window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { })
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie ! Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
Submit
Kategorie Blog

Noże Japońskie

Nagomi Maru Japoński Nóż Kuchenny Do Ciasta 15cm

Nagomi Maru Japoński Nóż Kuchenny Do Ciasta 15cm
Nagomi Maru Japoński Nóż Kuchenny Do Ciasta 15cm

Opis: Do każdej kategorii produktów wymagających krojenia można dopasować odpowiedni nóż. Ciasta i wypieki nie są wyjątkiem, a nóż firmy Nagomi z serii Maru jest projektem, który sprawdzi się wyjątkowo dobrze w tej kwestii. Wąskie ostrze stawia minimalny opór I nie zgniata miękkich warstw ciasta, a ząbki pozwolą skutecznie zacząć nacięcie twardej warstwy. Wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej, sprawdzi się doskonale na każdym domowym przyjęciu, a jego niebagatelne wzornictwo będzie pasować do najbardziej eleganckiej zastawy.

Cena:

599,00 zł

Ryusen Hamono VG-10 Japoński Nóż Santoku 17cm

Ryusen Hamono VG-10 Japoński Nóż Santoku 17cm
Ryusen Hamono VG-10 Japoński Nóż Santoku 17cm

Opis: Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 899,00 zł

szt.
  • nowość

Ryusen Hamono VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 18cm

Ryusen Hamono VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 18cm
Ryusen Hamono VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 18cm

Opis: Wszechstronny nóż przeznaczony głównie do krojenia mięsa, lecz równie przydatny jako narzędzie uniwersalne, którym z powodzeniem posiekamy zioła lub pokroimy warzywa w kostkę czy w plastry. Szerokie, cienkie ostrze błyskawicznie i schludnie przetnie grubsze produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 899,00 zł

szt.
  • nowość

Ryusen Hamono VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Ryusen Hamono VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm
Ryusen Hamono VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Opis: Wszechstronny nóż przeznaczony głównie do krojenia mięsa, lecz równie przydatny jako narzędzie uniwersalne, którym z powodzeniem posiekamy zioła lub pokroimy warzywa w kostkę czy w plastry. Szerokie, cienkie ostrze błyskawicznie i schludnie przetnie grubsze produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 199,00 zł

szt.
  • nowość

Ryusen Hamono VG-10 Japoński Nóż Uniwersalny 13,5cm

Ryusen Hamono VG-10 Japoński Nóż Uniwersalny 13,5cm
Ryusen Hamono VG-10 Japoński Nóż Uniwersalny 13,5cm

Opis: Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 199,00 zł

szt.
  • nowość

Sakai Takayuki Aogami#2 Iron Kurouchi Japoński Nóż Santoku 17 cm

Sakai Takayuki Aogami#2 Iron Kurouchi Japoński Nóż Santoku 17 cm
Sakai Takayuki Aogami#2 Iron Kurouchi Japoński Nóż Santoku 17 cm

Opis: Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

Cena:

739,00 zł

Sakai Takayuki Aogami#2 Iron Kurouchi Japoński Nóż Szefa Kuchni 21 cm

Sakai Takayuki Aogami#2 Iron Kurouchi Japoński Nóż Szefa Kuchni 21 cm
Sakai Takayuki Aogami#2 Iron Kurouchi Japoński Nóż Szefa Kuchni 21 cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

Cena:

899,00 zł

Sakai Takayuki Aogami#2 Iron Kurouchi Japoński Nóż Szefa Kuchni 24 cm

Sakai Takayuki Aogami#2 Iron Kurouchi Japoński Nóż Szefa Kuchni 24 cm
Sakai Takayuki Aogami#2 Iron Kurouchi Japoński Nóż Szefa Kuchni 24 cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

Cena:

1 089,00 zł

Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Japoński Nóż Kiritsuke Yanagiba 24 cm

Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Japoński Nóż Kiritsuke Yanagiba 24 cm
Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Japoński Nóż Kiritsuke Yanagiba 24 cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 699,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Japoński Nóż Kiritsuke Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Japoński Nóż Kiritsuke Yanagiba 27 cm
Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Japoński Nóż Kiritsuke Yanagiba 27 cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 999,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Japoński Nóż Sakimaru 27 cm

Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Japoński Nóż Sakimaru 27 cm
Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Japoński Nóż Sakimaru 27 cm

Opis: Nóż Sakimaru to tradycyjny japoński nóż kuchenny o ostrzu w kształcie skrzydła. Jego nazwa pochodzi od słowa "saki", które oznacza szpic, i "maru", co oznacza okrągły. Ostrze jest szerokie u podstawy i stopniowo zwęża się do końca, tworząc szpiczaste zakończenie. Ten nóż jest zwykle używany do krojenia mięsa i ryb oraz do wykonywania precyzyjnych cięć, a jego długi i zwężający się kształt umożliwia łatwe i płynne cięcie przez składniki.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

3 189,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Japoński Nóż Sakimaru 30 cm

Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Japoński Nóż Sakimaru 30 cm
Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Japoński Nóż Sakimaru 30 cm

Opis: Nóż Sakimaru to tradycyjny japoński nóż kuchenny o ostrzu w kształcie skrzydła. Jego nazwa pochodzi od słowa "saki", które oznacza szpic, i "maru", co oznacza okrągły. Ostrze jest szerokie u podstawy i stopniowo zwęża się do końca, tworząc szpiczaste zakończenie. Ten nóż jest zwykle używany do krojenia mięsa i ryb oraz do wykonywania precyzyjnych cięć, a jego długi i zwężający się kształt umożliwia łatwe i płynne cięcie przez składniki.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

3 399,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Genbu Aogami#2 Japoński Nóż Sakimaru 30 cm

Sakai Takayuki Genbu Aogami#2 Japoński Nóż Sakimaru 30 cm
Sakai Takayuki Genbu Aogami#2 Japoński Nóż Sakimaru 30 cm

Opis: Nóż Sakimaru to tradycyjny japoński nóż kuchenny o ostrzu w kształcie skrzydła. Jego nazwa pochodzi od słowa "saki", które oznacza szpic, i "maru", co oznacza okrągły. Ostrze jest szerokie u podstawy i stopniowo zwęża się do końca, tworząc szpiczaste zakończenie. Ten nóż jest zwykle używany do krojenia mięsa i ryb oraz do wykonywania precyzyjnych cięć, a jego długi i zwężający się kształt umożliwia łatwe i płynne cięcie przez składniki.

Cena:

4 199,00 zł

Sakai Takayuki Ginga ZA-18 Japoński Nóż Santoku 18 cm

Sakai Takayuki Ginga ZA-18 Japoński Nóż Santoku 18 cm
Sakai Takayuki Ginga ZA-18 Japoński Nóż Santoku 18 cm

Opis: Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

Cena:

1 299,00 zł

Sakai Takayuki Ginga ZA-18 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21 cm

Sakai Takayuki Ginga ZA-18 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21 cm
Sakai Takayuki Ginga ZA-18 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21 cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 399,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Ginryu Honyaki SW Japoński Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Ginryu Honyaki SW Japoński Nóż Kengata Yanagiba 27 cm
Sakai Takayuki Ginryu Honyaki SW Japoński Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

4 599,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Ginryu Honyaki SW Japoński Nóż Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Ginryu Honyaki SW Japoński Nóż Yanagiba 27 cm
Sakai Takayuki Ginryu Honyaki SW Japoński Nóż Yanagiba 27 cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

4 399,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Hammered VG-10 Japoński Nóż Kengata 16 cm

Sakai Takayuki Hammered VG-10 Japoński Nóż Kengata 16 cm
Sakai Takayuki Hammered VG-10 Japoński Nóż Kengata 16 cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

769,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Hammered VG-10 Japoński Nóż Kengata 19 cm

Sakai Takayuki Hammered VG-10 Japoński Nóż Kengata 19 cm
Sakai Takayuki Hammered VG-10 Japoński Nóż Kengata 19 cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

899,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Hammered VG-10 Japoński Nóż Santoku 18 cm

Sakai Takayuki Hammered VG-10 Japoński Nóż Santoku 18 cm
Sakai Takayuki Hammered VG-10 Japoński Nóż Santoku 18 cm

Opis: Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

Cena:

879,00 zł

Sakai Takayuki Hien Aogami#2 Japoński Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Hien Aogami#2 Japoński Nóż Kengata Yanagiba 27 cm
Sakai Takayuki Hien Aogami#2 Japoński Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

3 629,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Homura Guren Aogami#2 Japoński Nóż Szefa Kuchni 22,5 cm

Sakai Takayuki Homura Guren Aogami#2 Japoński Nóż Szefa Kuchni 22,5 cm
Sakai Takayuki Homura Guren Aogami#2 Japoński Nóż Szefa Kuchni 22,5 cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Długość ostrza pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 959,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Kageuchi Honyaki Shirogami#2 Japoński Nóż Sakimaru Yanagiba 30 cm

Sakai Takayuki Kageuchi Honyaki Shirogami#2 Japoński Nóż Sakimaru Yanagiba 30 cm
Sakai Takayuki Kageuchi Honyaki Shirogami#2 Japoński Nóż Sakimaru Yanagiba 30 cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Cena:

9 899,00 zł

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Deba 16,5cm

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Deba 16,5cm
Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Deba 16,5cm

Opis: Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

699,00 zł

szt.
  • nowość

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Deba 18cm

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Deba 18cm
Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Deba 18cm

Opis: Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

799,00 zł

szt.
  • nowość

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Hamokiri 27 cm

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Hamokiri 27 cm
Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Hamokiri 27 cm

Opis: Nóż Hamogiri jest specjalnie przeznaczony do filetowania ryby o nazwie Hamo (japoński gatunek ryby morskiej). Nazwa "Hamogiri" odnosi się do specyficznej ryby, dla której jest przeznaczony, natomiast ten sam nóż jest czasem nazywany "Hone-kiri", co dosłownie oznacza "cięcie kości".

Technika Hone-kiri, która jest stosowana do filetowania ryb, wymaga dużej precyzji i umiejętności. Nóż jest dostosowany do specyficznej struktury kości ryby Hamo i umożliwia precyzyjne cięcie mięsa z kością, pozostawiając skórę nienaruszoną.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 799,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Kamagata Usuba 16,5cm

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Kamagata Usuba 16,5cm
Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Kamagata Usuba 16,5cm

Opis: Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

599,00 zł

szt.
  • nowość

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Kamagata Usuba 19,5cm

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Kamagata Usuba 19,5cm
Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Kamagata Usuba 19,5cm

Opis: Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

799,00 zł

szt.
  • nowość

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Sushikiri 21 cm

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Sushikiri 21 cm
Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Sushikiri 21 cm

Opis: Nóż Sushikiri to japoński nóż kuchenny, który jest używany przede wszystkim do krojenia sushi i sashimi. Jego kształt charakteryzuje się długim ostrzem o lekko zakrzywionej krawędzi tnącej. Ostrze jest cienkie i ostre, co pozwala na precyzyjne cięcie ryb i innych składników sushi.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 149,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Sushikiri 24 cm

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Sushikiri 24 cm
Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Sushikiri 24 cm

Opis: Nóż Sushikiri to japoński nóż kuchenny, który jest używany przede wszystkim do krojenia sushi i sashimi. Jego kształt charakteryzuje się długim ostrzem o lekko zakrzywionej krawędzi tnącej. Ostrze jest cienkie i ostre, co pozwala na precyzyjne cięcie ryb i innych składników sushi.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 289,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Yanagiba 24cm

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Yanagiba 24cm
Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Yanagiba 24cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Cena:

599,00 zł

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Yanagiba 27cm

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Yanagiba 27cm
Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Yanagiba 27cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Cena:

789,00 zł

Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Kengata Szefa Kuchni 16cm

Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Kengata Szefa Kuchni 16cm
Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Kengata Szefa Kuchni 16cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

989,00 zł

szt.
  • nowość

Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Kengata Szefa Kuchni 19cm

Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Kengata Szefa Kuchni 19cm
Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Kengata Szefa Kuchni 19cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

999,00 zł

szt.
  • nowość

Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Santoku 17cm

Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Santoku 17cm
Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Santoku 17cm

Opis: Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

989,00 zł

szt.
  • nowość

Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm
Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

989,00 zł

szt.
  • nowość

Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Uniwersalny 15cm

Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Uniwersalny 15cm
Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Japoński Nóż Uniwersalny 15cm

Opis: Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalnydoskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

799,00 zł

szt.
  • nowość

Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Blue Japoński Nóż Santoku 17 cm

Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Blue Japoński Nóż Santoku 17 cm
Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Blue Japoński Nóż Santoku 17 cm

Opis: Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

949,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Blue Japoński Nóż Szefa Kuchni 21 cm

Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Blue Japoński Nóż Szefa Kuchni 21 cm
Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Blue Japoński Nóż Szefa Kuchni 21 cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

989,00 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl