window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { })
Kategorie Produktów
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie ! Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
Submit
Kategorie Blog

Noże Satake

W ofercie Satake znajduje się szeroki wybór wytrzymałych i łatwych w użytkowaniu noży, które są w całości wytwarzane w Japonii. Satake Cutlery Mfg. Co., Ltd. od 1947 roku zajmuje się produkcją wysokiej jakości towarów w przystępnych cenach. Firma posiada znakomicie wyposażony zakład produkcyjny w mieście Seki, które słynie na całym świecie jako stolica japońskiego nożownictwa, a współczesny przemysł współistnieje tam z kowalstwem tradycyjnym. Dzięki wyjątkowemu połączeniu innowacyjnych technologii z techniką rzemieślniczą powstają solidne narzędzia, które zachowują trwałość podczas wytężonej pracy.

Noże Satake ostrzone są pod kątem 15 stopni, a pod względem kształtów i rozmiarów dostosowane są do potrzeb różnych użytkowników. Klingi powstają z najlepszych gatunkowo materiałów, takich jak stal molibdenowo-wanadowa, wysokowęglowa stal nierdzewna, stal VG-10, czy kuta stal wysokowęglowa. Noże Satake są lekkie i doskonale wyważone, dlatego też od wielu lat cieszą się ogromną popularnością na rynku japońskim – zarówno wśród profesjonalnych, jak i domowych szefów kuchni.


Noże Satake

Noże Satake

Satake Hiroki Japoński Nóż Santoku 17cm

Satake Hiroki Japoński Nóż Santoku 17cm
Satake Hiroki Japoński Nóż Santoku 17cm

Opis: Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

229,00 zł

szt.

Satake Hiroki Japoński Nóż Szefa Kuchni 18cm

Satake Hiroki Japoński Nóż Szefa Kuchni 18cm
Satake Hiroki Japoński Nóż Szefa Kuchni 18cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

235,00 zł

szt.

Satake Hiroki Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Satake Hiroki Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm
Satake Hiroki Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

249,00 zł

szt.

Satake Hiroki Japoński Nóż Uniwersalny 13,5cm

Satake Hiroki Japoński Nóż Uniwersalny 13,5cm
Satake Hiroki Japoński Nóż Uniwersalny 13,5cm

Opis: Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

169,00 zł

szt.

Satake Kotori Japoński Nóż Santoku 15cm

Satake Kotori Japoński Nóż Santoku 15cm
Satake Kotori Japoński Nóż Santoku 15cm

Opis: Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

169,00 zł

szt.

Satake Kotori Japoński Nóż Santoku 17cm

Satake Kotori Japoński Nóż Santoku 17cm
Satake Kotori Japoński Nóż Santoku 17cm

Opis: Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

Cena:

179,00 zł

Satake Kotori Japoński Nóż Szefa Kuchni 18cm

Satake Kotori Japoński Nóż Szefa Kuchni 18cm
Satake Kotori Japoński Nóż Szefa Kuchni 18cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

189,00 zł

szt.

Satake Kotori Japoński Nóż Uniwersalny 13,5cm

Satake Kotori Japoński Nóż Uniwersalny 13,5cm
Satake Kotori Japoński Nóż Uniwersalny 13,5cm

Opis: Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

149,00 zł

szt.

Satake Megumi 420J2 Japoński Nóż Deba 12cm

Satake Megumi 420J2 Japoński Nóż Deba 12cm
Satake Megumi 420J2 Japoński Nóż Deba 12cm

Opis: Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Cena:

79,00 zł

Satake Megumi 420J2 Japoński Nóż Deba 15,5cm

Satake Megumi 420J2 Japoński Nóż Deba 15,5cm
Satake Megumi 420J2 Japoński Nóż Deba 15,5cm

Opis: Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

99,00 zł

szt.

Satake Megumi 420J2 Japoński Nóż Nakiri 16cm

Satake Megumi 420J2 Japoński Nóż Nakiri 16cm
Satake Megumi 420J2 Japoński Nóż Nakiri 16cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

99,00 zł

szt.

Satake Megumi 420J2 Japoński Nóż Santoku 17cm

Satake Megumi 420J2 Japoński Nóż Santoku 17cm
Satake Megumi 420J2 Japoński Nóż Santoku 17cm

Opis: Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

Cena:

99,00 zł

Satake Megumi 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Satake Megumi 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm
Satake Megumi 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

99,00 zł

szt.

Satake Nashiji Black Pakka Japoński Nóż Deba 15,5cm

Satake Nashiji Black Pakka Japoński Nóż Deba 15,5cm
Satake Nashiji Black Pakka Japoński Nóż Deba 15,5cm

Opis: Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

249,00 zł

szt.

Satake Nashiji Black Pakka Japoński Nóż Nakiri 16cm

Satake Nashiji Black Pakka Japoński Nóż Nakiri 16cm
Satake Nashiji Black Pakka Japoński Nóż Nakiri 16cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Cena:

239,00 zł

Satake Nashiji Black Pakka Japoński Nóż Santoku 17cm

Satake Nashiji Black Pakka Japoński Nóż Santoku 17cm
Satake Nashiji Black Pakka Japoński Nóż Santoku 17cm

Opis: Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

Cena:

239,00 zł

Satake Nashiji Black Pakka Japoński Nóż Uniwersalny 12cm

Satake Nashiji Black Pakka Japoński Nóż Uniwersalny 12cm
Satake Nashiji Black Pakka Japoński Nóż Uniwersalny 12cm

Opis: Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

189,00 zł

szt.

Satake Nashiji Black Pakka Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 20,5cm

Satake Nashiji Black Pakka Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 20,5cm
Satake Nashiji Black Pakka Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 20,5cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

239,00 zł

szt.

Satake Nashiji Natural Japoński Nóż Deba 15,5cm

Satake Nashiji Natural Japoński Nóż Deba 15,5cm
Satake Nashiji Natural Japoński Nóż Deba 15,5cm

Opis: Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

169,00 zł

szt.

Satake Nashiji Natural Japoński Nóż Nakiri 16cm

Satake Nashiji Natural Japoński Nóż Nakiri 16cm
Satake Nashiji Natural Japoński Nóż Nakiri 16cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

169,00 zł

szt.

Satake Nashiji Natural Japoński Nóż Santoku 17cm

Satake Nashiji Natural Japoński Nóż Santoku 17cm
Satake Nashiji Natural Japoński Nóż Santoku 17cm

Opis: Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

169,00 zł

szt.

Satake Nashiji Natural Japoński Nóż Uniwersalny 12cm

Satake Nashiji Natural Japoński Nóż Uniwersalny 12cm
Satake Nashiji Natural Japoński Nóż Uniwersalny 12cm

Opis: Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

149,00 zł

szt.

Satake Nashiji Natural Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Satake Nashiji Natural Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm
Satake Nashiji Natural Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

189,00 zł

szt.

Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Deba 12cm

Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Deba 12cm
Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Deba 12cm

Opis: Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

129,00 zł

szt.

Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Deba 15,5cm

Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Deba 15,5cm
Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Deba 15,5cm

Opis: Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

159,00 zł

szt.

Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Deba 18cm

Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Deba 18cm
Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Deba 18cm

Opis: Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

199,00 zł

szt.

Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm
Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Cena:

139,00 zł

Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 24cm

Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 24cm
Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 24cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

159,00 zł

szt.

Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 27cm

Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 27cm
Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 27cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

199,00 zł

szt.

Satake Satoru Japoński Nóż Nakiri 16cm

Satake Satoru Japoński Nóż Nakiri 16cm
Satake Satoru Japoński Nóż Nakiri 16cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

159,00 zł

szt.

Satake Satoru Japoński Nóż Santoku 17cm

Satake Satoru Japoński Nóż Santoku 17cm
Satake Satoru Japoński Nóż Santoku 17cm

Opis: Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

Cena:

159,00 zł

Satake Satoru Japoński Nóż Szefa Kuchni 18cm

Satake Satoru Japoński Nóż Szefa Kuchni 18cm
Satake Satoru Japoński Nóż Szefa Kuchni 18cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

179,00 zł

szt.

Satake Satoru Japoński Nóż Szefa Kuchni Air Holes 18cm

Satake Satoru Japoński Nóż Szefa Kuchni Air Holes 18cm
Satake Satoru Japoński Nóż Szefa Kuchni Air Holes 18cm

Opis: Nóż szefa kuchni wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza. Dzięki otworom w krawędzi tnącej produkty takie, jak żółty ser czy świeżo upieczone ciasto, nie przywierają do klingi.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

179,00 zł

szt.

Satake Satoru Japoński Nóż Tasak Do Siekania 18cm

Satake Satoru Japoński Nóż Tasak Do Siekania 18cm
Satake Satoru Japoński Nóż Tasak Do Siekania 18cm

Opis: Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

219,00 zł

szt.

Satake Satoru Japoński Nóż Uniwersalny 13,5cm

Satake Satoru Japoński Nóż Uniwersalny 13,5cm
Satake Satoru Japoński Nóż Uniwersalny 13,5cm

Opis: Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.

Cena:

139,00 zł

Satake Satoru Japoński Nóż Uniwersalny Santoku 13,5cm

Satake Satoru Japoński Nóż Uniwersalny Santoku 13,5cm
Satake Satoru Japoński Nóż Uniwersalny Santoku 13,5cm

Opis: Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Santoku, który łączy w sobie funkcje noża szefa kuchni i japońskiego noża do warzyw Nakiri, ma wysoko umieszczoną rękojeść, która zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

139,00 zł

szt.

Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Deba 15,5cm

Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Deba 15,5cm
Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Deba 15,5cm

Opis: Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Cena:

129,00 zł

Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Do Pieczywa 20cm

Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Do Pieczywa 20cm
Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Do Pieczywa 20cm

Opis: Solidny, ząbkowany nóż, który służy do cięcia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej krawędzi tnącej nóż doskonale sobie radzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Długie ostrze pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków, bez zgniatania delikatnego miąższu bułki czy chleba.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

109,00 zł

szt.

Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Nakiri 16cm

Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Nakiri 16cm
Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Nakiri 16cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Cena:

109,00 zł

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl