window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { })
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie ! Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
Submit
Kategorie Blog

Noże Japońskie

Nikogo nie dziwi, że Japończycy wyprzedzili Europejczyków w rozwoju kultury ostrza już wiele wieków temu. W Japonii kultura krojenia, siekania i rozdrabniania produktów różnorodnymi ostrzami kwitnie do dziś i stanowi ważny element ich kultury. Noże japońskie są wykonane z najwyższej jakości materiałów, najczęściej stali nierdzewnej z domieszką molibdenu i wanadu. Charakteryzuje je niezwykła ostrość, dlatego należy pamiętać o uwadze i rozważności w trakcie ich używania. Do japońskich noży zaliczamy m. in. sashimi, usuba, satoku, petty oraz kodeba. Piękne w swojej prostocie i warte swojej ceny, która wynika z wysokiej jakości materiałów o dużej trwałości. Rękojeść jest bardzo często zintegrowana z ostrzem. Ostrze ze stali nierdzewnej wyróżnia wyjątkowa ostrość, w razie potrzeby można ją zwiększyć samodzielnie.Noże Japońskie

Noże Japońskie

Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Deba 19,5cm

Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Deba 19,5cm
Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Deba 19,5cm

Opis: Deba to tradycyjny nóż w stylu japońskim, który służy do patroszenia i filetowania ryb. Jego gruba, ciężka klinga z łatwością przecina ości i twardą skórę. Wielu japońskich kucharzy używa także Deby do sprawiania drobiu, ale tym nożem nie należy rąbać grubych kości, ponieważ można w ten sposób zniszczyć delikatne ostrze. Najlepiej przycisnąć grzbiet palcem i wykonać proste cięcie w kierunku do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

359,00 zł

szt.

Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Oroshi 24cm

Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Oroshi 24cm
Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Oroshi 24cm

Opis: Nóż Oroshi, znany też pod nazwą Mioroshi Deba, służy głównie do filetowania i oprawiania średnich lub dużych ryb. Ponieważ posiada dłuższe i węższe ostrze niż standardowa Deba, świetnie się nadaje do plastrowania filetów rybnych lub mięsa, zastępując wówczas nóż Yanagi.Doświadczeni japońscy kucharze często wykorzystują ten stosunkowo ciężki nóż podczas podstawowych prac kuchennych, żeby zaoszczędzić czas i zredukować wydatki.

Cena:

515,00 zł

Bunmei Japoński Nóż Tako Sashimi Do Sushi 21cm

Bunmei Japoński Nóż Tako Sashimi Do Sushi 21cm
Bunmei Japoński Nóż Tako Sashimi Do Sushi 21cm

Opis: Nóż Takohiki, czyli Tako, to zakończony kwadratowym czubkiem nóż do sashimi, który pochodzi ze wschodniego regionu Japonii (Kanto). Nazwa „Tako”, co znaczy po japońsku „ośmiornica”, wzięła się stąd, że nóż szczególnie dobrze sobie radzi z kruchym mięsem gotowanej ośmiornicy. Klinga Takohiki jest węższa, cieńsza i lżejsza niż w nożu Yanagi, dlatego dłoń mniej się męczy przy plastrowaniu surowych ryb, owoców morza czy mięsa na sashimi lub sushi. Nóż został tak zaprojektowany, żeby wykonywać nim pojedyncze, płynne cięcie.

Cena:

334,00 zł

Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm

Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm
Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm

Opis: Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Cena:

365,00 zł

Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm

Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm
Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm

Opis: Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

359,00 zł

szt.

Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm
Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Opis: Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Cena:

599,00 zł

Global SAI Japoński Elastyczny Nóż Uniwersalny 17cm SAI-M05

Global SAI Japoński Elastyczny Nóż Uniwersalny 17cm SAI-M05
Global SAI Japoński Elastyczny Nóż Uniwersalny 17cm SAI-M05

Opis: Wszechstronny nóż kuchenny o wielu zastosowaniach: od obierania warzyw i krojenia wędlin, po zdejmowanie skóry z ryb czy oczyszczanie owoców morza. Cienka i wąska klinga pozwala ciąć w ciasnych miejscach, a zaostrzony czubek pomaga łatwo i szybko wykroić zbędne fragmenty produktu. Elastyczny nóż uniwersalny to doskonałe narzędzie do zadań, które wymagają szczególnej delikatności i precyzji.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

479,00 zł

szt.

Global SAI Japoński Nóż Do Obierania 10cm SAI-S02R

Global SAI Japoński Nóż Do Obierania 10cm SAI-S02R
Global SAI Japoński Nóż Do Obierania 10cm SAI-S02R

Opis: Poręczny nóż kuchenny przeznaczony do obierania lub krojenia warzyw i owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie trójkątne ostrze, połączone z pełnowymiarową rękojeścią ułatwia kontrolę nad nożem, a ostry czubek pozwala szybko i precyzyjnie wykroić zbędne elementy. Nóż do obierania ma tak wiele zastosowań, że można go traktować jako miniaturową wersję noża szefa kuchni.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

479,00 zł

szt.

Global SAI Japoński Nóż Do Obierania 9cm SAI-F01

Global SAI Japoński Nóż Do Obierania 9cm SAI-F01
Global SAI Japoński Nóż Do Obierania 9cm SAI-F01

Opis: Niewielkich rozmiarów nóż kuchenny, który odgrywa jednak w kuchni kluczową rolę. Posiada wąską, cienką klingę z bardzo ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję przy obieraniu, krojeniu czy wydrążaniu warzyw i owoców. Nóż do obierania ma tak wiele zastosowań, że można go traktować jak miniaturową wersję noża szefa kuchni.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

269,00 zł

szt.

Global SAI Japoński Nóż Do Pieczywa 23cm SAI-05

Global SAI Japoński Nóż Do Pieczywa 23cm SAI-05
Global SAI Japoński Nóż Do Pieczywa 23cm SAI-05

Opis: Solidny nóż z długim, ząbkowanym ostrzem, które doskonale się sprawdza przy krojeniu twardej, grubej skórki pieczywa. Nóż jest ostry jak brzytwa i idealnie wyważony, co pomaga uzyskać gładkie, równe kromki bez zgniatania puszystego wnętrza w świeżych wypiekach.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

645,00 zł

szt.

Global SAI Japoński Nóż Do Porcjowania 21cm SAI-02

Global SAI Japoński Nóż Do Porcjowania 21cm SAI-02
Global SAI Japoński Nóż Do Porcjowania 21cm SAI-02

Opis: Specjalistyczny nóż kuchenny do porcjowania, który pozwala schludnie pokroić większe porcje przyrządzonego mięsa na cienkie plastry lub apetyczne kawałki. Delikatnie zakrzywione ostrze ułatwia odcinanie mięsa od kości. Nóż idealnie się sprawdza przy serwowaniu kruchego indyka, pieczonej szynki czy udźca jagnięcego. Najlepiej przytrzymać mięso specjalnym widelcem do porcjowania i kroić je w poprzek włókien.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

719,00 zł

szt.

Global SAI Japoński Nóż Kuchenny Do Warzyw 15cm SAI-M06

Global SAI Japoński Nóż Kuchenny Do Warzyw 15cm SAI-M06
Global SAI Japoński Nóż Kuchenny Do Warzyw 15cm SAI-M06

Opis: Specjalistyczny nóż kuchenny przeznaczony do siekania i krojenia wszystkich rodzajów warzyw, bez konieczności nadmiernego przyciskania ostrza. Szeroka klinga pozwala uzyskać cienkie plastry i ułatwia przenoszenie składników do salaterki lub na patelnię. Pięta, czyli fragment ostrza znajdujący się najbliżej rękojeści, ma kształt kwadratu i służy do usuwania np. oczek z ziemniaków czy szypułek.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

559,00 zł

szt.

Global SAI Japoński Nóż Kuchenny Do Warzyw 19cm SAI-04

Global SAI Japoński Nóż Kuchenny Do Warzyw 19cm SAI-04
Global SAI Japoński Nóż Kuchenny Do Warzyw 19cm SAI-04

Opis: Specjalistyczny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić nawet duże produkty płynnym ruchem i szybko przenosić składniki do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

719,00 zł

szt.

Global SAI Japoński Nóż Szefa Kuchni 14cm SAI-M01

Global SAI Japoński Nóż Szefa Kuchni 14cm SAI-M01
Global SAI Japoński Nóż Szefa Kuchni 14cm SAI-M01

Opis: Nóż szefa kuchni to najbardziej uniwersalne narzędzie, jakie trafia do rąk kucharza. Można nim ciąć warzywa i owoce, kroić mięso, siekać zieleninę, porcjować kurczaka, a nawet kroić w plastry gorącą pieczeń. Szeroka klinga chroni palce przed uderzaniem o deskę do krojenia, a zaostrzony czubek ułatwia wykonywanie precyzyjnych zadań, jak oprawianie ryb czy krojenie cebuli w drobną kostkę.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

539,00 zł

szt.

Global SAI Japoński Nóż Szefa Kuchni 19cm SAI-01

Global SAI Japoński Nóż Szefa Kuchni 19cm SAI-01
Global SAI Japoński Nóż Szefa Kuchni 19cm SAI-01

Opis: Nóż szefa kuchni to najbardziej uniwersalne narzędzie, jakie trafia do rąk kucharza. Można nim ciąć warzywa i owoce, kroić mięso, siekać zieleninę, porcjować kurczaka, a nawet kroić w plastry gorącą pieczeń. Szeroka klinga chroni palce przed uderzaniem o deskę do krojenia, a zaostrzony czubek ułatwia wykonywanie precyzyjnych zadań, jak oprawianie ryb czy krojenie cebuli w drobną kostkę.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

699,00 zł

szt.

Global SAI Japoński Nóż Szefa Kuchni 25cm SAI-06

Global SAI Japoński Nóż Szefa Kuchni 25cm SAI-06
Global SAI Japoński Nóż Szefa Kuchni 25cm SAI-06

Opis: Nóż szefa kuchni to najbardziej uniwersalne narzędzie, jakie trafia do rąk kucharza. Można nim ciąć warzywa i owoce, kroić mięso, siekać zieleninę, porcjować kurczaka, a nawet kroić w plastry gorącą pieczeń. Szeroka klinga chroni palce przed uderzaniem o deskę do krojenia, a zaostrzony czubek ułatwia wykonywanie precyzyjnych zadań, jak oprawianie ryb czy krojenie cebuli w drobną kostkę.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

795,00 zł

szt.

Global SAI Japoński Zestaw 4 Noży Szefa Kuchni, Uniwersalny, Do Pieczywa i Obierania SAI-4001

Global SAI Japoński Zestaw 4 Noży Szefa Kuchni, Uniwersalny, Do Pieczywa i Obierania SAI-4001
Global SAI Japoński Zestaw 4 Noży Szefa Kuchni, Uniwersalny, Do Pieczywa i Obierania SAI-4001

Opis: Praktyczny zestaw noży Global SAI, który obejmuje cztery podstawowe narzędzia do przygotowywania potraw. Kucharz otrzymuje wszechstronny nóż szefa i nóż uniwersalny do krojenia wielu różnych produktów, w tym mięsa i ryb; nóż do pieczywa oraz nóż do obierania warzyw i owoców. Wysokiej jakości noże Global SAI zaprojektowano w taki sposób, żeby maksymalnie usprawnić proces gotowania, zarówno w kuchni restauracyjnej, jak i w domu.

Cena:

2 089,00 zł

Nagomi Kuro Japoński Nóż Do Obierania 10cm

Nagomi Kuro Japoński Nóż Do Obierania 10cm
Nagomi Kuro Japoński Nóż Do Obierania 10cm

Opis: Niewielkich rozmiarów nóż kuchenny przeznaczony do obierania lub krojenia warzyw i owoców. Ostry czubek ułatwia usuwanie z owoców gniazd, pestek czy szypułek i pomaga dokładnie wykonać dekoracyjne nacięcia. Młotkowana powierzchnia zapobiega przywieraniu produktów do noża.

Cena:

589,00 zł

Nagomi Kuro Japoński Nóż Do Porcjowania 25cm

Nagomi Kuro Japoński Nóż Do Porcjowania 25cm
Nagomi Kuro Japoński Nóż Do Porcjowania 25cm

Opis: Specjalistyczny nóż o długim ostrzu, przeznaczony do porcjowania mięs. Wąska klinga pozwala ciąć np. pieczeń wołową, pieczony mostek jagnięcy czy pieczoną szynkę na równe, estetyczne porcje. Ostry czubek ułatwia oddzielanie mięsa od kości. Ponieważ nóż jest lekko elastyczny, dobrze się też sprawdza podczas precyzyjnego krojenia filetów z łososia oraz innych ryb.

Cena:

929,00 zł

Nagomi Kuro Japoński Nóż Kuchenny Santoku 18,5cm

Nagomi Kuro Japoński Nóż Kuchenny Santoku 18,5cm
Nagomi Kuro Japoński Nóż Kuchenny Santoku 18,5cm

Opis: Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Szeroka klinga pozwala ciąć produkty o większych gabarytach, jak kapusta czy sałata, a następnie szybko je przenieść do salaterki czy na patelnię. Wysoko umieszczona rękojeść zwiększa komfort pracy nad deską. Młotkowana powierzchnia zapobiega przywieraniu produktów do noża.

Cena:

959,00 zł

Nagomi Kuro Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Nagomi Kuro Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm
Nagomi Kuro Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ostry czubek pozwala wykonać precyzyjne nacięcia np. w filetach mięsnych czy rybnych, aby umieścić w nich zioła lub przyspieszyć wchłanianie marynaty. Solidna, lekko łukowata klingaułatwia siekanie warzyw i ziół bez odrywania czubka od deski. Młotkowana powierzchnia zapobiega przywieraniu produktów do noża.

Cena:

989,00 zł

Nagomi Kuro Japoński Nóż Uniwersalny 14cm

Nagomi Kuro Japoński Nóż Uniwersalny 14cm
Nagomi Kuro Japoński Nóż Uniwersalny 14cm

Opis: Wszechstronny nóż kuchenny, który może służyć zarówno do obierania warzyw i owoców, jak i do krojenia większych produktów. Dzięki poszerzonej klindze świetnie się sprawdza podczas siekania ziół, szatkowania cebuli, czy krojenia małych filetów. Młotkowana powierzchniazapobiega przywieraniu produktów do noża.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

649,00 zł

szt.

Nagomi Kuro Japoński Nóż Uniwersalny 15cm

Nagomi Kuro Japoński Nóż Uniwersalny 15cm
Nagomi Kuro Japoński Nóż Uniwersalny 15cm

Opis: Wszechstronny nóż kuchenny, który może służyć zarówno do obierania warzyw i owoców, jak i do krojenia większych produktów. Dzięki poszerzonej klindze świetnie się sprawdza podczas siekania ziół, szatkowania cebuli, czy krojenia małych filetów. Młotkowana powierzchnia zapobiega przywieraniu produktów do noża.

Cena:

710,10 zł

Nagomi Maru Japoński Nóż Do Obierania 9cm

Nagomi Maru Japoński Nóż Do Obierania 9cm
Nagomi Maru Japoński Nóż Do Obierania 9cm

Opis: Niewielkich rozmiarów nóż kuchenny przeznaczony do obierania lub krojenia warzyw i owoców. Cienka klinga pozwala ciąć gładko, tuż pod skórką i nie klinuje się w twardszych warzywach, takich jak marchewka, co może powodować straty produktu. Ostry czubek ułatwia usuwanie z owoców gniazd, pestek czy szypułek.

Cena:

549,00 zł

Nagomi Maru Japoński Nóż Do Pieczywa 21cm

Nagomi Maru Japoński Nóż Do Pieczywa 21cm
Nagomi Maru Japoński Nóż Do Pieczywa 21cm

Opis: Specjalistyczny nóż kuchenny, który służy do cięcia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej, ząbkowanej krawędzi tnącej doskonale sobie poradzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Cienka klinga pozwala ciąć pieczywo na równe, niespłaszczone kromki, bez zgniatania delikatnego miąższu bułek czy chleba.

Cena:

779,00 zł

Nagomi Maru Japoński Nóż Do Porcjowania 22cm

Nagomi Maru Japoński Nóż Do Porcjowania 22cm
Nagomi Maru Japoński Nóż Do Porcjowania 22cm

Opis: Specjalistyczny nóż o wydłużonym ostrzu, przeznaczony do porcjowania mięs. Wąska, cienka klinga pozwala ciąć np. pieczeń wołową, pieczony mostek jagnięcy czy pieczoną szynkę na równe, estetyczne porcje. Ostry czubek ułatwia oddzielanie mięsa od kości. Ponieważ nóż jest lekko elastyczny, dobrze się też sprawdza podczas precyzyjnego krojenia filetów z łososia oraz innych ryb.

Cena:

779,00 zł

Nagomi Maru Japoński Nóż Kuchenny Santoku 18cm

Nagomi Maru Japoński Nóż Kuchenny Santoku 18cm
Nagomi Maru Japoński Nóż Kuchenny Santoku 18cm

Opis: Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Cienka, szeroka klinga pozwala ciąć produkty o większych gabarytach, jak kapusta czy sałata, a następnie szybko je przenieść do salaterki czy na patelnię. Nóż Santoku, który łączy w sobie funkcje noża szefa kuchni i japońskiego noża do warzyw Nakiri, ma wysoko umieszczoną rękojeść, która zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę.

Cena:

719,00 zł

Nagomi Maru Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Nagomi Maru Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm
Nagomi Maru Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ostry czubek pozwala wykonać precyzyjne nacięcia np. w filetach mięsnych czy rybnych, aby umieścić w nich przyprawy lub przyspieszyć wchłanianie marynaty. Lekko łukowata krawędźtnąca ułatwia siekanie warzyw i ziół bez odrywania czubka od deski. Wysokiej jakości nóż szefa kuchni może też służyć do porcjowania kurczaka, filetowania mniejszych ryb czy porcjowania gorącej pieczeni.

Cena:

799,00 zł

Nagomi Maru Japoński Nóż Uniwersalny 15,5cm

Nagomi Maru Japoński Nóż Uniwersalny 15,5cm
Nagomi Maru Japoński Nóż Uniwersalny 15,5cm

Opis: Wszechstronny nóż kuchenny, który może służyć zarówno do obierania warzyw i owoców, jak i do krojenia większych produktów. Dzięki poszerzonej klindze świetnie się sprawdza podczas siekania ziół, szatkowania cebuli, czy krojenia małych filetów. Ze względu na poręczne wymiary, dobrej jakości nóż uniwersalny potrafi w razie potrzeby zastąpić nóż szefa kuchni.

Cena:

589,00 zł

Nagomi Shiro Japoński Nóż Do Obierania 10cm

Nagomi Shiro Japoński Nóż Do Obierania 10cm
Nagomi Shiro Japoński Nóż Do Obierania 10cm

Opis: Niewielkich rozmiarów nóż kuchenny przeznaczony do obierania lub krojenia warzyw i owoców. Ostry czubek ułatwia usuwanie z owoców gniazd, pestek czy szypułek i pomaga dokładnie wykonać dekoracyjne nacięcia. Młotkowana powierzchnia zapobiega przywieraniu produktów do noża.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

479,00 zł

szt.

Nagomi Shiro Japoński Nóż Do Pieczywa 23cm

Nagomi Shiro Japoński Nóż Do Pieczywa 23cm
Nagomi Shiro Japoński Nóż Do Pieczywa 23cm

Opis: Specjalistyczny nóż kuchenny, który służy do cięcia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej, ząbkowanej krawędzi tnącej doskonale sobie poradzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Młotkowana powierzchnia zapobiega przywieraniu pieczywa i pozwala je ciąć na równe kromki, bez zgniatania delikatnego miąższu bułek czy chleba.

Cena:

739,00 zł

Nagomi Shiro Japoński Nóż Do Porcjowania 25cm

Nagomi Shiro Japoński Nóż Do Porcjowania 25cm
Nagomi Shiro Japoński Nóż Do Porcjowania 25cm

Opis: Specjalistyczny nóż o długim ostrzu, przeznaczony do porcjowania mięs. Wąska klinga pozwala ciąć np. pieczeń wołową, pieczony mostek jagnięcy czy pieczoną szynkę na równe, estetyczne porcje. Ostry czubek ułatwia oddzielanie mięsa od kości. Ponieważ nóż jest lekko elastyczny, dobrze się też sprawdza podczas precyzyjnego krojenia filetów z łososia oraz innych ryb.

Cena:

759,00 zł

Nagomi Shiro Japoński Nóż Santoku 18,5cm

Nagomi Shiro Japoński Nóż Santoku 18,5cm
Nagomi Shiro Japoński Nóż Santoku 18,5cm

Opis: Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Szeroka klinga pozwala ciąć produkty o większych gabarytach, jak kapusta czy sałata, a następnie szybko je przenieść do salaterki czy na patelnię. Wysoko umieszczona rękojeść zwiększa komfort pracy nad deską. Młotkowana powierzchnia zapobiega przywieraniu produktów do noża.

Cena:

809,00 zł

Nagomi Shiro Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Nagomi Shiro Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm
Nagomi Shiro Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ostry czubek pozwala wykonać precyzyjne nacięcia np. w filetach mięsnych czy rybnych, aby umieścić w nich zioła lub przyspieszyć wchłanianie marynaty. Solidna, lekko łukowata klinga ułatwia siekanie warzyw i ziół bez odrywania czubka od deski. Młotkowana powierzchnia zapobiega przywieraniu produktów do noża.

Cena:

849,00 zł

Nagomi Shiro Japoński Nóż Uniwersalny 14cm

Nagomi Shiro Japoński Nóż Uniwersalny 14cm
Nagomi Shiro Japoński Nóż Uniwersalny 14cm

Opis: Wszechstronny nóż kuchenny, który może służyć zarówno do obierania warzyw i owoców, jak i do krojenia większych produktów. Dzięki poszerzonej klindze świetnie się sprawdza podczas siekania ziół, szatkowania cebuli, czy krojenia małych filetów. Młotkowana powierzchniazapobiega przywieraniu produktów do noża.

Cena:

549,00 zł

Nagomi Shiro Japoński Nóż Uniwersalny 15cm

Nagomi Shiro Japoński Nóż Uniwersalny 15cm
Nagomi Shiro Japoński Nóż Uniwersalny 15cm

Opis: Wszechstronny nóż kuchenny, który może służyć zarówno do obierania warzyw i owoców, jak i do krojenia większych produktów. Dzięki poszerzonej klindze świetnie się sprawdza podczas siekania ziół, szatkowania cebuli, czy krojenia małych filetów. Młotkowana powierzchniazapobiega przywieraniu produktów do noża.

Cena:

669,00 zł

Satake Hiroki Japoński Nóż Santoku 17cm

Satake Hiroki Japoński Nóż Santoku 17cm
Satake Hiroki Japoński Nóż Santoku 17cm

Opis: Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

229,00 zł

szt.

Satake Hiroki Japoński Nóż Szefa Kuchni 18cm

Satake Hiroki Japoński Nóż Szefa Kuchni 18cm
Satake Hiroki Japoński Nóż Szefa Kuchni 18cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

235,00 zł

szt.

Satake Hiroki Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Satake Hiroki Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm
Satake Hiroki Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

249,00 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl