
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !

Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój e-mail.

Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój e-mail.




Wyjątkowa marka założona w prefekturze Nigatta w 1958 roku, po latach jej produkty stały się jednymi z najbardziej znanych przedmiotów produkowanych w Tsubame City (Japonia).
Nazwa Tamahagane oznacza szlachetną stal, wytwarzaną tradycyjnymi metodami-i takie są też noże tej marki z jednej strony tradycyjnie Japońskie, a z drugiej firma idzie z duchem czasu i nie odrzuca postępu. Oprócz rzędów ludzi ręcznie ostrzących czy polerujących noże, w fabryce Pana Atsushi Kataoka znajdziemy nowoczesne maszyny takie jak robot do spawania czy nowoczesna maszyna do laserowego znakowania kling-wszystko po to, żeby finalny produkt był jak najlepszy.
Lata doświadczeń i specjalna odróbka stali sprawiają, że noże kuchenne Tamahagane są nie tylko piękne, ale również ekstremalnie ostre i trwałe.
Tamahagane Kamień Do Ostrzenia 2000

Tamahagane Kamień Do Ostrzenia 2000
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane Kamień Do Ostrzenia Dwustronny 2000/400

Tamahagane Kamień Do Ostrzenia Dwustronny 2000/400
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane Kyoto Nóż Deba 17cm

Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Deba 17 cm
Solidny japoński nóż w stylu Deba, zaprojektowany do pracy z surowymi rybami i mięsem. Szeroka, cienka klinga ma obniżony czubek, dzięki czemu można łatwiej się dostać do ciasnych miejsc w trakcie przygotowywania ryb czy dzielenia drobiu. Ze względu na dużą wytrzymałość nóż może służyć także jako wszechstronne narzędzie do krojenia owoców i warzyw z grubą skórką, takich jak ananas, melon czy karczochy.
Dane techniczne:
Ostrze - 63 warstwowa stal nierdzewna SUS410 rdzeń VG-5
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 30,4 cm
Długość ostrza - 17,3 cm
Szerokość klingi - 5,5 cm
Grubość klingi - 2,3 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 215 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane Kyoto Nóż Do Obierania 9 cm

Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Do Obierania 9 cm
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek noża do obierania pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.
Dane techniczne:
Ostrze - 63 warstwowa stal nierdzewna SUS410 rdzeń VG-5
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 21,5 cm
Długość ostrza - 9,0 cm
Szerokość klingi - 2,7 cm
Grubość klingi - 1,6 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 87 g
Dostępność: brak towaru
Tamahagane Kyoto Nóż Do Wykrawania 16cm

Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Do Wykrawania 16 cm
Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb, a także do sprawiania innych rodzajów mięs, np. wołowiny czy wieprzowiny. Sztywna klinga znakomicie się sprawdza w przypadku ryb o dużych gabarytach, gdy trzeba dokładnie kontrolować pozycję czubka noża. Wąskie ostrze pozwala ciąć w najciaśniejszych miejscach, przy samej skórze i wzdłuż kręgosłupa.
Dane techniczne:
Ostrze - 63 warstwowa stal nierdzewna SUS410 rdzeń VG-5
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 30,0 cm
Długość ostrza - 16,5 cm
Szerokość klingi - 2,0 cm
Grubość klingi - 2,1 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 143 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane Kyoto Nóż Do Wykrawania Elastyczny 16cm

Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Do Wykrawania Elastyczny 16 cm
Specjalistyczny, bardzo lekki nóż, dzięki któremu usuwanie kości z mięsa, drobiu czy ryb staje się łatwiejsze i szybsze. Wąska, elastyczna krawędź pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a dzięki jednolitej konstrukcji drobiny produktów nie pozostają w rękojeści.
Dane techniczne:
Ostrze - stal nierdzewna SUS410 rdzeń VG-5
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 30,0 cm
Długość ostrza - 16,5 cm
Szerokość klingi - 3,0 cm
Grubość klingi - 1,8 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 136 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane Kyoto Nóż Nakiri 18cm

Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Nakiri 18 cm
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Dane techniczne:
Ostrze - 63 warstwowa stal nierdzewna SUS410 rdzeń VG-5
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 31,3 cm
Długość ostrza - 18,1 cm
Szerokość klingi - 5,0 cm
Grubość klingi - 2,1 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 220 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane Kyoto Nóż Santoku 17,5cm

Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Santoku 17,5 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze - 63 warstwowa stal nierdzewna SUS410 rdzeń VG-5
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 30,8 cm
Długość ostrza - 17,5 cm
Szerokość klingi - 5,0 cm
Grubość klingi - 2,0 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 202 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane Kyoto Nóż Szefa Kuchni 18cm

Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Szefa Kuchni 18 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze - 63 warstwowa stal nierdzewna SUS410 rdzeń VG-5
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 31,5 cm
Długość ostrza - 18,2 cm
Szerokość klingi - 4,3 cm
Grubość klingi - 2,0 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 185 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane Kyoto Nóż Szefa Kuchni 21cm

Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Szefa Kuchni 21 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze - 63 warstwowa stal nierdzewna SUS410 rdzeń VG-5
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 34,2 cm
Długość ostrza - 21,0 cm
Szerokość klingi - 4,5 cm
Grubość klingi - 2,0 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 203 g
Dostępność: brak towaru
Tamahagane Kyoto Nóż Szefa Kuchni 24cm

Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Szefa Kuchni 24 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze - 63 warstwowa stal nierdzewna SUS410 rdzeń VG-5
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 27,5 cm
Długość ostrza - 24,0 cm
Szerokość klingi - 5,0 cm
Grubość klingi - 2,3 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 247 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane Kyoto Nóż Uniwersalny 12cm

Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Uniwersalny 12 cm
Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.
Dane techniczne:
Ostrze - 63 warstwowa stal nierdzewna SUS410 rdzeń VG-5
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 23,6 cm
Długość ostrza - 12,2 cm
Szerokość klingi - 3,0 cm
Grubość klingi - 1,7 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 92 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane Kyoto Nóż Uniwersalny 15cm

Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Uniwersalny 15 cm
Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.
Dane techniczne:
Ostrze - 63 warstwowa stal nierdzewna SUS410 rdzeń VG-5
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 26,5 cm
Długość ostrza - 15,6 cm
Szerokość klingi - 3,1 cm
Grubość klingi - 1,7 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 96 g
Dostępność: brak towaru
Tamahagane Micarta Zestaw Nóż + Widelec Do Steków KS004

Tamahagane Micarta Zestaw Nóż + Widelec Do Steków
Jest to niezbędna pozycja dla każdego fana steków. Ułatwiają krojenie steków, noże o gładkiej krawędzi tnącej zapewniają czystsze cięcie niż noże ząbkowane. Dodatkowo można je naostrzyć w domowych warunkach przy pomocy ostrzałki kółkowej lub kamienia do ostrzenia. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-5 o twardości 61 HRC.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane Ostrzałka III Kółkowa

Tamahagane Ostrzałka III Kółkowa
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane Sakura Chiński Nóż Do Siekania 18 cm

Tamahagane Sakura Chiński Nóż Do Siekania 18 cm
Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.
Dane techniczne:
Ostrze - stal AUS6AM
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 58 HRC +/- 1
Długość całkowita - 29,5 cm
Długość ostrza - 18,0 cm
Szerokość klingi - 8,7 cm
Grubość klingi - 2,4 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 368 g
Dostępność: brak towaru
Tamahagane Sakura Nóż Do Chleba 18cm

Tamahagane Sakura Nóż Do Chleba 18 cm
Długi japoński nóż z ząbkowanym ostrzem, którym można pokroić każdy rodzaj pieczywa, nie przyciskając go nadmiernie do deski. Cienka i ostro tnąca krawędź znakomicie poradzi sobie z twardą, chrupiącą skórką (np. bagietki), co pozwala otrzymać cieniutkie kromki i zachować przy tym kształt pieczywa.
Dane techniczne:
Ostrze - stal AUS6AM
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 58 HRC +/- 1
Długość całkowita - 29,2 cm
Długość ostrza - 18,0 cm
Szerokość klingi - 2,7 cm
Grubość klingi - 1,6 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 104 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane Sakura Nóż Do Obierania 9cm

Tamahagane Sakura Nóż Do Obierania 9 cm
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek noża do obierania pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.
Dane techniczne:
Ostrze - stal AUS6AM
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 58 HRC +/- 1
Długość całkowita - 19,3 cm
Długość ostrza - 8,9 cm
Szerokość klingi - 1,8 cm
Grubość klingi - 1,2 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 52 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane Sakura Nóż Do Ryb Elastyczny 16cm

Tamahagane Sakura Nóż Do Ryb Elastyczny 16 cm
Specjalistyczny nóż do plastrowania delikatnych mięs, takich jak szynka dojrzewająca czy wędzony łosoś. Wyjątkowo długa i wąska klinga pozwala jednym, płynnym ruchem odkroić z dużego płata bardzo cienki plaster. Ostry, elastyczny nóż doskonale się sprawdza zarówno w przypadku mięs soczystych, jak i mięs suchych, które skutecznie „opierają się” grubszym i sztywniejszym ostrzom.
Dane techniczne:
Ostrze - stal AUS6AM
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 58 HRC +/- 1
Długość całkowita - 26,4 cm
Długość ostrza - 16,0 cm
Szerokość klingi - 1,8 cm
Grubość klingi - 0,9 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 56 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane Sakura Nóż Nakiri 16cm

Tamahagane Sakura Nóż Nakiri 16 cm
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Dane techniczne:
Ostrze - stal AUS6AM
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 58 HRC +/- 1
Długość całkowita - 27,9 cm
Długość ostrza - 16,0 cm
Szerokość klingi - 4,6 cm
Grubość klingi - 1,7 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 158 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane Sakura Nóż Santoku 12cm

Tamahagane Sakura Nóż Santoku 12 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze - stal AUS6AM
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 58 HRC +/- 1
Długość całkowita - 23,9 cm
Długość ostrza - 12,0 cm
Szerokość klingi - 3,9 cm
Grubość klingi - 1,5 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 105 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane Sakura Nóż Santoku 17,5cm

Tamahagane Sakura Nóż Santoku 17,5 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze - stal AUS6AM
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 58 HRC +/- 1
Długość całkowita - 29,4 cm
Długość ostrza - 17,5 cm
Szerokość klingi - 4,9 cm
Grubość klingi - 1,7 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 163 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane Sakura Nóż Szefa Kuchni 15cm

Tamahagane Sakura Nóż Szefa Kuchni 15 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze - stal AUS6AM
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 58 HRC +/- 1
Długość całkowita - 26,4 cm
Długość ostrza - 15,0 cm
Szerokość klingi - 3,8 cm
Grubość klingi - 1,6 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 112 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane Sakura Nóż Szefa Kuchni 18cm

Tamahagane Sakura Nóż Szefa Kuchni 18 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze - stal AUS6AM
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 58 HRC +/- 1
Długość całkowita - 29,9 cm
Długość ostrza - 18,0 cm
Szerokość klingi - 4,2 cm
Grubość klingi - 1,8 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 151 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane Sakura Nóż Szefa Kuchni 21cm

Tamahagane Sakura Nóż Szefa Kuchni 21 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze - stal AUS6AM
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 58 HRC +/- 1
Długość całkowita - 32,0 cm
Długość ostrza - 21,0 cm
Szerokość klingi - 4,5 cm
Grubość klingi - 1,8 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 162 g
Dostępność: brak towaru
Tamahagane Sakura Nóż Uniwersalny 12cm

Tamahagane Sakura Nóż Uniwersalny 12 cm
Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.
Dane techniczne:
Ostrze - stal AUS6AM
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 58 HRC +/- 1
Długość całkowita - 32,2 cm
Długość ostrza - 12,0 cm
Szerokość klingi - 1,8 cm
Grubość klingi - 1,1 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 53 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane SAN Black Nóż Chiński Do Siekania 18cm

Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Chiński Do Siekania 18 cm
Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 31,1 cm
Długość ostrza - 18,0 cm
Szerokość klingi - 8,7 cm
Grubość klingi - 2,3 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 382 g
Dostępność: brak towaru
Tamahagane SAN Black Nóż Do Chleba 23cm

Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Do Chleba 23 cm
Długi japoński nóż z ząbkowanym ostrzem, którym można pokroić każdy rodzaj pieczywa, nie przyciskając go nadmiernie do deski. Cienka i ostro tnąca krawędź znakomicie poradzi sobie z twardą, chrupiącą skórką (np. bagietki), co pozwala otrzymać cieniutkie kromki i zachować przy tym kształt pieczywa.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 36,1 cm
Długość ostrza - 23,0 cm
Szerokość klingi - 3,1 cm
Grubość klingi - 1,8 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 180 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane SAN Black Nóż Do Obierania 9cm

Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Do Obierania 9 cm
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek noża do obierania pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 21,2 cm
Długość ostrza - 9,8 cm
Szerokość klingi - 2,6 cm
Grubość klingi - 1,6 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 86 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane SAN Black Nóż Do Wykrawania Elastyczny 16cm

Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Do Wykrawania Elastyczny 16 cm
Specjalistyczny, bardzo lekki nóż, dzięki któremu usuwanie kości z mięsa, drobiu czy ryb staje się łatwiejsze i szybsze. Wąska, elastyczna krawędź pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a dzięki jednolitej konstrukcji drobiny produktów nie pozostają w rękojeści.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 29,9 cm
Długość ostrza - 16,0 cm
Szerokość klingi - 1,8 cm
Grubość klingi - 1,9 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 136 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane SAN Black Nóż Nakiri 18cm

Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Nakiri 18 cm
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 31,2 cm
Długość ostrza - 18,0 cm
Szerokość klingi - 4,8 cm
Grubość klingi - 1,8 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - 193 ok. g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane SAN Black Nóż Santoku 12cm

Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Santoku 12 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 23,5 cm
Długość ostrza - 12,0 cm
Szerokość klingi - 3,9 cm
Grubość klingi - 1,5 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 98 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane SAN Black Nóż Santoku 17,5 cm

Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Santoku 17,5 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 23,5 cm
Długość ostrza - 12,0 cm
Szerokość klingi - 3,9 cm
Grubość klingi - 1,5 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 98 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane SAN Black Nóż Sujihiki 24cm

Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Sujihiki 24 cm
Specjalistyczny nóż o wydłużonym ostrzu, przeznaczony do porcjowania mięs. Wąska, cienka klinga pozwala ciąć np. pieczeń wołową, pieczony mostek jagnięcy czy pieczoną szynkę na równe, estetyczne porcje. Ostry czubek ułatwia oddzielanie mięsa od kości. Ponieważ nóż jest lekko elastyczny, dobrze się też sprawdza podczas precyzyjnego krojenia filetów z łososia oraz innych ryb.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 36,8 cm
Długość ostrza - 24,0 cm
Szerokość klingi - 3,6 cm
Grubość klingi - 2,1 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 178 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane SAN Black Nóż Szefa Kuchni 15cm

Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa Kuchni 15 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 26,0 cm
Długość ostrza - 15,0 cm
Szerokość klingi - 4,0 cm
Grubość klingi - 1,5 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 105 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane SAN Black Nóż Szefa Kuchni 18cm

Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa Kuchni 18 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 31,2 cm
Długość ostrza - 18,0 cm
Szerokość klingi - 4,2 cm
Grubość klingi - 1,8 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 175 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane SAN Black Nóż Szefa Kuchni 21cm

Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa Kuchni 21 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 34,0 cm
Długość ostrza - 21,0 cm
Szerokość klingi - 4,5 cm
Grubość klingi - 1,9 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 186 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane SAN Black Nóż Szefa Kuchni 24cm

Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa Kuchni 24 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 37,3 cm
Długość ostrza - 24,0 cm
Szerokość klingi - 4,9 cm
Grubość klingi - 2,1 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 220 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane SAN Black Nóż Szefa Kuchni Żłobiony 21cm

Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa Kuchni Żłobiony 21 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 34,0 cm
Długość ostrza - 21,0 cm
Szerokość klingi - 4,5 cm
Grubość klingi - 1,9 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 178 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane SAN Black Nóż Uniwersalny 12cm

Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Uniwersalny 12 cm
Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 23,5 cm
Długość ostrza - 12,0 cm
Szerokość klingi - 2,8 cm
Grubość klingi - 1,4 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 90 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane SAN Black Nóż Uniwersalny 15cm

Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Uniwersalny 15 cm
Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 26,5 cm
Długość ostrza - 15,0 cm
Szerokość klingi - 2,9 cm
Grubość klingi - 1,6 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 97 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane San Black Zestaw 4 Noży Do Steków SNM-4123

Tamahagane San Black Zestaw 4 Noży Do Steków
Jest to niezbędna pozycja dla każdego fana steków. Ułatwiają krojenie steków, noże o gładkiej krawędzi tnącej zapewniają czystsze cięcie niż noże ząbkowane. Dodatkowo można je naostrzyć w domowych warunkach przy pomocy ostrzałki kółkowej lub kamienia do ostrzenia. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-5 o twardości 61 HRC. Drewniane pudełko sprawdzi się świetnie jako prezent.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane SAN Brown Nóż Chiński Do Siekania 18cm

Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż Chiński Do Siekania 18 cm
Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - brązowa micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 31,1 cm
Długość ostrza - 17,8 cm
Szerokość klingi - 8,7 cm
Grubość klingi - 2,3 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 373 g
Dostępność: brak towaru