window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { })
Kategorie Produktów
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie ! Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
Submit
Kategorie Blog

Noże Satake Magoroku Saku

Seria noży Satake Magoroku Saku została wykonana z nierdzewnej stali molibdenowo-wanadowej o twardości 56-58 HRC. Na klindze zastosowano również młotkowanie, dzięki któremu krojone produkty w mniejszym stopniu przyklejają się do ostrza. Rękojeść z drewna magnoliowego jest wytrzymałym, a zarazem lekkim materiałem.

W ofercie Satake znajduje się szeroki wybór wytrzymałych i łatwych w użytkowaniu noży, które są w całości wytwarzane w Japonii. Satake Cutlery Mfg. Co., Ltd. od 1947 roku zajmuje się produkcją wysokiej jakości towarów w przystępnych cenach. Firma posiada znakomicie wyposażony zakład produkcyjny w mieście Seki, które słynie na całym świecie jako stolica japońskiego nożownictwa, a współczesny przemysł współistnieje tam z kowalstwem tradycyjnym. Dzięki wyjątkowemu połączeniu innowacyjnych technologii z techniką rzemieślniczą powstają solidne narzędzia, które zachowują trwałość podczas wytężonej pracy.


Noże Satake Magoroku Saku

Magoroku Saku

Satake Magoroku Saku Japoński Nóż Deba 12cm

Satake Magoroku Saku Japoński Nóż Deba 12cm
Satake Magoroku Saku Japoński Nóż Deba 12cm

Opis: Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

99,00 zł

szt.

Satake Magoroku Saku Japoński Nóż Deba 15,5cm

Satake Magoroku Saku Japoński Nóż Deba 15,5cm
Satake Magoroku Saku Japoński Nóż Deba 15,5cm

Opis: Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

129,00 zł

szt.

Satake Magoroku Saku Japoński Nóż Nakiri 17cm

Satake Magoroku Saku Japoński Nóż Nakiri 17cm
Satake Magoroku Saku Japoński Nóż Nakiri 17cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Cena:

129,00 zł

Satake Magoroku Saku Japoński Nóż Santoku 17cm

Satake Magoroku Saku Japoński Nóż Santoku 17cm
Satake Magoroku Saku Japoński Nóż Santoku 17cm

Opis: Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

Cena:

129,00 zł

Satake Magoroku Saku Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 21cm

Satake Magoroku Saku Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 21cm
Satake Magoroku Saku Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

149,00 zł

szt.

Satake Magoroku Saku Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Satake Magoroku Saku Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm
Satake Magoroku Saku Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.

Cena:

159,00 zł

Satake Magoroku Saku Japoński Zestaw 2 Noży Nóż Szefa Kuchni 21cm i Santoku 17cm w Drewnianym Etui

Satake Magoroku Saku Japoński Zestaw 2 Noży Nóż Szefa Kuchni 21cm i Santoku 17cm w Drewnianym Etui
Satake Magoroku Saku Japoński Zestaw 2 Noży Nóż Szefa Kuchni 21cm i Santoku 17cm w Drewnianym Etui

Opis: Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej hartowane do twardości 56-58 HRC, są idealne do środowiska domowego.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

289,00 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl