
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !

Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój e-mail.

Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój e-mail.




Tsubame to nazwa miasta w prefekturze Niigata (Japonia) z której pochodzą noże Tamahagane. Piękne i niezwykle ostre noże wykonane z twardej stali VG-5 okutej 2 warstwami SUS-410.
Tamahagane Tsubame Black Nóż Do Chleba 23cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Do Chleba 23 cm
Długi japoński nóż z ząbkowanym ostrzem, którym można pokroić każdy rodzaj pieczywa, nie przyciskając go nadmiernie do deski. Cienka i ostro tnąca krawędź znakomicie poradzi sobie z twardą, chrupiącą skórką (np. bagietki), co pozwala otrzymać cieniutkie kromki i zachować przy tym kształt pieczywa.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 36,2 cm
Długość ostrza - 23,0 cm
Szerokość klingi - 3,1 cm
Grubość klingi - 1,5 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 194 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane Tsubame Black Nóż Do Obierania 9cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Do Obierania 9 cm
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek noża do obierania pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 21,6 cm
Długość ostrza - 9,3 cm
Szerokość klingi - 2,8 cm
Grubość klingi - 1,6 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 86 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane Tsubame Black Nóż Nakiri 18cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Nakiri 18 cm
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 31,5 cm
Długość ostrza - 18,0 cm
Szerokość klingi - 4,9 cm
Grubość klingi - 2,0 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 220 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane Tsubame Black Nóż Santoku 12cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Santoku 12 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 23,6 cm
Długość ostrza - 12,0 cm
Szerokość klingi - 3,9 cm
Grubość klingi - 1,9 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 115 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane Tsubame Black Nóż Santoku 17,5cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Santoku 17,5 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 30,8 cm
Długość ostrza - 17,5 cm
Szerokość klingi - 4,8 cm
Grubość klingi - 1,9 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 204 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane Tsubame Black Nóż Sashimi 24cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 24 cm
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 39,2 cm
Długość ostrza - 24,1 cm
Szerokość klingi - 3,2 cm
Grubość klingi - 2,8 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronnny symetryczny
Waga - ok. 195 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane Tsubame Black Nóż Sashimi 27cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 27 cm
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 42,2cm
Długość ostrza - 27,1 cm
Szerokość klingi - 3,2 cm
Grubość klingi - 3,0 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronnny symetryczny
Waga - ok. 222 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane Tsubame Black Nóż Szefa Kuchni 15cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Szefa Kuchni 15 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 26,2 cm
Długość ostrza - 15,2 cm
Szerokość klingi - 4,0 cm
Grubość klingi - 1,9 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 121 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane Tsubame Black Nóż Szefa Kuchni 18cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Szefa Kuchni 18 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 31,3 cm
Długość ostrza - 18,1 cm
Szerokość klingi - 4,2 cm
Grubość klingi - 1,8 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 184 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane Tsubame Black Nóż Szefa Kuchni 21cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Szefa Kuchni 21 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 34,0 cm
Długość ostrza - 21,1 cm
Szerokość klingi - 4,5 cm
Grubość klingi - 2,0 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 202 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane Tsubame Black Nóż Szefa Kuchni 24cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Szefa Kuchni 24 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 37,5 cm
Długość ostrza - 24,2 cm
Szerokość klingi - 4,8 cm
Grubość klingi - 2,1 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 240 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane Tsubame Black Nóż Uniwersalny 12cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Uniwersalny 12 cm
Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 23,6 cm
Długość ostrza - 12,0 cm
Szerokość klingi - 2,9 cm
Grubość klingi - 1,8 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 93 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane Tsubame Black Nóż Uniwersalny 15cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Uniwersalny 15 cm
Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 26,5 cm
Długość ostrza - 15,0 cm
Szerokość klingi - 3,0 cm
Grubość klingi - 1,7 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 102 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Tomahagane Tsubame Black Nóż Sashimi 21cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 21 cm
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - czarna micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 36,0 cm
Długość ostrza - 21,0 cm
Szerokość klingi - 3,2 cm
Grubość klingi - 2,8 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronnny symetryczny
Waga - ok. 180 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni