window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { })
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie ! Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
Submit
Kategorie Blog

Noże Japońskie

Nikogo nie dziwi, że Japończycy wyprzedzili Europejczyków w rozwoju kultury ostrza już wiele wieków temu. W Japonii kultura krojenia, siekania i rozdrabniania produktów różnorodnymi ostrzami kwitnie do dziś i stanowi ważny element ich kultury. Noże japońskie są wykonane z najwyższej jakości materiałów, najczęściej stali nierdzewnej z domieszką molibdenu i wanadu. Charakteryzuje je niezwykła ostrość, dlatego należy pamiętać o uwadze i rozważności w trakcie ich używania. Do japońskich noży zaliczamy m. in. sashimi, usuba, satoku, petty oraz kodeba. Piękne w swojej prostocie i warte swojej ceny, która wynika z wysokiej jakości materiałów o dużej trwałości. Rękojeść jest bardzo często zintegrowana z ostrzem. Ostrze ze stali nierdzewnej wyróżnia wyjątkowa ostrość, w razie potrzeby można ją zwiększyć samodzielnie.Noże Japońskie

Noże Japońskie

Mcusta Limited "White Tiger" Japoński Zestaw 4 Eksluzywnych Noży Limitowana Edycja

Mcusta Limited "White Tiger" Japoński Zestaw 4 Eksluzywnych Noży Limitowana Edycja
Mcusta Limited "White Tiger" Japoński Zestaw 4 Eksluzywnych Noży Limitowana Edycja

Opis: W poszukiwaniu przedmiotów wyjątkowych każdy kolekcjoner trafi w końcu na serie wypuszczane w ograniczonym, limitowanym nakładzie. Wychodząc naprzeciw takim potrzebom, firma Mcusta stworzyła serię zestawów inspirowanych bóstwami z mitologii Japońskiej.

Prezentowany poniżej “Byakko” jest poświęcony Białemu Tygrysowi – mitycznemu stworzeniu, jednemu z czterech Strażników Niebios. Pod jego panowaniem był wiatr, odpowiadał również za zachodnią ćwiartkę nieboskłonu.

Cena:

24 900,00 zł

Sakai Takayuki Kageuchi Honyaki Shirogami#2 Japoński Nóż Sakimaru Yanagiba 30 cm

Sakai Takayuki Kageuchi Honyaki Shirogami#2 Japoński Nóż Sakimaru Yanagiba 30 cm
Sakai Takayuki Kageuchi Honyaki Shirogami#2 Japoński Nóż Sakimaru Yanagiba 30 cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Cena:

9 899,00 zł

Takeshi Saji WBB Ręcznie Kuty Styl Chiński R-2 Japoński Nóż Do Siekania 22 x 11cm

Takeshi Saji WBB Ręcznie Kuty Styl Chiński R-2 Japoński Nóż Do Siekania 22 x 11cm
Takeshi Saji WBB Ręcznie Kuty Styl Chiński R-2 Japoński Nóż Do Siekania 22 x 11cm

Opis: Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie można nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

8 899,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Shiden Silver#3 Japoński Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Shiden Silver#3 Japoński Nóż Kengata Yanagiba 27 cm
Sakai Takayuki Shiden Silver#3 Japoński Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

6 499,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Shiden Silver#3 Japoński Nóż Sakimaru 27 cm

Sakai Takayuki Shiden Silver#3 Japoński Nóż Sakimaru 27 cm
Sakai Takayuki Shiden Silver#3 Japoński Nóż Sakimaru 27 cm

Opis: Nóż Sakimaru to tradycyjny japoński nóż kuchenny o ostrzu w kształcie skrzydła. Jego nazwa pochodzi od słowa "saki", które oznacza szpic, i "maru", co oznacza okrągły. Ostrze jest szerokie u podstawy i stopniowo zwęża się do końca, tworząc szpiczaste zakończenie. Ten nóż jest zwykle używany do krojenia mięsa i ryb oraz do wykonywania precyzyjnych cięć, a jego długi i zwężający się kształt umożliwia łatwe i płynne cięcie przez składniki.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

6 499,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Rinka Silver#3 Japoński Nóż Miroshi Deba 27 cm

Sakai Takayuki Rinka Silver#3 Japoński Nóż Miroshi Deba 27 cm
Sakai Takayuki Rinka Silver#3 Japoński Nóż Miroshi Deba 27 cm

Opis: Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

5 799,00 zł

szt.

Global Japoński Zestaw Noży w Gładkim Bloku w Kropki 11 Częściowy

Global Japoński Zestaw Noży w Gładkim Bloku w Kropki 11 Częściowy
Global Japoński Zestaw Noży w Gładkim Bloku w Kropki 11 Częściowy

Opis: Praktyczny zestaw noży Global stanowi znakomity fundament indywidualnej kolekcji kuchennej. Blok gładki w kropki wykonano ze stali nierdzewnej. Jego czarna podstawa ma właściwości antypoślizgowe. Podstawę można zdjąć, żeby dokładnie wyczyścić otwory i zapobiec odkładaniu się resztek pożywienia.

Komplet składa się z następujących elementów:
Nóż Szefa Kuchni 20cm | Global G-2
Global Ceramiczny Musak 24cm | Global G-45
Nóż Do Porcjowania 21cm | Global G-3
Nóż Do Warzyw 18cm | Global G-5
Nóż Do Pieczywa 22cm | Global G-9
Nóż Do Wykrawania, Elastyczny 16cm | Global G-21
Nóż Kuchenny 11cm | Global GS-1
Nóż Do Warzyw 14cm | Global GS-5
Nóż Uniwersalny, Elastyczny 15cm | Global GS-11
Nóż Do Obierania 8cm | Global GSF-15
Global Nóż Uniwersalny 11cm | Global GSF-22
Global Blok Gładki w Kropki

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

4 599,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Ginryu Honyaki SW Japoński Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Ginryu Honyaki SW Japoński Nóż Kengata Yanagiba 27 cm
Sakai Takayuki Ginryu Honyaki SW Japoński Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

4 599,00 zł

szt.

Takeshi Saji Red Turquoise R2 Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm

Takeshi Saji Red Turquoise R2 Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm
Takeshi Saji Red Turquoise R2 Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni we wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Długość ostrza pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

4 599,00 zł

szt.

Global Japoński Duży Zestaw Noży w Gładkim Bloku 11 Części G-8311KB/PL

Global Japoński Duży Zestaw Noży w Gładkim Bloku 11 Części G-8311KB/PL
Global Japoński Duży Zestaw Noży w Gładkim Bloku 11 Części G-8311KB/PL

Opis: Praktyczny zestaw noży Global stanowi znakomity fundament indywidualnej kolekcji kuchennej. Blok gładki wykonano ze stali nierdzewnej. Jego czarna podstawa ma właściwości antypoślizgowe. Podstawę można zdjąć, żeby dokładnie wyczyścić otwory i zapobiec odkładaniu się resztek pożywienia.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

4 499,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Ginryu Honyaki SW Japoński Nóż Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Ginryu Honyaki SW Japoński Nóż Yanagiba 27 cm
Sakai Takayuki Ginryu Honyaki SW Japoński Nóż Yanagiba 27 cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

4 399,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Genbu Aogami#2 Japoński Nóż Sakimaru 30 cm

Sakai Takayuki Genbu Aogami#2 Japoński Nóż Sakimaru 30 cm
Sakai Takayuki Genbu Aogami#2 Japoński Nóż Sakimaru 30 cm

Opis: Nóż Sakimaru to tradycyjny japoński nóż kuchenny o ostrzu w kształcie skrzydła. Jego nazwa pochodzi od słowa "saki", które oznacza szpic, i "maru", co oznacza okrągły. Ostrze jest szerokie u podstawy i stopniowo zwęża się do końca, tworząc szpiczaste zakończenie. Ten nóż jest zwykle używany do krojenia mięsa i ryb oraz do wykonywania precyzyjnych cięć, a jego długi i zwężający się kształt umożliwia łatwe i płynne cięcie przez składniki.

Cena:

4 199,00 zł

Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Japoński Nóż Sakimaru 30 cm

Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Japoński Nóż Sakimaru 30 cm
Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Japoński Nóż Sakimaru 30 cm

Opis: Nóż Sakimaru to tradycyjny japoński nóż kuchenny o ostrzu w kształcie skrzydła. Jego nazwa pochodzi od słowa "saki", które oznacza szpic, i "maru", co oznacza okrągły. Ostrze jest szerokie u podstawy i stopniowo zwęża się do końca, tworząc szpiczaste zakończenie. Ten nóż jest zwykle używany do krojenia mięsa i ryb oraz do wykonywania precyzyjnych cięć, a jego długi i zwężający się kształt umożliwia łatwe i płynne cięcie przez składniki.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

4 199,00 zł

szt.

Takeshi Saji Red Turquoise R2 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Takeshi Saji Red Turquoise R2 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm
Takeshi Saji Red Turquoise R2 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Opis: Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

4 199,00 zł

szt.
  • nowość

Takeshi Saji WBB Ręcznie Kuty R-2 Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm

Takeshi Saji WBB Ręcznie Kuty R-2 Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm
Takeshi Saji WBB Ręcznie Kuty R-2 Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

3 999,00 zł

szt.

Global Japoński Zestaw Noży w Gładkim Bloku w Kropki 8 Częściowy

Global Japoński Zestaw Noży w Gładkim Bloku w Kropki 8 Częściowy
Global Japoński Zestaw Noży w Gładkim Bloku w Kropki 8 Częściowy

Opis: Praktyczny zestaw noży Global stanowi znakomity fundament indywidualnej kolekcji kuchennej. Blok gładki w kropki wykonano ze stali nierdzewnej. Jego czarna podstawa ma właściwości antypoślizgowe. Podstawę można zdjąć, żeby dokładnie wyczyścić otwory i zapobiec odkładaniu się resztek pożywienia.

Komplet składa się z następujących elementów:
Nóż Szefa Kuchni 20 cm | Global G-2
Nóż Do Porcjowania 21 cm | Global G-3
Nóż Do Warzyw 18 cm | Global G-5
Nóż Do Pieczywa 22 cm | Global G-9
Nóż Do Wykrawania, Elastyczny 16 cm | Global G-21
Nóż Kuchenny 11 cm | Global GS-1
Nóż Do Warzyw 14 cm | Global GS-5
Nóż Uniwersalny, Elastyczny 15 cm | Global GS-11
Stalowy Blok marki Global w kropki

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

3 999,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Japoński Nóż Kengata Yanagiba 30 cm

Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Japoński Nóż Kengata Yanagiba 30 cm
Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Japoński Nóż Kengata Yanagiba 30 cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

3 999,00 zł

szt.

Global Japoński Zestaw Noży w Gładkim Bloku 8 Częściowy

Global Japoński Zestaw Noży w Gładkim Bloku 8 Częściowy
Global Japoński Zestaw Noży w Gładkim Bloku 8 Częściowy

Opis: Praktyczny zestaw noży Global stanowi znakomity fundament indywidualnej kolekcji kuchennej. Blok gładki wykonano ze stali nierdzewnej. Jego czarna podstawa ma właściwości antypoślizgowe. Podstawę można zdjąć, żeby dokładnie wyczyścić otwory i zapobiec odkładaniu się resztek pożywienia.

Komplet składa się z następujących elementów:
Nóż Szefa Kuchni 20 cm | Global G-2
Nóż Do Porcjowania 21 cm | Global G-3
Nóż Do Warzyw 18 cm | Global G-5
Nóż Do Pieczywa 22 cm | Global G-9
Nóż Do Wykrawania, Elastyczny 16 cm | Global G-21
Nóż Kuchenny 11 cm | Global GS-1
Nóż Do Warzyw 14 cm | Global GS-5
Nóż Uniwersalny, Elastyczny 15 cm | Global GS-11
Stalowy Blok marki Global

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

3 899,00 zł

szt.

Takeshi Saji OBB Black VG-10 Color Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm

Takeshi Saji OBB Black VG-10 Color Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm
Takeshi Saji OBB Black VG-10 Color Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

3 899,00 zł

szt.
  • nowość

Sakai Takayuki Hien Aogami#2 Japoński Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Hien Aogami#2 Japoński Nóż Kengata Yanagiba 27 cm
Sakai Takayuki Hien Aogami#2 Japoński Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

3 629,00 zł

szt.

Takeshi Saji Red Turquoise R2 Japoński Nóż Santoku 18cm LIMITED

Takeshi Saji Red Turquoise R2 Japoński Nóż Santoku 18cm LIMITED
Takeshi Saji Red Turquoise R2 Japoński Nóż Santoku 18cm LIMITED

Opis: Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

3 599,00 zł

szt.

Takeshi Saji Red Turquoise R2 Japoński Nóż Santoku 18cm

Takeshi Saji Red Turquoise R2 Japoński Nóż Santoku 18cm
Takeshi Saji Red Turquoise R2 Japoński Nóż Santoku 18cm

Opis: Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

3 599,00 zł

szt.

Tojiro Shirogami Kurouchi Japoński Nóż Soba 30cm

Tojiro Shirogami Kurouchi Japoński Nóż Soba 30cm
Tojiro Shirogami Kurouchi Japoński Nóż Soba 30cm

Opis: Soba-kiri charakteryzuje – bardzo szerokie ostrze, bez typowego czubka, o prostokątnym kształcie i prostej krawędzi tnącej. Jednak jego kształt i krawędź tnąca z nietypowo obniżoną brodą, są podyktowane wyjątkowej specjalizacji – jest to nóż, wykorzystywany do przygotowywania klusek soba oraz udon.

Taki kształt, z rękojeścią bliżej środka krawędzi, pozwala na lepszą dystrybucję siły, wymaganej przy krojeniu płaskiego, złożonego w kilka warstw, placka w cienkie nitki wykorzystywane w tradycyjnej kuchni japońskiej.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

3 469,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Japoński Nóż Sakimaru 30 cm

Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Japoński Nóż Sakimaru 30 cm
Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Japoński Nóż Sakimaru 30 cm

Opis: Nóż Sakimaru to tradycyjny japoński nóż kuchenny o ostrzu w kształcie skrzydła. Jego nazwa pochodzi od słowa "saki", które oznacza szpic, i "maru", co oznacza okrągły. Ostrze jest szerokie u podstawy i stopniowo zwęża się do końca, tworząc szpiczaste zakończenie. Ten nóż jest zwykle używany do krojenia mięsa i ryb oraz do wykonywania precyzyjnych cięć, a jego długi i zwężający się kształt umożliwia łatwe i płynne cięcie przez składniki.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

3 399,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Japoński Nóż Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Japoński Nóż Yanagiba 27 cm
Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Japoński Nóż Yanagiba 27 cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

3 399,00 zł

szt.

Takeshi Saji SRS-13 Micarta Ręcznie Kuty Japoński Nóż w Stylu Chińskim Do Siekania 22cm

Takeshi Saji SRS-13 Micarta Ręcznie Kuty Japoński Nóż w Stylu Chińskim Do Siekania 22cm
Takeshi Saji SRS-13 Micarta Ręcznie Kuty Japoński Nóż w Stylu Chińskim Do Siekania 22cm

Opis: Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie można nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

3 389,00 zł

szt.
  • nowość

Takeshi Saji R2 Diamond Ręcznie Kuty Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Takeshi Saji R2 Diamond Ręcznie Kuty Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm
Takeshi Saji R2 Diamond Ręcznie Kuty Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż Szefa Kuchni we wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Długość ostrza pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

Cena:

3 349,00 zł

Takeshi Saji WBB Ręcznie Kuty R-2 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Takeshi Saji WBB Ręcznie Kuty R-2 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm
Takeshi Saji WBB Ręcznie Kuty R-2 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni we wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Długość ostrza pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

3 299,00 zł

szt.

Takeshi Saji OBB Black VG-10 Color Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Takeshi Saji OBB Black VG-10 Color Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm
Takeshi Saji OBB Black VG-10 Color Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

3 299,00 zł

szt.
  • nowość

Takeshi Saji Red Turquoise R2 Japoński Nóż Uniwersalny 15cm LIMITED

Takeshi Saji Red Turquoise R2 Japoński Nóż Uniwersalny 15cm LIMITED
Takeshi Saji Red Turquoise R2 Japoński Nóż Uniwersalny 15cm LIMITED

Opis: Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

3 199,00 zł

szt.

Takeshi Saji Red Turquoise R2 Japoński Nóż Uniwersalny 15cm

Takeshi Saji Red Turquoise R2 Japoński Nóż Uniwersalny 15cm
Takeshi Saji Red Turquoise R2 Japoński Nóż Uniwersalny 15cm

Opis: Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

Cena:

3 199,00 zł

Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Japoński Nóż Sakimaru 27 cm

Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Japoński Nóż Sakimaru 27 cm
Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Japoński Nóż Sakimaru 27 cm

Opis: Nóż Sakimaru to tradycyjny japoński nóż kuchenny o ostrzu w kształcie skrzydła. Jego nazwa pochodzi od słowa "saki", które oznacza szpic, i "maru", co oznacza okrągły. Ostrze jest szerokie u podstawy i stopniowo zwęża się do końca, tworząc szpiczaste zakończenie. Ten nóż jest zwykle używany do krojenia mięsa i ryb oraz do wykonywania precyzyjnych cięć, a jego długi i zwężający się kształt umożliwia łatwe i płynne cięcie przez składniki.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

3 189,00 zł

szt.

Takeshi Saji RW Ręcznie Kuty Gold VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Takeshi Saji RW Ręcznie Kuty Gold VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm
Takeshi Saji RW Ręcznie Kuty Gold VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Cena:

2 999,00 zł

Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Japoński Nóż Kiritsuke Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Japoński Nóż Kiritsuke Yanagiba 27 cm
Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Japoński Nóż Kiritsuke Yanagiba 27 cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 999,00 zł

szt.

Kanetsune Namishibuki SG-2 Japoński Nóż Kiritsuke 21cm i Ochraniacz Saya

Kanetsune Namishibuki SG-2 Japoński Nóż Kiritsuke 21cm i Ochraniacz Saya
Kanetsune Namishibuki SG-2 Japoński Nóż Kiritsuke 21cm i Ochraniacz Saya

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 999,00 zł

szt.

Mcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Japoński Nóż Sujihiki 27cm

Mcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Japoński Nóż Sujihiki 27cm
Mcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Japoński Nóż Sujihiki 27cm

Opis: Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 999,00 zł

szt.

Tojiro Atelier EB Forged VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm

Tojiro Atelier EB Forged VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm
Tojiro Atelier EB Forged VG-10 Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 999,00 zł

szt.
  • nowość

Tojiro Shirogami Kurouchi Japoński Nóż Soba 27cm

Tojiro Shirogami Kurouchi Japoński Nóż Soba 27cm
Tojiro Shirogami Kurouchi Japoński Nóż Soba 27cm

Opis: Soba-kiri charakteryzuje – bardzo szerokie ostrze, bez typowego czubka, o prostokątnym kształcie i prostej krawędzi tnącej. Jednak jego kształt i krawędź tnąca z nietypowo obniżoną brodą, są podyktowane wyjątkowej specjalizacji – jest to nóż, wykorzystywany do przygotowywania klusek soba oraz udon.

Taki kształt, z rękojeścią bliżej środka krawędzi, pozwala na lepszą dystrybucję siły, wymaganej przy krojeniu płaskiego, złożonego w kilka warstw, placka w cienkie nitki wykorzystywane w tradycyjnej kuchni japońskiej.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 989,00 zł

szt.

Takeshi Saji IW Aogami#2 Color Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm

Takeshi Saji IW Aogami#2 Color Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm
Takeshi Saji IW Aogami#2 Color Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Długość ostrza pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

Cena:

2 989,00 zł

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl