window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { })
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie ! Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
Submit
Kategorie Blog

Noże Sashimi

Noże Sashimi - Oprócz przygotowywania tradycyjnego sushi i sashimi nóż ten doskonale porcjuje, filetuje na równe estetyczne porcje. Dane techniczne poszczególnych noży można przeczytać po kliknięciu na wybrane zdjęcie.
Noże Sashimi

Noże Sashimi

Nóż Do Mięsa Mini Maczeta 32,5cm KIWI

Nóż Do Mięsa Mini Maczeta 32,5cm KIWI
Nóż Do Mięsa Mini Maczeta 32,5cm KIWI

Opis: Nóż do mięsa mini maczeta o wymiarach 32,5cm tajskiej firmy KIWI, długi, przeznaczony do cięcia mięsa. Posiada drewnianą rączkę, która dobrze leży w dłoni. Wyglądem przypomina miniaturową maczetę. Bardzo ostry, świetnie sprawdza się w kuchni. Wykonany ze stali nierdzewnej oraz drewna impregnowanego.

Specyfikacja: długość: 32,5cm, ostrze: 21cm, szerokość: 3,5cm, grubość: 1mm, waga 75g.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

30,90 zł

szt.

Satake Megumi 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Satake Megumi 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm
Satake Megumi 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

99,00 zł

szt.

Satake Saku Japoński Nóż Sashimi Yanagiba Do Sushi 21cm

Satake Saku Japoński Nóż Sashimi Yanagiba Do Sushi 21cm
Satake Saku Japoński Nóż Sashimi Yanagiba Do Sushi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Cena:

119,00 zł

Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 20,5cm

Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 20,5cm
Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 20,5cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

129,00 zł

szt.

Satake Misaki Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 20cm

Satake Misaki Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 20cm
Satake Misaki Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 20cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

139,00 zł

szt.

Satake Sword Smith Japoński Nóż Sashimi Yanagiba Do Sushi 21cm

Satake Sword Smith Japoński Nóż Sashimi Yanagiba Do Sushi 21cm
Satake Sword Smith Japoński Nóż Sashimi Yanagiba Do Sushi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

139,00 zł

szt.

Satake MV Natural Japoński Nóż Sashimi Yanagiba Do Sushi 21cm

Satake MV Natural Japoński Nóż Sashimi Yanagiba Do Sushi 21cm
Satake MV Natural Japoński Nóż Sashimi Yanagiba Do Sushi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Cena:

139,00 zł

Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm
Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

139,00 zł

szt.

Satake Masamune Japoński Nóż Sashimi 20,5cm

Satake Masamune Japoński Nóż Sashimi 20,5cm
Satake Masamune Japoński Nóż Sashimi 20,5cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

149,00 zł

szt.

Satake Magoroku Saku Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 21cm

Satake Magoroku Saku Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 21cm
Satake Magoroku Saku Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

149,00 zł

szt.

Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Sashimi Yanagiba 21cm

Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Sashimi Yanagiba 21cm
Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Sashimi Yanagiba 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

Cena:

149,00 zł

Satake Satoru Japoński Nóż Do Filetowania 17cm

Satake Satoru Japoński Nóż Do Filetowania 17cm
Satake Satoru Japoński Nóż Do Filetowania 17cm

Opis: Długi, ostro zakończony nóż o bardzo cienkim ostrzu, przeznaczony do plastrowania i filetowania mniejszych i większych ryb, a także do obróbki mięsa. Opracowany został z myślą o użytkownikach z Europy, więc w przeciwieństwie do swoich japońskich odpowiedników – noży typu Yanagiba czy Takohiki – posiada szlif obustronny.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

159,00 zł

szt.
  • nowość

Satake Kenta Walnut Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm

Satake Kenta Walnut Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm
Satake Kenta Walnut Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

159,00 zł

szt.
  • nowość

Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 24cm

Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 24cm
Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 24cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

159,00 zł

szt.

Satake MV Pakka Japoński Nóż Sashimi Yanagiba Do Sushi 20,5cm

Satake MV Pakka Japoński Nóż Sashimi Yanagiba Do Sushi 20,5cm
Satake MV Pakka Japoński Nóż Sashimi Yanagiba Do Sushi 20,5cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

169,00 zł

szt.

Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Sashimi Yanagiba 24cm

Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Sashimi Yanagiba 24cm
Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Sashimi Yanagiba 24cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

169,00 zł

szt.

Satake Nashiji Natural Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Satake Nashiji Natural Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm
Satake Nashiji Natural Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

189,00 zł

szt.

Satake Sword Smith Black Japoński Nóż Sashimi Yanagiba Do Sushi 21cm

Satake Sword Smith Black Japoński Nóż Sashimi Yanagiba Do Sushi 21cm
Satake Sword Smith Black Japoński Nóż Sashimi Yanagiba Do Sushi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

199,00 zł

szt.

Satake Satoru Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 21cm

Satake Satoru Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 21cm
Satake Satoru Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

199,00 zł

szt.

Satake Katsu Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 21cm

Satake Katsu Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 21cm
Satake Katsu Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

199,00 zł

szt.

Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 27cm

Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 27cm
Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 27cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

199,00 zł

szt.

Satake Yoshimitsu Rdzewny Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Satake Yoshimitsu Rdzewny Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm
Satake Yoshimitsu Rdzewny Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Satake Yoshimitsu, to seria noży dla koneserów stali rdzewnych wiedzących jak o nie prawidłowo zadbać. Stal ta jest silnie reaktywna i pokrywa się patyną w bardzo krótkim czasie. Nieprawidłowe użytkowanie takie jak niewycieranie do sucha szczególnie po krojeniu cytrusów itd. tych noży spowoduje pokrywanie się rdzą. Rekompensuje to wysoka twardość noży, duża agresja cięcia oraz łatwość ostrzenia. Prosimy o przemyślane zakupy.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

199,00 zł

szt.

Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Sashimi Yanagiba 27cm

Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Sashimi Yanagiba 27cm
Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Sashimi Yanagiba 27cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

219,00 zł

szt.

Satake Nashiji Black Pakka Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 20,5cm

Satake Nashiji Black Pakka Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 20,5cm
Satake Nashiji Black Pakka Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 20,5cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

239,00 zł

szt.

Satake Tsuhime Black Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 21cm

Satake Tsuhime Black Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 21cm
Satake Tsuhime Black Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Warstwa tytanu pokrywająca ostrze jest metalem nietoksycznym dzięki czemu krojona żywność pozostaje neutralna chemicznie.

Cena:

259,00 zł

Tamahagane Sakura AUS-6A Japoński Elastyczny Nóż Do Ryb 16cm

Tamahagane Sakura AUS-6A Japoński Elastyczny Nóż Do Ryb 16cm
Tamahagane Sakura AUS-6A Japoński Elastyczny Nóż Do Ryb 16cm

Opis: Specjalistyczny nóż kuchenny przeznaczony do filetowania i krojenia ryb oraz innych rodzajów mięsa, opracowany na potrzeby użytkowników w Szwecji. Długie, cienkie, elastyczne ostrze pozwala precyzyjnie przeciąć produkty, także te o pokaźnych rozmiarach. Szwedzki nóż jest wyjątkowo lekki, dzięki czemu proces filetowania wymaga mniej wysiłku i staje się o wiele prostszy.

Cena:

299,00 zł

Bunmei Japoński Nóż Tako Sashimi Do Sushi 21cm

Bunmei Japoński Nóż Tako Sashimi Do Sushi 21cm
Bunmei Japoński Nóż Tako Sashimi Do Sushi 21cm

Opis: Nóż Takohiki, czyli Tako, to zakończony kwadratowym czubkiem nóż do sashimi, który pochodzi ze wschodniego regionu Japonii (Kanto). Nazwa „Tako”, co znaczy po japońsku „ośmiornica”, wzięła się stąd, że nóż szczególnie dobrze sobie radzi z kruchym mięsem gotowanej ośmiornicy. Klinga Takohiki jest węższa, cieńsza i lżejsza niż w nożu Yanagi, dlatego dłoń mniej się męczy przy plastrowaniu surowych ryb, owoców morza czy mięsa na sashimi lub sushi. Nóż został tak zaprojektowany, żeby wykonywać nim pojedyncze, płynne cięcie.

Cena:

334,00 zł

Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm

Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm
Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm

Opis: Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

359,00 zł

szt.

Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm

Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm
Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm

Opis: Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Cena:

365,00 zł

Satake Yoshimitsu Japoński Zestaw 2 Noży Santoku 17cm i Yanagi-Sashimi 21cm w Drewnianym Etui

Satake Yoshimitsu Japoński Zestaw 2 Noży Santoku 17cm i Yanagi-Sashimi 21cm w Drewnianym Etui
Satake Yoshimitsu Japoński Zestaw 2 Noży Santoku 17cm i Yanagi-Sashimi 21cm w Drewnianym Etui

Opis: Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane z rdzewnej stali SK-5 hartowane do twardości 62 HRC. W skład zestawu wchodzi nóż Santoku kuchni o długości 17 cm, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb, oraz nóż Yanagi-Sashimi 21 cm to idealny wybór dla każdego miłośnika przygotowywania sushi.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

369,00 zł

szt.

Satake Nashiji Natural Japoński Zestaw 2 Noży Santoku 17cm i Sashimi 21cm w Drewnianym Etui

Satake Nashiji Natural Japoński Zestaw 2 Noży Santoku 17cm i Sashimi 21cm w Drewnianym Etui
Satake Nashiji Natural Japoński Zestaw 2 Noży Santoku 17cm i Sashimi 21cm w Drewnianym Etui

Opis: Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali 420J2 hartowane do twardości 56 HRC, są idealne do środowiska domowego. W skład zestawu wchodzi nóż Santoku kuchni o długości 17 cm, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb, oraz nóż Yanagi-Sashimi 21 cm to idealny wybór dla każdego miłośnika przygotowywania sushi. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

369,00 zł

szt.

Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm
Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Opis: Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

389,00 zł

szt.
  • nowość

Satake S/D SK-5 Rdzewny Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 21cm

Satake S/D SK-5 Rdzewny Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 21cm
Satake S/D SK-5 Rdzewny Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Satake Cuteley Mfg S/D SK-5, to seria noży dla koneserów stali rdzewnych wiedzących jak o nie prawidłowo zadbać. Stal ta jest silnie reaktywnai pokrywa się patyną w bardzo krótkim czasie. Nieprawidłowe użytkowanie takie jak niewycieranie do sucha szczególnie po krojeniu cytrusów itd. tych noży spowoduje pokrywanie się rdzą. Rekompensuje to wysoka twardość noży, duża agresja cięcia oraz łatwość ostrzenia. Prosimy o przemyślane zakupy.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

399,00 zł

szt.
  • nowość

Satake S/D SK-5 Rdzewny Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 24cm

Satake S/D SK-5 Rdzewny Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 24cm
Satake S/D SK-5 Rdzewny Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 24cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Satake Cuteley Mfg S/D SK-5, to seria noży dla koneserów stali rdzewnych wiedzących jak o nie prawidłowo zadbać. Stal ta jest silnie reaktywnai pokrywa się patyną w bardzo krótkim czasie. Nieprawidłowe użytkowanie takie jak niewycieranie do sucha szczególnie po krojeniu cytrusów itd. tych noży spowoduje pokrywanie się rdzą. Rekompensuje to wysoka twardość noży, duża agresja cięcia oraz łatwość ostrzenia. Prosimy o przemyślane zakupy.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

449,00 zł

szt.
  • nowość

Satake Shirogami#2 PRO Japoński Nóż Yanagiba 21cm

Satake Shirogami#2 PRO Japoński Nóż Yanagiba 21cm
Satake Shirogami#2 PRO Japoński Nóż Yanagiba 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

459,00 zł

szt.

Tojiro Zen VG-10 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Tojiro Zen VG-10 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm
Tojiro Zen VG-10 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) jest typowym japońskim nożem, przeznaczonym głównie do krojenia świeżych ryb na cienkie, niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi i innych potraw, które wymagają dokładnego i perfekcyjnego cięcia. Jego długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

539,00 zł

szt.

Satake Shirogami#2 PRO Japoński Nóż Yanagiba 24cm

Satake Shirogami#2 PRO Japoński Nóż Yanagiba 24cm
Satake Shirogami#2 PRO Japoński Nóż Yanagiba 24cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

559,00 zł

szt.

Global Japoński Nóż Do Plastrowania Sashimi-Yo 25cm G-47

Global Japoński Nóż Do Plastrowania Sashimi-Yo 25cm G-47
Global Japoński Nóż Do Plastrowania Sashimi-Yo 25cm G-47

Opis: Długi, ostro zakończony nóż o bardzo cienkim ostrzu, przeznaczony do plastrowania i filetowania mniejszych i większych ryb, a także do obróbki mięsa. Opracowany został z myślą o użytkownikach z Europy, więc w przeciwieństwie do swoich japońskich odpowiedników – noży typu Yanagiba czy Takohiki – posiada szlif obustronny.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

559,00 zł

szt.

Tojiro Shirogami Japoński Nóż Sashimi 24cm

Tojiro Shirogami Japoński Nóż Sashimi 24cm
Tojiro Shirogami Japoński Nóż Sashimi 24cm

Opis: Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

579,00 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl