
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !

Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój e-mail.

Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój e-mail.




W tej kategorii prezentujemy niepowtarzalne, ręcznie produkowane noże, które są wytwarzane z najlepszych gatunkowo materiałów i dedykowane pasjonatom kuchni. Każdy egzemplarz stanowi więc unikatowe dzieło sztuki, które japoński mistrz kowalstwa z atelier Tojiro wykonał osobiście, zgodnie z przekazywanymi z pokolenia na pokolenie prawidłami swojego zawodu.
Wartość ostrzy wykutych metodą tradycyjną wykracza poza kategorię użytkowości, ponieważ między właścicielem i jego narzędziem rodzi się prawdziwa więź, a czas poświęcony na ostrzenie i opiekę nad nożem przypomina – jak wierzą Japończycy – kontemplację w duchu zen.
VG-10 Micarta White, Nóż Santoku 17cm

Nóż Kuchenny Santoku 17 cm Tojiro Hand Made White
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Ręcznie wykonany, dwustronnie ostrzony nóż kuchenny o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony m.in. do krojenia mięsa, warzyw i ryb. Posiada ekstremalnie wytrzymałą klingę, w której twardy rdzeń (VG-10) okuto 63 warstwami wysoko i niskowęglowej stali nierdzewnej.
Dostępność: brak towaru
VG-10 Micarta White, Nóż Szefa Kuchni 21cm

Nóż Kuchenny Szefa Kuchni 21 cm Tojiro Hand Made White
Ręcznie wykonany, dwustronnie ostrzony nóż kuchenny o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony m.in. do krojenia mięsa, warzyw i ryb. Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić nawet naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie przesuwać klingę w obydwu kierunkach. Posiada ekstremalnie wytrzymałą klingę, w której twardy rdzeń (VG-10) okuto 63 warstwami wysoko i niskowęglowej stali nierdzewnej.
Dostępność: brak towaru
VG-10 Micarta White, Nóż Uniwersalny 12cm

Nóż Kuchenny Uniwersalny 12 cm Tojiro Hand Made White
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Ręcznie wykonany, dwustronnie ostrzony nóż kuchenny o wszechstronnym zastosowaniu. Posiada ekstremalnie wytrzymałą klingę, w której twardy rdzeń (VG-10) okuto 63 warstwami wysoko i niskowęglowej stali nierdzewnej.
Dostępność: brak towaru
VG-10 Micarta White, Nóż Uniwersalny 15cm

Nóż Kuchenny Uniwersalny 15 cm Tojiro Hand Made White
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Ręcznie wykonany, dwustronnie ostrzony nóż kuchenny o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony m.in. do krojenia mięsa, warzyw i ryb. Posiada ekstremalnie wytrzymałą klingę, w której twardy rdzeń (VG-10) okuto 63 warstwami wysoko i niskowęglowej stali nierdzewnej.
Dostępność: brak towaru
VG-10 Micarta, Nóż Santoku 17cm

Nóż Kuchenny Santoku 17 cm Tojiro Hand Made
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Ręcznie wykonany, dwustronnie ostrzony nóż kuchenny o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony m.in. do krojenia mięsa, warzyw i ryb. Posiada ekstremalnie wytrzymałą klingę, w której twardy rdzeń (VG-10) okuto 63 warstwami wysoko i niskowęglowej stali nierdzewnej.
Dostępność: brak towaru
VG-10 Micarta, Nóż Szefa Kuchni 21cm

Nóż Kuchenny Szefa Kuchni 21 cm Tojiro Hand Made
Ręcznie wykonany, dwustronnie ostrzony nóż kuchenny o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony m.in. do krojenia mięsa, warzyw i ryb. Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić nawet naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie przesuwać klingę w obydwu kierunkach. Posiada ekstremalnie wytrzymałą klingę, w której twardy rdzeń (VG-10) okuto 63 warstwami wysoko i niskowęglowej stali nierdzewnej.
Dostępność: brak towaru
VG-10 Micarta, Nóż Uniwersalny 12cm

Nóż Kuchenny Uniwersalny 15 cm Tojiro Hand Made
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Ręcznie wykonany, dwustronnie ostrzony nóż kuchenny o wszechstronnym zastosowaniu. Posiada ekstremalnie wytrzymałą klingę, w której twardy rdzeń (VG-10) okuto 63 warstwami wysoko i niskowęglowej stali nierdzewnej.
Dostępność: brak towaru
VG-10 Micarta, Nóż Uniwersalny 15cm

Nóż Kuchenny Uniwersalny 15 cm Tojiro Hand Made
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Ręcznie wykonany, dwustronnie ostrzony nóż kuchenny o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony m.in. do krojenia mięsa, warzyw i ryb. Posiada ekstremalnie wytrzymałą klingę, w której twardy rdzeń (VG-10) okuto 63 warstwami wysoko i niskowęglowej stali nierdzewnej.
Dostępność: brak towaru