Newsletter
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !

Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój e-mail.
Darmowa Dostawa !!
Darmowa dostawa (Paczkomaty Paczka w Weekend) już od 239,00 zł.
  • Noże Global Tomoko.pl


    Japońskie
    Noże Global

  • Noże Sashimi Tomoko.pl


    Noże Sashimi

  • Noże Deba Tomoko.pl


    Noże Deba

  • Noże Santoku Tomoko.pl


    Noże Santoku

Nasze Inne Sklepy i Strony

Sushi-Sklep.pl

Tomoko.pl


ChinskiePrzepisy.pl

Koszt Dostawy
Opinie Opineo

Tojiro Shirogami Nóż Deba 18 cm

Tojiro Shirogami Nóż Deba 18 cm
Tojiro Shirogami Nóż Deba 18 cm

Tojiro Shirogami Nóż Deba 18 cm

Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 629,00 zł
szt.

Tojiro Shirogami Nóż Eell Tokyo Style 21 cm

Tojiro Shirogami Nóż Eell Tokyo Style 21 cm
Tojiro Shirogami Nóż Eell Tokyo Style 21 cm

Tojiro Shirogami Nóż Eell Tokyo Style 21 cm

Tojiro Shirogami Nóż Eell Tokyo Style 24 cm

Dane techniczne:

Ostrze - stal 3 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - Shirogami #2

Twardość - 60 HRC +/- 1

Długość ostrza - 21 cm

Waga - ok.  180 g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 899,00 zł
szt.

Tojiro Shirogami Nóż Sashimi 24 cm

Tojiro Shirogami Nóż Sashimi 24 cm
Tojiro Shirogami Nóż Sashimi 24 cm

Nóż Sashimi 24 cm Tojiro Shirogami 

Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 469,00 zł
szt.

Tojiro Shirogami Nóż Sashimi 27 cm

Tojiro Shirogami Nóż Sashimi 27 cm
Tojiro Shirogami Nóż Sashimi 27 cm

Nóż Sashimi 27 cm Tojiro Shirogami 

Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 499,00 zł
szt.

Tojiro Shirogami Nóż Tako Sashimi 27 cm

Tojiro Shirogami Nóż Tako Sashimi 27 cm
Tojiro Shirogami Nóż Tako Sashimi 27 cm

Tojiro Shirogami Nóż Tako Sashimi 27 cm

Nóż Takohiki, czyli Tako, to zakończony kwadratowym czubkiem nóż do sashimi, który pochodzi ze wschodniego regionu Japonii (Kanto). Nazwa „Tako”, co znaczy po japońsku „ośmiornica”, wzięła się stąd, że nóż szczególnie dobrze sobie radzi z kruchym mięsem gotowanej ośmiornicy. Klinga Takohiki jest węższa, cieńsza i lżejsza niż w nożu Yanagi, dlatego dłoń mniej się męczy przy plastrowaniu surowych ryb, owoców morza czy mięsa na sashimi lub sushi. Nóż został tak zaprojektowany, żeby wykonywać nim pojedyncze, płynne cięcie.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 499,00 zł
szt.

Tojiro Shirogami Nóż Usuba 18 cm

Tojiro Shirogami Nóż Usuba 18 cm
Tojiro Shirogami Nóż Usuba 18 cm

Nóż Kuchenny Usuba 18 cm Tojiro Shirogami 

Specjalistyczny japoński nóż Usuba przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 519,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl