Newsletter
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !

Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój e-mail.
Darmowa Dostawa !!
Darmowa dostawa (InPost Paczkomaty 24/7) już od 239,00 zł.
  • Noże Deba Tomoko.pl


    Noże Deba

  • Noże Sashimi Tomoko.pl


    Noże Sashimi

  • Noże Global Tomoko.pl


    Japońskie
    Noże Global

  • Noże Santoku Tomoko.pl


    Noże Santoku

Nasze Inne Sklepy i Strony

Sushi-Sklep.pl

Tomoko.pl


ChinskiePrzepisy.pl

Koszt Dostawy
Opinie Opineo

Bestsellery

Tamahagane SAN Brown Nóż Do Chleba 23cm

Tamahagane SAN Brown Nóż Do Chleba 23cm
Tamahagane SAN Brown Nóż Do Chleba 23cm

Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż Do Chleba 23 cm

Długi japoński nóż z ząbkowanym ostrzem, którym można pokroić każdy rodzaj pieczywa, nie przyciskając go nadmiernie do deski. Cienka i ostro tnąca krawędź znakomicie poradzi sobie z twardą, chrupiącą skórką (np. bagietki), co pozwala otrzymać cieniutkie kromki i zachować przy tym kształt pieczywa.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - brązowa micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 36,0 cm

Długość ostrza - 23,0 cm

Szerokość klingi - 3,1 cm

Grubość klingi - 1,9 mm

Sposób ostrzenia - ostrze ząbkowane

Waga - ok. 167 g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 669,00 zł
szt.

Tamahagane SAN Brown Nóż Do Obierania 9cm

Tamahagane SAN Brown Nóż Do Obierania 9cm
Tamahagane SAN Brown Nóż Do Obierania 9cm

Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż Do Obierania 9 cm

Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek noża do obierania pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - brązowa micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 21,0 cm

Długość ostrza - 9,7 cm

Szerokość klingi - 2,8 cm

Grubość klingi - 1,6 mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny

Waga - ok. 81 g

Dostępność: brak towaru

Cena: 319,00 zł

Tamahagane SAN Brown Nóż Do Wykrawania Elastyczny 16cm

Tamahagane SAN Brown Nóż Do Wykrawania Elastyczny 16cm
Tamahagane SAN Brown Nóż Do Wykrawania Elastyczny 16cm

Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż Do Wykrawania Elastyczny 16 cm

Specjalistyczny, bardzo lekki nóż, dzięki któremu usuwanie kości z mięsa, drobiu czy ryb staje się łatwiejsze i szybsze. Wąska, elastyczna krawędź pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a dzięki jednolitej konstrukcji drobiny produktów nie pozostają w rękojeści.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - brązowa micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 30,0 cm

Długość ostrza - 16,0 cm

Szerokość klingi - 2,0 cm

Grubość klingi - 1,9 mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny

Waga - ok. 125 g

Dostępność: brak towaru

Cena: 499,00 zł

Tamahagane SAN Brown Nóż Nakiri 18cm

Tamahagane SAN Brown Nóż Nakiri 18cm
Tamahagane SAN Brown Nóż Nakiri 18cm

Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż Nakiri 18 cm

Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - brązowa micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 31,2 cm

Długość ostrza - 18,0 cm

Szerokość klingi - 4,8 cm

Grubość klingi - 1,8 mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny

Waga - ok. 183 g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 539,00 zł
szt.

Tamahagane SAN Brown Nóż Santoku 12cm

Tamahagane SAN Brown Nóż Santoku 12cm
Tamahagane SAN Brown Nóż Santoku 12cm

Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż Santoku 12 cm

Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - brązowa micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 23,5 cm

Długość ostrza - 12,4 cm

Szerokość klingi - 4,0 cm

Grubość klingi - 1,6 mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny

Waga - ok. 92 g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 419,00 zł
szt.

Tamahagane SAN Brown Nóż Santoku 17,5cm

Tamahagane SAN Brown Nóż Santoku 17,5cm
Tamahagane SAN Brown Nóż Santoku 17,5cm

Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż Santoku 17,5 cm

Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - brązowa micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 30,7 cm

Długość ostrza - 17,5 cm

Szerokość klingi - 4,9 cm

Grubość klingi - 1,9 mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny

Waga - ok. 175 g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 539,00 zł
szt.

Tamahagane SAN Brown Nóż Szefa Kuchni 15cm

Tamahagane SAN Brown Nóż Szefa Kuchni 15cm
Tamahagane SAN Brown Nóż Szefa Kuchni 15cm

Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż Szefa Kuchni 15 cm

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - brązowa micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 26,1 cm

Długość ostrza - 15,1 cm

Szerokość klingi - 4,1 cm

Grubość klingi - 1,6 mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny

Waga - ok. 102 g

Dostępność: brak towaru

Cena: 499,00 zł

Tamahagane SAN Brown Nóż Szefa Kuchni 18cm

Tamahagane SAN Brown Nóż Szefa Kuchni 18cm
Tamahagane SAN Brown Nóż Szefa Kuchni 18cm

Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż Szefa Kuchni 18 cm

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - brązowa micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 31,3 cm

Długość ostrza - 18,1 cm

Szerokość klingi - 4,2 cm

Grubość klingi - 1,9 mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny

Waga - ok. 160 g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 499,00 zł
szt.

Tamahagane SAN Brown Nóż Szefa Kuchni 21cm

Tamahagane SAN Brown Nóż Szefa Kuchni 21cm
Tamahagane SAN Brown Nóż Szefa Kuchni 21cm

Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż Szefa Kuchni 21 cm

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - brązowa micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 33,8 cm

Długość ostrza - 21,0 cm

Szerokość klingi - 4,5 cm

Grubość klingi - 2,0 mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny

Waga - ok. 174 g

Dostępność: brak towaru

Cena: 569,00 zł

Tamahagane SAN Brown Nóż Szefa Kuchni 24cm

Tamahagane SAN Brown Nóż Szefa Kuchni 24cm
Tamahagane SAN Brown Nóż Szefa Kuchni 24cm

Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż Szefa Kuchni 24 cm

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - brązowa micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 37,2 cm

Długość ostrza - 24,0 cm

Szerokość klingi - 4,9 cm

Grubość klingi - 2,1mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny

Waga - ok. 213 g

Dostępność: brak towaru

Cena: 659,00 zł

Tamahagane SAN Brown Nóż Szefa Kuchni Żłobiony 21cm

Tamahagane SAN Brown Nóż Szefa Kuchni Żłobiony 21cm
Tamahagane SAN Brown Nóż Szefa Kuchni Żłobiony 21cm

Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż Szefa Kuchni Żłobiony 21 cm

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - brązowa micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 34,0 cm

Długość ostrza - 21,0 cm

Szerokość klingi - 4,5 cm

Grubość klingi - 1,8 mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny

Waga - ok. 164 g

Dostępność: brak towaru

Cena: 629,00 zł

Tamahagane SAN Brown Nóż Uniwersalny 12cm

Tamahagane SAN Brown Nóż Uniwersalny 12cm
Tamahagane SAN Brown Nóż Uniwersalny 12cm

Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż Uniwersalny 12 cm

Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - brązowa micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 23,5 cm

Długość ostrza - 12,1 cm

Szerokość klingi - 2,8 cm

Grubość klingi - 1,6 mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny

Waga - ok. 84 g

Dostępność: brak towaru

Cena: 339,00 zł

Tamahagane SAN Brown Nóż Uniwersalny 15cm

Tamahagane SAN Brown Nóż Uniwersalny 15cm
Tamahagane SAN Brown Nóż Uniwersalny 15cm

Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż Uniwersalny 15 cm

Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - brązowa micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 26,5 cm

Długość ostrza - 15,0 cm

Szerokość klingi - 3,0 cm

Grubość klingi - 1,6 mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny

Waga - ok. 92 g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 389,00 zł
szt.

Tamahagane San Brown Zestaw 4 Noży Do Steków SN-4123

Tamahagane San Brown Zestaw 4 Noży Do Steków SN-4123
Tamahagane San Brown Zestaw 4 Noży Do Steków SN-4123

Tamahagane San Brown Zestaw 4 Noży Do Steków

Jest to niezbędna pozycja dla każdego fana steków. Ułatwiają krojenie steków, noże o gładkiej krawędzi tnącej zapewniają czystsze cięcie niż noże ząbkowane. Dodatkowo można je naostrzyć w domowych warunkach przy pomocy ostrzałki kółkowej lub kamienia do ostrzenia. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-5 o twardości 61 HRC. Drewniane pudełko sprawdzi się świetnie jako prezent.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 1 499,00 zł
szt.
  • nowość

Tamahagane Torba Na 17 Noży

Tamahagane Torba Na 17 Noży
Tamahagane Torba Na 17 Noży

Tamahagane Torba Na 17 Noży

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 469,00 zł
szt.

Tamahagane Torba Na 7 Noży

Tamahagane Torba Na 7 Noży
Tamahagane Torba Na 7 Noży

Tamahagane Torba Na 7 Noży

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 299,00 zł
szt.

Tamahagane Tsubame Black Nóż Do Chleba 23cm

Tamahagane Tsubame Black Nóż Do Chleba 23cm
Tamahagane Tsubame Black Nóż Do Chleba 23cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Do Chleba 23 cm

Długi japoński nóż z ząbkowanym ostrzem, którym można pokroić każdy rodzaj pieczywa, nie przyciskając go nadmiernie do deski. Cienka i ostro tnąca krawędź znakomicie poradzi sobie z twardą, chrupiącą skórką (np. bagietki), co pozwala otrzymać cieniutkie kromki i zachować przy tym kształt pieczywa.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - czarna micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 36,2 cm

Długość ostrza - 23,0 cm

Szerokość klingi - 3,1 cm

Grubość klingi - 1,5 mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny

Waga - ok. 194 g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 719,00 zł
szt.

Tamahagane Tsubame Black Nóż Do Obierania 9cm

Tamahagane Tsubame Black Nóż Do Obierania 9cm
Tamahagane Tsubame Black Nóż Do Obierania 9cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Do Obierania 9 cm

Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek noża do obierania pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - czarna micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 21,6 cm

Długość ostrza - 9,3 cm

Szerokość klingi - 2,8 cm

Grubość klingi - 1,6 mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny

Waga - ok. 86 g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 389,00 zł
szt.

Tamahagane Tsubame Black Nóż Nakiri 18cm

Tamahagane Tsubame Black Nóż Nakiri 18cm
Tamahagane Tsubame Black Nóż Nakiri 18cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Nakiri 18 cm

Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - czarna micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 31,5 cm

Długość ostrza - 18,0 cm

Szerokość klingi - 4,9 cm

Grubość klingi - 2,0 mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny

Waga - ok. 220 g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 599,00 zł
szt.

Tamahagane Tsubame Black Nóż Santoku 12cm

Tamahagane Tsubame Black Nóż Santoku 12cm
Tamahagane Tsubame Black Nóż Santoku 12cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Santoku 12 cm

Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - czarna micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 23,6 cm

Długość ostrza - 12,0 cm

Szerokość klingi - 3,9 cm

Grubość klingi - 1,9 mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny

Waga - ok. 115 g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 489,00 zł
szt.

Tamahagane Tsubame Black Nóż Santoku 17,5cm

Tamahagane Tsubame Black Nóż Santoku 17,5cm
Tamahagane Tsubame Black Nóż Santoku 17,5cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Santoku 17,5 cm

Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - czarna micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 30,8 cm

Długość ostrza - 17,5 cm

Szerokość klingi - 4,8 cm

Grubość klingi - 1,9 mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny

Waga - ok. 204 g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 599,00 zł
szt.

Tamahagane Tsubame Black Nóż Sashimi 24cm

Tamahagane Tsubame Black Nóż Sashimi 24cm
Tamahagane Tsubame Black Nóż Sashimi 24cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 24 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - czarna micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 39,2 cm

Długość ostrza - 24,1 cm

Szerokość klingi - 3,2 cm

Grubość klingi - 2,8 mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronnny symetryczny

Waga - ok. 195 g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 789,00 zł
szt.

Tamahagane Tsubame Black Nóż Sashimi 27cm

Tamahagane Tsubame Black Nóż Sashimi 27cm
Tamahagane Tsubame Black Nóż Sashimi 27cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 27 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - czarna micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 42,2cm

Długość ostrza - 27,1 cm

Szerokość klingi - 3,2 cm

Grubość klingi - 3,0 mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronnny symetryczny

Waga - ok. 222 g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 869,00 zł
szt.

Tamahagane Tsubame Black Nóż Szefa Kuchni 15cm

Tamahagane Tsubame Black Nóż Szefa Kuchni 15cm
Tamahagane Tsubame Black Nóż Szefa Kuchni 15cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Szefa Kuchni 15 cm

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - czarna micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 26,2 cm

Długość ostrza - 15,2 cm

Szerokość klingi - 4,0 cm

Grubość klingi - 1,9 mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny

Waga - ok. 121 g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 499,00 zł
szt.

Tamahagane Tsubame Black Nóż Szefa Kuchni 18cm

Tamahagane Tsubame Black Nóż Szefa Kuchni 18cm
Tamahagane Tsubame Black Nóż Szefa Kuchni 18cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Szefa Kuchni 18 cm

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - czarna micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 31,3 cm

Długość ostrza - 18,1 cm

Szerokość klingi - 4,2 cm

Grubość klingi - 1,8 mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny

Waga - ok. 184 g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 549,00 zł
szt.

Tamahagane Tsubame Black Nóż Szefa Kuchni 21cm

Tamahagane Tsubame Black Nóż Szefa Kuchni 21cm
Tamahagane Tsubame Black Nóż Szefa Kuchni 21cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Szefa Kuchni 21 cm

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - czarna micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 34,0 cm

Długość ostrza - 21,1 cm

Szerokość klingi - 4,5 cm

Grubość klingi - 2,0 mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny

Waga - ok. 202 g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 599,00 zł
szt.

Tamahagane Tsubame Black Nóż Szefa Kuchni 24cm

Tamahagane Tsubame Black Nóż Szefa Kuchni 24cm
Tamahagane Tsubame Black Nóż Szefa Kuchni 24cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Szefa Kuchni 24 cm

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - czarna micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 37,5 cm

Długość ostrza - 24,2 cm

Szerokość klingi - 4,8 cm

Grubość klingi - 2,1 mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny

Waga - ok. 240 g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 699,00 zł
szt.

Tamahagane Tsubame Black Nóż Uniwersalny 12cm

Tamahagane Tsubame Black Nóż Uniwersalny 12cm
Tamahagane Tsubame Black Nóż Uniwersalny 12cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Uniwersalny 12 cm

Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - czarna micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 23,6 cm

Długość ostrza - 12,0 cm

Szerokość klingi - 2,9 cm

Grubość klingi - 1,8 mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny

Waga - ok. 93 g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 419,00 zł
szt.

Tamahagane Tsubame Black Nóż Uniwersalny 15cm

Tamahagane Tsubame Black Nóż Uniwersalny 15cm
Tamahagane Tsubame Black Nóż Uniwersalny 15cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Uniwersalny 15 cm

Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - czarna micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 26,5 cm

Długość ostrza - 15,0 cm

Szerokość klingi - 3,0 cm

Grubość klingi - 1,7 mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny

Waga - ok. 102 g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 449,00 zł
szt.

Tamahagane Tsubame Brown Nóż Do Chleba 23cm

Tamahagane Tsubame Brown Nóż Do Chleba 23cm
Tamahagane Tsubame Brown Nóż Do Chleba 23cm

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Do Chleba 23 cm

Długi japoński nóż z ząbkowanym ostrzem, którym można pokroić każdy rodzaj pieczywa, nie przyciskając go nadmiernie do deski. Cienka i ostro tnąca krawędź znakomicie poradzi sobie z twardą, chrupiącą skórką (np. bagietki), co pozwala otrzymać cieniutkie kromki i zachować przy tym kształt pieczywa.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - brązowa micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 36,0 cm

Długość ostrza - 23,0 cm

Szerokość klingi - 3,1 cm

Grubość klingi - 2,0 mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny

Waga - ok. 187 g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 719,00 zł
szt.

Tamahagane Tsubame Brown Nóż Do Obierania 9cm

Tamahagane Tsubame Brown Nóż Do Obierania 9cm
Tamahagane Tsubame Brown Nóż Do Obierania 9cm

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Do Obierania 9 cm

Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek noża do obierania pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - brązowa micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 21,1 cm

Długość ostrza - 9,0 cm

Szerokość klingi - 2,7 cm

Grubość klingi - 1,7 mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny

Waga - ok. 81 g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 389,00 zł
szt.

Tamahagane Tsubame Brown Nóż Nakiri 18cm

Tamahagane Tsubame Brown Nóż Nakiri 18cm
Tamahagane Tsubame Brown Nóż Nakiri 18cm

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Nakiri 18 cm

Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - brązowa micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 31,2 cm

Długość ostrza - 18,0 cm

Szerokość klingi - 4,9 cm

Grubość klingi - 1,8 mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny

Waga - ok. 209 g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 599,00 zł
szt.

Tamahagane Tsubame Brown Nóż Santoku 12cm

Tamahagane Tsubame Brown Nóż Santoku 12cm
Tamahagane Tsubame Brown Nóż Santoku 12cm

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Santoku 12 cm

Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - brązowa micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 23,6 cm

Długość ostrza - 12,0 cm

Szerokość klingi - 4,0 cm

Grubość klingi - 1,9 mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny

Waga - ok. 108 g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 489,00 zł
szt.

Tamahagane Tsubame Brown Nóż Santoku 17,5cm

Tamahagane Tsubame Brown Nóż Santoku 17,5cm
Tamahagane Tsubame Brown Nóż Santoku 17,5cm

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Santoku 17,5 cm

Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - brązowa micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 30,6 cm

Długość ostrza - 17,5 cm

Szerokość klingi - 4,9 cm

Grubość klingi - 1,9 mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny

Waga - ok. 187 g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 599,00 zł
szt.

Tamahagane Tsubame Brown Nóż Sashimi 21cm

Tamahagane Tsubame Brown Nóż Sashimi 21cm
Tamahagane Tsubame Brown Nóż Sashimi 21cm

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Sashimi 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - brązowa micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 35,9 cm

Długość ostrza - 21,0 cm

Szerokość klingi - 3,1 cm

Grubość klingi - 2,8 mm

Sposób ostrzenia -

Waga - ok. 171 g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 729,00 zł
szt.

Tamahagane Tsubame Brown Nóż Sashimi 24cm

Tamahagane Tsubame Brown Nóż Sashimi 24cm
Tamahagane Tsubame Brown Nóż Sashimi 24cm

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Sashimi 24 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - brązowa micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 38,9 cm

Długość ostrza - 24,0 cm

Szerokość klingi - 3,1 cm

Grubość klingi - 2,8 mm

Sposób ostrzenia - 

Waga - ok. 184 g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 789,00 zł
szt.

Tamahagane Tsubame Brown Nóż Sashimi 27cm

Tamahagane Tsubame Brown Nóż Sashimi 27cm
Tamahagane Tsubame Brown Nóż Sashimi 27cm

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Sashimi 27 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - brązowa micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 42,0 cm

Długość ostrza - 27,0 cm

Szerokość klingi - 3,3 cm

Grubość klingi - 2,8 mm

Sposób ostrzenia - 

Waga - ok. 210 g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 869,00 zł
szt.

Tamahagane Tsubame Brown Nóż Szefa Kuchni 15cm

Tamahagane Tsubame Brown Nóż Szefa Kuchni 15cm
Tamahagane Tsubame Brown Nóż Szefa Kuchni 15cm

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Szefa Kuchni 15 cm

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - brązowa micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 26,2 cm

Długość ostrza - 15,0 cm

Szerokość klingi - 4,1 cm

Grubość klingi - 2,0 mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny

Waga - ok. 116 g

Dostępność: brak towaru

Cena: 499,00 zł

Tamahagane Tsubame Brown Nóż Szefa Kuchni 18cm

Tamahagane Tsubame Brown Nóż Szefa Kuchni 18cm
Tamahagane Tsubame Brown Nóż Szefa Kuchni 18cm

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Szefa Kuchni 18 cm

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - brązowa micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 31,1 cm

Długość ostrza - 18,0 cm

Szerokość klingi - 4,2 cm

Grubość klingi - 1,9 mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny

Waga - ok. 172 g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 549,00 zł
szt.

Tamahagane Tsubame Brown Nóż Szefa Kuchni 21cm

Tamahagane Tsubame Brown Nóż Szefa Kuchni 21cm
Tamahagane Tsubame Brown Nóż Szefa Kuchni 21cm

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Szefa Kuchni 21 cm

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - brązowa micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 34,1 cm

Długość ostrza - 21,0 cm

Szerokość klingi - 4,5 cm

Grubość klingi - 2,0 mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny

Waga - ok. 192 g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 629,00 zł
szt.

Tamahagane Tsubame Brown Nóż Szefa Kuchni 24cm

Tamahagane Tsubame Brown Nóż Szefa Kuchni 24cm
Tamahagane Tsubame Brown Nóż Szefa Kuchni 24cm

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Szefa Kuchni 24 cm

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - brązowa micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 37,3 cm

Długość ostrza - 24,0 cm

Szerokość klingi - 4,8 cm

Grubość klingi - 2,0 mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny

Waga - ok. 226 g

Dostępność: brak towaru

Cena: 699,00 zł

Tamahagane Tsubame Brown Nóż Uniwersalny 12cm

Tamahagane Tsubame Brown Nóż Uniwersalny 12cm
Tamahagane Tsubame Brown Nóż Uniwersalny 12cm

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Uniwersalny 12 cm

Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - brązowa micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 23,5 cm

Długość ostrza - 12,0 cm

Szerokość klingi - 2,7 cm

Grubość klingi - 1,7 mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny

Waga - ok. 87 g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 419,00 zł
szt.

Tamahagane Tsubame Brown Nóż Uniwersalny 15cm

Tamahagane Tsubame Brown Nóż Uniwersalny 15cm
Tamahagane Tsubame Brown Nóż Uniwersalny 15cm

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Uniwersalny 15 cm

Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - brązowa micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 26,4 cm

Długość ostrza - 15,0 cm

Szerokość klingi - 3,0 cm

Grubość klingi - 1,9 mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny

Waga - ok. 97 g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 449,00 zł
szt.

Tamahagane Zestaw 4 Noże + 4 Widelce Do Steków SS-005

Tamahagane Zestaw 4 Noże + 4 Widelce Do Steków SS-005
Tamahagane Zestaw 4 Noże + 4 Widelce Do Steków SS-005

Tamahagane Zestaw 4 Noże + 4 Widelce Do Steków

Jest to niezbędna pozycja dla każdego fana steków. Ułatwiają krojenie steków, noże o gładkiej krawędzi tnącej zapewniają czystsze cięcie niż noże ząbkowane. Dodatkowo można je naostrzyć w domowych warunkach przy pomocy ostrzałki kółkowej lub kamienia do ostrzenia. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-5 o twardości 61 HRC.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 2 199,00 zł
szt.
  • nowość

Tamahagane Zestaw Nóż + Widelec Do Steków KS003

Tamahagane Zestaw Nóż + Widelec Do Steków KS003
Tamahagane Zestaw Nóż + Widelec Do Steków KS003

Tamahagane Zestaw Nóż + Widelec Do Steków

Jest to niezbędna pozycja dla każdego fana steków. Ułatwiają krojenie steków, noże o gładkiej krawędzi tnącej zapewniają czystsze cięcie niż noże ząbkowane. Dodatkowo można je naostrzyć w domowych warunkach przy pomocy ostrzałki kółkowej lub kamienia do ostrzenia. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-5 o twardości 61 HRC. 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 1 489,00 zł
szt.
  • nowość

Tamahagane Zestaw Nóż + Widelec Do Steków SS-003

Tamahagane Zestaw Nóż + Widelec Do Steków SS-003
Tamahagane Zestaw Nóż + Widelec Do Steków SS-003

Tamahagane Zestaw Nóż + Widelec Do Steków

Jest to niezbędna pozycja dla każdego fana steków. Ułatwiają krojenie steków, noże o gładkiej krawędzi tnącej zapewniają czystsze cięcie niż noże ząbkowane. Dodatkowo można je naostrzyć w domowych warunkach przy pomocy ostrzałki kółkowej lub kamienia do ostrzenia. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-5 o twardości 61 HRC.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 579,00 zł
szt.
  • nowość

Tomahagane Tsubame Black Nóż Sashimi 21cm

Tomahagane Tsubame Black Nóż Sashimi 21cm
Tomahagane Tsubame Black Nóż Sashimi 21cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - czarna micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 36,0 cm

Długość ostrza - 21,0 cm

Szerokość klingi - 3,2 cm

Grubość klingi - 2,8 mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronnny symetryczny

Waga - ok. 180 g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 729,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl