm Tojiro DP3
Profesjonalny, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro DP3 Nóż Nakiri 16,5 cm

Nóż Kuchenny Tojiro DP3 Nakiri 16,5 cm
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiripozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Dostępność: brak towaru
Tojiro DP3 Nóż Santoku 17cm

Nóż Kuchenny Santoku Tojiro DP3 17 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro DP3 Nóż Santoku 21cm

Nóż Kuchenny Santoku Tojiro DP3 21 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10
Twardość - 60 HRC +/- 1
Długość całkowita - 23,0 cm
Długość ostrza - 21,0 cm
Szerokość klingi - 4,9 cm
Grubość klingi - 1,9 mm
Waga - ok. 215 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro DP3 Nóż Szefa 330mm

Nóż Kuchenny Szefa Kuchni Tojiro DP3 33 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dostępność: brak towaru
Tojiro DP3 Nóż Szefa Kuchni 18cm

Nóż Kuchenny Szefa Kuchni Tojiro DP3 18 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni