Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !
Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
- Przepisy Meksykańskie (4)
- Przepisy Orientalne (33)
Mcusta Zanmai Ultimate Aranami
Mcusta Aranami prezentuje najbardziej ekskluzywne i bezkompromisowe noże – począwszy od nowatorskiej bezrdzeniowej stali warstwowej (przekuto na zmianę stale VG-10 i VG-2 bez rdzenia) skończywszy na wyjątkowo zdobionej rękojeści oraz opakowaniu. Klingi wykonano z unikatowej stali bezrdzeniowej do której produkcji przekuto na zmianę stale VG-10 i VG-2 - bez rdzenia. Wszystkie warstwy zostały w całości zahartowane. Klinga wykonana w takiej technologii ma również wyraźniejszy wzór niż w przypadku klasycznej stali „damasceńskiej” – w serii Aranami wykorzystaliśmy motyw „ fal oceanu” pochodzący z tradycyjnych Japońskich malowideł.
Ostrze w kształcie Hamaguri ma idealną strukturę do krojenia – zapewniając prawdziwą ostrość i siłę ostrza. Wierzymy że stal VG-10 w połączeniu z kształtem Hamaguri tworzą najlepsze ostrze do noży kuchennych. Ostrze Hamaguri szlifowane przez wykwalifikowanego rzemieślnika jest idealną konstrukcją która nie wymaga używania siły podczas krojenia. Ozdobne opakowanie wykonano w cenionego w Japonii drewna Paulownia, które dodatkowo dba o nóż pochłaniając wilgoć. Całość dodatkowo zabezpieczono kartonowym pudełkiem.
Firma Mcusta została założona w 1964 roku początkowo, specjalizowała się w produkcji nożyczek kuchennych, Zanmai w tłumaczeniu oznacza luksus i przekłada się na ich dużą uwagę w produkcji każdego modelu. Cechą charakterystyczną noży jest ,,unikatowy" proces produkcji początkowo noże są wycinane laserowo z arkuszy stali, laser nie powoduje naprężeń na stali, dzięki czemu klinga jest trwalsza. Firmę Mcusta Zanmai charakteryzuje ogromna dbałość o detale oraz jakość wykonania.
Mcusta Zanmai Ultimate Aranami
Mcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Japoński Nóż Nakiri 16,5cm
Opis: Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Wysyłka w: 3 dni
Mcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Japoński Nóż Santoku 18cm
Opis: Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Wysyłka w: 3 dni
Mcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Japoński Nóż Sujihiki 24cm
Opis: Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Wysyłka w: 3 dni
Mcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Japoński Nóż Sujihiki 27cm
Opis: Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Wysyłka w: 3 dni
Mcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Japoński Nóż Szefa Kuchni 18cm
Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Wysyłka w: 3 dni
Mcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm
Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Wysyłka w: 3 dni
Mcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm
Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Wysyłka w: 3 dni
Mcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Japoński Nóż Uniwersalny 11cm
Opis: Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.
Wysyłka w: 3 dni
Mcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Japoński Nóż Uniwersalny 15cm
Opis: Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.
Wysyłka w: 3 dni