window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { })
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie ! Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
Submit
Kategorie Blog

Tamahagane

Wyjątkowa marka założona w prefekturze Nigatta w 1958 roku, po latach jej produkty stały się jednymi z najbardziej znanych przedmiotów produkowanych w Tsubame City (Japonia).

Nazwa Tamahagane oznacza szlachetną stal, wytwarzaną tradycyjnymi metodami-i takie są też noże tej marki z jednej strony tradycyjnie Japońskie, a z drugiej firma idzie z duchem czasu i nie odrzuca postępu. Oprócz rzędów ludzi ręcznie ostrzących czy polerujących noże, w fabryce Pana Atsushi Kataoka znajdziemy nowoczesne maszyny takie jak robot do spawania czy nowoczesna maszyna do laserowego znakowania kling-wszystko po to, żeby finalny produkt był jak najlepszy.

Lata doświadczeń i specjalna odróbka stali sprawiają, że noże kuchenne Tamahagane są nie tylko piękne, ale również ekstremalnie ostre i trwałe.

Tamahagane

Tamahagane

Tamahagane Japoński Zestaw 4 Noże i 4 Widelce Do Steków SS-005

Tamahagane Japoński Zestaw 4 Noże i 4 Widelce Do Steków SS-005
Tamahagane Japoński Zestaw 4 Noże i 4 Widelce Do Steków SS-005

Opis: Jest to niezbędna pozycja dla każdego fana steków. Ułatwiają krojenie steków, noże o gładkiej krawędzi tnącej zapewniają czystsze cięcie niż noże ząbkowane. Dodatkowo można je naostrzyć w domowych warunkach przy pomocy ostrzałki kółkowej lub kamienia do ostrzenia. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-5 o twardości 61 HRC.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 199,00 zł

szt.

Tamahagane SAN Black VG-5 Japoński Zestaw 3 Noży w Drewnianym Pudełku

Tamahagane SAN Black VG-5 Japoński Zestaw 3 Noży w Drewnianym Pudełku
Tamahagane SAN Black VG-5 Japoński Zestaw 3 Noży w Drewnianym Pudełku

Opis: Zestaw 3 noży kuchennych idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. W skład zestawu wchodzi nóż Szefa kuchni o długości 21 cm, który z łatwością spełni każde zadanie w kuchni. Nóż uniwersalny 13 cm, którym bez problemu pokroimy mniejsze produkty oraz Nóż do obierania 9 cm poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni.

Cena:

1 699,00 zł

Tamahagane San Brown Japoński Zestaw 4 Noży Do Steków SN-4123

Tamahagane San Brown Japoński Zestaw 4 Noży Do Steków SN-4123
Tamahagane San Brown Japoński Zestaw 4 Noży Do Steków SN-4123

Opis: Jest to niezbędna pozycja dla każdego fana steków. Ułatwiają krojenie steków, noże o gładkiej krawędzi tnącej zapewniają czystsze cięcie niż noże ząbkowane. Dodatkowo można je naostrzyć w domowych warunkach przy pomocy ostrzałki kółkowej lub kamienia do ostrzenia. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-5 o twardości 61 HRC. Drewniane pudełko sprawdzi się świetnie jako prezent.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 599,00 zł

szt.

Tamahagane Kyoto VG-5 Japoński Nóż Szefa Kuchni 27cm

Tamahagane Kyoto VG-5 Japoński Nóż Szefa Kuchni 27cm
Tamahagane Kyoto VG-5 Japoński Nóż Szefa Kuchni 27cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 599,00 zł

szt.

Tamahagane San Black Japoński Zestaw 4 Noży Do Steków SNM-4123

Tamahagane San Black Japoński Zestaw 4 Noży Do Steków SNM-4123
Tamahagane San Black Japoński Zestaw 4 Noży Do Steków SNM-4123

Opis: Jest to niezbędna pozycja dla każdego fana steków. Ułatwiają krojenie steków, noże o gładkiej krawędzi tnącej zapewniają czystsze cięcie niż noże ząbkowane. Dodatkowo można je naostrzyć w domowych warunkach przy pomocy ostrzałki kółkowej lub kamienia do ostrzenia. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-5 o twardości 61 HRC. Drewniane pudełko sprawdzi się świetnie jako prezent.

Cena:

1 499,00 zł

Tamahagane Japoński Zestaw Nóż i Widelec Do Steków KS003

Tamahagane Japoński Zestaw Nóż i Widelec Do Steków KS003
Tamahagane Japoński Zestaw Nóż i Widelec Do Steków KS003

Opis: Jest to niezbędna pozycja dla każdego fana steków. Ułatwiają krojenie steków, noże o gładkiej krawędzi tnącej zapewniają czystsze cięcie niż noże ząbkowane. Dodatkowo można je naostrzyć w domowych warunkach przy pomocy ostrzałki kółkowej lub kamienia do ostrzenia. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-5 o twardości 61 HRC.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 489,00 zł

szt.

Tamahagane Micarta Japoński Zestaw Nóż i Widelec Do Steków KS004

Tamahagane Micarta Japoński Zestaw Nóż i Widelec Do Steków KS004
Tamahagane Micarta Japoński Zestaw Nóż i Widelec Do Steków KS004

Opis: Jest to niezbędna pozycja dla każdego fana steków. Ułatwiają krojenie steków, noże o gładkiej krawędzi tnącej zapewniają czystsze cięcie niż noże ząbkowane. Dodatkowo można je naostrzyć w domowych warunkach przy pomocy ostrzałki kółkowej lub kamienia do ostrzenia. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-5 o twardości 61 HRC.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 489,00 zł

szt.

Tamahagane Kyoto VG-5 Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm

Tamahagane Kyoto VG-5 Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm
Tamahagane Kyoto VG-5 Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 399,00 zł

szt.

Tamahagane Kyoto VG-5 Japoński Nóż Sujihiki 27cm

Tamahagane Kyoto VG-5 Japoński Nóż Sujihiki 27cm
Tamahagane Kyoto VG-5 Japoński Nóż Sujihiki 27cm

Opis: Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 379,00 zł

szt.

Tamahagane Kyoto VG-5 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Tamahagane Kyoto VG-5 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm
Tamahagane Kyoto VG-5 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Cena:

1 299,00 zł

Tamahagane Kyoto VG-5 Japoński Nóż Do Pieczywa 23cm

Tamahagane Kyoto VG-5 Japoński Nóż Do Pieczywa 23cm
Tamahagane Kyoto VG-5 Japoński Nóż Do Pieczywa 23cm

Opis: Długi japoński nóż z ząbkowanym ostrzem, którym można pokroić każdy rodzaj pieczywa, nie przyciskając go nadmiernie do deski. Cienka i ostro tnąca krawędź znakomicie poradzi sobie z twardą, chrupiącą skórką (np. bagietki), co pozwala otrzymać cieniutkie kromki i zachować przy tym kształt pieczywa.

Cena:

1 299,00 zł

Tamahagane Kyoto VG-5 Japoński Nóż Sujihiki 24cm

Tamahagane Kyoto VG-5 Japoński Nóż Sujihiki 24cm
Tamahagane Kyoto VG-5 Japoński Nóż Sujihiki 24cm

Opis: Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 289,00 zł

szt.

Tamahagane Kyoto VG-5 Japoński Nóż Deba 17cm

Tamahagane Kyoto VG-5 Japoński Nóż Deba 17cm
Tamahagane Kyoto VG-5 Japoński Nóż Deba 17cm

Opis: Solidny japoński nóż w stylu Deba, zaprojektowany do pracy z surowymi rybami i mięsem. Szeroka, cienka klinga ma obniżony czubek, dzięki czemu można łatwiej się dostać do ciasnych miejsc w trakcie przygotowywania ryb czy dzielenia drobiu. Ze względu na dużą wytrzymałość nóż może służyć także jako wszechstronne narzędzie do krojenia owoców i warzyw z grubą skórką, takich jak ananas, melon czy karczochy.

Cena:

1 199,00 zł

Tamahagane Kyoto VG-5 Japoński Nóż Santoku 17,5cm

Tamahagane Kyoto VG-5 Japoński Nóż Santoku 17,5cm
Tamahagane Kyoto VG-5 Japoński Nóż Santoku 17,5cm

Opis: Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 049,00 zł

szt.

Tamahagane Kyoto VG-5 Japoński Nóż Nakiri 18cm

Tamahagane Kyoto VG-5 Japoński Nóż Nakiri 18cm
Tamahagane Kyoto VG-5 Japoński Nóż Nakiri 18cm

Opis: Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

Cena:

1 049,00 zł

Tamahagane Kyoto VG-5 Japoński Nóż Szefa Kuchni 18cm

Tamahagane Kyoto VG-5 Japoński Nóż Szefa Kuchni 18cm
Tamahagane Kyoto VG-5 Japoński Nóż Szefa Kuchni 18cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

989,00 zł

szt.

Tamahagane SAN Black VG-5 Japoński Nóż Sujihiki Żłobiony 27cm

Tamahagane SAN Black VG-5 Japoński Nóż Sujihiki Żłobiony 27cm
Tamahagane SAN Black VG-5 Japoński Nóż Sujihiki Żłobiony 27cm

Opis: Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

989,00 zł

szt.

Tamahagane Kyoto VG-5 Japoński Nóż Do Wykrawania 16cm

Tamahagane Kyoto VG-5 Japoński Nóż Do Wykrawania 16cm
Tamahagane Kyoto VG-5 Japoński Nóż Do Wykrawania 16cm

Opis: Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb, a także do sprawiania innych rodzajów mięs, np. wołowiny czy wieprzowiny. Sztywna klinga znakomicie się sprawdza w przypadku ryb o dużych gabarytach, gdy trzeba dokładnie kontrolować pozycję czubka noża. Wąskie ostrze pozwala ciąć w najciaśniejszych miejscach, przy samej skórze i wzdłuż kręgosłupa.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

969,00 zł

szt.

Tamahagane SAN Black VG-5 Japoński Nóż Szefa Kuchni 27cm

Tamahagane SAN Black VG-5 Japoński Nóż Szefa Kuchni 27cm
Tamahagane SAN Black VG-5 Japoński Nóż Szefa Kuchni 27cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

899,00 zł

szt.

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 27cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 27cm
Tamahagane Tsubame Black VG-5 Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 27cm

Opis: Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

869,00 zł

szt.

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 27cm

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 27cm
Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 27cm

Opis: Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

869,00 zł

szt.

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Japoński Nóż Szefa Kuchni 27cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Japoński Nóż Szefa Kuchni 27cm
Tamahagane Tsubame Black VG-5 Japoński Nóż Szefa Kuchni 27cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

869,00 zł

szt.

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Japoński Nóż Szefa Kuchni 27cm

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Japoński Nóż Szefa Kuchni 27cm
Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Japoński Nóż Szefa Kuchni 27cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

859,00 zł

szt.

Tamahagane SAN Brown VG-5 Japoński Nóż Szefa Kuchni 27cm

Tamahagane SAN Brown VG-5 Japoński Nóż Szefa Kuchni 27cm
Tamahagane SAN Brown VG-5 Japoński Nóż Szefa Kuchni 27cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

849,00 zł

szt.

Tamahagane SAN Black VG-5 Japoński Nóż Sujihiki Żłobiony 24cm

Tamahagane SAN Black VG-5 Japoński Nóż Sujihiki Żłobiony 24cm
Tamahagane SAN Black VG-5 Japoński Nóż Sujihiki Żłobiony 24cm

Opis: Specjalistyczny nóż o wydłużonym ostrzu, przeznaczony do porcjowania mięs. Wąska, cienka klinga pozwala ciąć np. pieczeń wołową, pieczony mostek jagnięcy czy pieczoną szynkę na równe, estetyczne porcje. Ostry czubek ułatwia oddzielanie mięsa od kości. Ponieważ nóż jest lekko elastyczny, dobrze się też sprawdza podczas precyzyjnego krojenia filetów z łososia oraz innych ryb.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

799,00 zł

szt.

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 24cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 24cm
Tamahagane Tsubame Black VG-5 Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 24cm

Opis: Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

789,00 zł

szt.

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 24cm

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 24cm
Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 24cm

Opis: Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Cena:

789,00 zł

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm
Tamahagane Tsubame Black VG-5 Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

739,00 zł

szt.

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Japoński Nóż Do Chleba 23cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Japoński Nóż Do Chleba 23cm
Tamahagane Tsubame Black VG-5 Japoński Nóż Do Chleba 23cm

Opis: Długi japoński nóż z ząbkowanym ostrzem, którym można pokroić każdy rodzaj pieczywa, nie przyciskając go nadmiernie do deski. Cienka i ostro tnąca krawędź znakomicie poradzi sobie z twardą, chrupiącą skórką (np. bagietki), co pozwala otrzymać cieniutkie kromki i zachować przy tym kształt pieczywa.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

739,00 zł

szt.

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 21cm

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 21cm
Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - brązowa micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 35,9 cm

Długość ostrza - 21,0 cm

Szerokość klingi - 3,1 cm

Grubość klingi - 2,8 mm

Sposób ostrzenia -

Waga - ok. 171 g

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

729,00 zł

szt.

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 21cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 21cm
Tamahagane Tsubame Black VG-5 Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 21cm

Opis: Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

729,00 zł

szt.

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Japoński Nóż Do Chleba 23cm

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Japoński Nóż Do Chleba 23cm
Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Japoński Nóż Do Chleba 23cm

Opis: Długi japoński nóż z ząbkowanym ostrzem, którym można pokroić każdy rodzaj pieczywa, nie przyciskając go nadmiernie do deski. Cienka i ostro tnąca krawędź znakomicie poradzi sobie z twardą, chrupiącą skórką (np. bagietki), co pozwala otrzymać cieniutkie kromki i zachować przy tym kształt pieczywa.

Cena:

719,00 zł

Tamahagane SAN Black VG-5 Japoński Nóż Do Chleba 23cm

Tamahagane SAN Black VG-5 Japoński Nóż Do Chleba 23cm
Tamahagane SAN Black VG-5 Japoński Nóż Do Chleba 23cm

Opis: Długi japoński nóż z ząbkowanym ostrzem, którym można pokroić każdy rodzaj pieczywa, nie przyciskając go nadmiernie do deski. Cienka i ostro tnąca krawędź znakomicie poradzi sobie z twardą, chrupiącą skórką (np. bagietki), co pozwala otrzymać cieniutkie kromki i zachować przy tym kształt pieczywa.

Cena:

719,00 zł

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm
Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Cena:

699,00 zł

Tamahagane SAN Black VG-5 Japoński Nóż Santoku Żłobiony 17,5cm

Tamahagane SAN Black VG-5 Japoński Nóż Santoku Żłobiony 17,5cm
Tamahagane SAN Black VG-5 Japoński Nóż Santoku Żłobiony 17,5cm

Opis: Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

699,00 zł

szt.

Tamahagane SAN Brown VG-5 Japoński Nóż Do Chleba 23cm

Tamahagane SAN Brown VG-5 Japoński Nóż Do Chleba 23cm
Tamahagane SAN Brown VG-5 Japoński Nóż Do Chleba 23cm

Opis: Długi japoński nóż z ząbkowanym ostrzem, którym można pokroić każdy rodzaj pieczywa, nie przyciskając go nadmiernie do deski. Cienka i ostro tnąca krawędź znakomicie poradzi sobie z twardą, chrupiącą skórką (np. bagietki), co pozwala otrzymać cieniutkie kromki i zachować przy tym kształt pieczywa.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

689,00 zł

szt.

Tamahagane SAN Black VG-5 Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm

Tamahagane SAN Black VG-5 Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm
Tamahagane SAN Black VG-5 Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

689,00 zł

szt.

Tamahagane SAN Black VG-5 Japoński Nóż Nakiri 18cm

Tamahagane SAN Black VG-5 Japoński Nóż Nakiri 18cm
Tamahagane SAN Black VG-5 Japoński Nóż Nakiri 18cm

Opis: Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

679,00 zł

szt.

Tamahagane SAN Black VG-5 Japoński Nóż Szefa Kuchni Żłobiony 21cm

Tamahagane SAN Black VG-5 Japoński Nóż Szefa Kuchni Żłobiony 21cm
Tamahagane SAN Black VG-5 Japoński Nóż Szefa Kuchni Żłobiony 21cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

679,00 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl