Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !
Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
- Przepisy Meksykańskie (4)
- Przepisy Orientalne (33)
Noże Do Wykrawania
Noże Do Wykrawania - specjalistyczne noże przeznaczone do precyzyjnych cięć w najciaśniejszych miejscach co ułatwia oddzielanie mięsa od kości. Dzięki jednolitej konstrukcji drobiny produktów nie pozostają w rękojeści. Nożyk Do Kraba Homara Global GSF-18 jego grube, krótkie ostrze pozwala przyłożyć dużą siłę do pokonania pancerza. Dane techniczne poszczególnych noży można przeczytać po kliknięciu na wybrane zdjęcie.
Noże Do Wykrawania
Tojiro Pro Western VG-10 Japoński Nóż Do Trybowania 15cm
Opis: Specjalistyczny, lekki nóż kuchenny w stylu japońskim (Honesuki), dzięki któremu można fachowo oddzielić mięso od kości i usunąć zanieczyszczenia, nie tracąc wartościowego produktu. Prosta krawędź zakończona ostrym czubkiem gwarantuje precyzyjne cięcia, a sztywne, trójkątne ostrze z szeroką piętą ułatwia pracę z chrząstkami czy stawami.
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro Flash VG-10 Zestaw 4 Japońskich Noży Do Steków 11cm
Opis: Jest to niezbędna, pozycja dla każdego fana steków. Ułatwia krojenie steków, noże o gładkiej krawędzi tnącej zapewniają czystsze cięcie niż noże ząbkowane. Dodatkowo można je naostrzyć w domowych warunkach przy pomocy ostrzałki kółkowej lub kamienia do ostrzenia. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-10 o twardości 61 HRC.
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro Flash VG-10 Japoński Nóż Do Wykrawania 15cm
Opis: Specjalistyczny nóż, którym można skutecznie i w szybkim tempie oddzielić mięso od kości. Wąska, cienka krawędź pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a dzięki wielowarstwowej stali ostrze zachowuje niezbędną elastyczność.
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro Color Japoński Nóż Do Wykrawania 15cm
Opis: Specjalistyczny nóż kuchenny, dzięki któremu można skutecznie i w szybkim tempie oddzielić surowe lub ugotowane mięso od skóry, włókien czy kości, a także zdjąć skórę z ryb. Wąska, cienka krawędź noża do wykrawania pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a lekko zakrzywione ostrze pomaga zminimalizować straty jadalnych części.
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro Classic VG-10 Japoński Nóż Do Wykrawania 15cm
Opis: Specjalistyczny nóż kuchenny, dzięki któremu można skutecznie i w szybkim tempie oddzielić surowe lub ugotowane mięso od skóry, włókien czy kości, a także zdjąć skórę z ryb. Wąska, cienka krawędź noża do wykrawania pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a lekko zakrzywione ostrze pomaga zminimalizować straty jadalnych części.
Wysyłka w: 3 dni
Tojiro Classic VG-10 Japoński Nóż Do Trybowania Drobiu 15cm
Opis: Specjalistyczny, lekki nóż kuchenny w stylu japońskim (Honesuki), dzięki któremu można fachowo oddzielić mięso od kości i usunąć zanieczyszczenia, nie tracąc wartościowego produktu. Prosta krawędź zakończona ostrym czubkiem gwarantuje precyzyjne cięcia, a sztywne, trójkątne ostrze z szeroką piętą ułatwia pracę z chrząstkami czy stawami.
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane SAN Brown VG-5 Japoński Elastyczny Nóż Do Wykrawania 16cm
Opis: Specjalistyczny, bardzo lekki nóż, dzięki któremu usuwanie kości z mięsa, drobiu czy ryb staje się łatwiejsze i szybsze. Wąska, elastyczna krawędź pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a dzięki jednolitej konstrukcji drobiny produktów nie pozostają w rękojeści.
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane SAN Black VG-5 Japoński Nóż Do Sera 16cm
Opis: Specjalistyczny nóż, który służy do krojenia różnych rodzajów i gatunków sera – zarówno twardych, jak i miękkich. Charakterystyczne otwory w klindze zmniejszają tarcie, dzięki czemu plastry łatwo odchodzą od noża, a ser się nie kruszy. Ząbkowane ostrze świetnie sobie radzi z naturalną skórką, która bywa niezwykle twarda i chropowata. Rozwidlony czubek służy do podawania kawałków sera bezpośrednio z deski.
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane SAN Black VG-5 Japoński Elastyczny Nóż Do Wykrawania 16cm
Opis: Specjalistyczny, bardzo lekki nóż, dzięki któremu usuwanie kości z mięsa, drobiu czy ryb staje się łatwiejsze i szybsze. Wąska, elastyczna krawędź pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a dzięki jednolitej konstrukcji drobiny produktów nie pozostają w rękojeści.
Tamahagane Kyoto VG-5 Japoński Nóż Do Wykrawania 16cm
Opis: Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb, a także do sprawiania innych rodzajów mięs, np. wołowiny czy wieprzowiny. Sztywna klinga znakomicie się sprawdza w przypadku ryb o dużych gabarytach, gdy trzeba dokładnie kontrolować pozycję czubka noża. Wąskie ostrze pozwala ciąć w najciaśniejszych miejscach, przy samej skórze i wzdłuż kręgosłupa.
Wysyłka w: 3 dni
Tamahagane Kyoto VG-5 Japoński Elastyczny Nóż Do Wykrawania 16cm
Opis: Specjalistyczny, bardzo lekki nóż, dzięki któremu usuwanie kości z mięsa, drobiu czy ryb staje się łatwiejsze i szybsze. Wąska, elastyczna krawędź pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a dzięki jednolitej konstrukcji drobiny produktów nie pozostają w rękojeści.
Tamahagane Bamboo VG-5 Elastyczny Japoński Nóż Do Wykrawania 16cm
Opis: Specjalistyczny nóż kuchenny przeznaczony do filetowania i krojenia ryb oraz innych rodzajów mięsa, opracowany na potrzeby użytkowników w Szwecji. Długie, cienkie, elastyczne ostrze pozwala precyzyjnie przeciąć produkty, także te o pokaźnych rozmiarach. Szwedzki nóż jest wyjątkowo lekki, dzięki czemu proces filetowania wymaga mniej wysiłku i staje się o wiele prostszy.
Wysyłka w: 3 dni
Satake Stalowy Japoński Nóż Do Steków 12cm
Opis: Jest to niezbędna, pozycja dla każdego fana steków. Ułatwia krojenie steków, noże o gładkiej krawędzi tnącej zapewniają czystsze cięcie niż noże ząbkowane.
Wysyłka w: 3 dni
Satake Olive Wood Japoński Nóż Do Steków 11,5cm
Opis: Jest to niezbędna, pozycja dla każdego fana steków. Ułatwia krojenie steków, noże o gładkiej krawędzi tnącej zapewniają czystsze cięcie niż noże ząbkowane.
Wysyłka w: 3 dni
Satake Damascus Japoński Nóż Do Steków 12cm
Opis: Jest to niezbędna, pozycja dla każdego fana steków. Ułatwia krojenie steków, noże o gładkiej krawędzi tnącej zapewniają czystsze cięcie niż noże ząbkowane.
Wysyłka w: 3 dni
Mcusta Zanmai VG-10 Pro Zebra Japoński Nóż Do Wykrawania 16,5cm
Opis: Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb, a także do sprawiania innych rodzajów mięs, np. wołowiny czy wieprzowiny. Sztywna klinga znakomicie się sprawdza w przypadku ryb o dużych gabarytach, gdy trzeba dokładnie kontrolować pozycję czubka noża. Wąskie ostrze pozwala ciąć w najciaśniejszych miejscach, przy samej skórze i wzdłuż kręgosłupa.
Wysyłka w: 3 dni
Mcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Japoński Nóż Do Wykrawania 16,5cm
Opis: Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb, a także do sprawiania innych rodzajów mięs, np. wołowiny czy wieprzowiny. Sztywna klinga znakomicie się sprawdza w przypadku ryb o dużych gabarytach, gdy trzeba dokładnie kontrolować pozycję czubka noża. Wąskie ostrze pozwala ciąć w najciaśniejszych miejscach, przy samej skórze i wzdłuż kręgosłupa.
Wysyłka w: 3 dni
Mcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Pakka Japoński Nóż Do Wykrawania 16,5cm
Opis: Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb, a także do sprawiania innych rodzajów mięs, np. wołowiny czy wieprzowiny. Sztywna klinga znakomicie się sprawdza w przypadku ryb o dużych gabarytach, gdy trzeba dokładnie kontrolować pozycję czubka noża. Wąskie ostrze pozwala ciąć w najciaśniejszych miejscach, przy samej skórze i wzdłuż kręgosłupa.
Wysyłka w: 3 dni
Mcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Corian Japoński Nóż Do Wykrawania 16,5cm
Opis: Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb, a także do sprawiania innych rodzajów mięs, np. wołowiny czy wieprzowiny. Sztywna klinga znakomicie się sprawdza w przypadku ryb o dużych gabarytach, gdy trzeba dokładnie kontrolować pozycję czubka noża. Wąskie ostrze pozwala ciąć w najciaśniejszych miejscach, przy samej skórze i wzdłuż kręgosłupa.
Wysyłka w: 3 dni
Global Ukon Japoński Zestaw 4 Noży Do Steków 13cm GUF-31/4
Opis: Ekskluzywny komplet do serwowania steków w postaci dwóch widelców i dwóch noży, które stanowią estetyczną i funkcjonalną całość. Noże wykonano z solidnej stali kutej, a na ostrzach umieszczono specjalne mikroząbki, które tną mięso gładko i bezboleśnie. Zęby widelców są na tyle ostre i długie, żeby poradzić sobie nawet z bardzo grubymi stekami.
Każdy miłośnik mięs smażonych lub pieczonych doskonale zdaje sobie sprawę z tego, jak wiele detali wpływa na sukces potrawy i czerpanie przyjemności z jedzenia. Zestaw Global to prawdziwa gratka dla koneserów, a także wspaniały pomysł na prezent dla smakoszy. Oba elementy świetnie leżą w dłoni i stanowią elegancki dodatek do nowoczesnych wnętrz.
Wysyłka w: 3 dni
Global Japoński Zestaw Szefa Kuchni 7 Noży w Eleganckim Etui G-666/07KA
Opis: Uniwersalny komplet, który jest wymarzonym początkiem przygody z nożami Global i wyśmienicie się sprawdzi jako luksusowy podarunek dla prawdziwego szefa kuchni. W zestawie znajduje się czarne etui z siedmioma kieszeniami, zasuwane na zamek błyskawiczny i wykonane z solidnego nylonu. Mając na podorędziu funkcjonalne etui, nie tylko bezpiecznie przechowamy najwyższej jakości noże, lecz także komfortowo je przeniesiemy, skutecznie chroniąc ostrza.
Wysyłka w: 3 dni
Global Japoński Zestaw 5 Noży Kuchennych z Bazą Global Dock Set B G-88/77821617
Opis: Praktyczny zestaw noży Global stanowi znakomity fundament indywidualnej kolekcji kuchennej, świetnie wypełni każdą kuchnie zapewniając wszystkie potrzebne noże do codziennej pracy.
W skład zestawu wchodzi:
Nóż Do Porcjowania 22 cm (G-8)
Nóż Szefa Kuchni 20 cm (G-77)
Nóż Do Wykrawania 16 cm (G-21)
Nóż Do Bułek 16 cm (GS-61)
Nóż Do Obierania 10 cm (GS-7)
Wysyłka w: 3 dni
Global Japoński Nóż w Stylu Europejskim Rzeźniczy 16cm GF-27
Opis: Nóż przeznaczony do krojenia dużych płatów mięsa na mniejsze, równe porcje, np. steki. Jego zakrzywione ostrze z łatwością przecina skórę i tłuszcz, co pozwala skutecznie oczyścić mięso bez ryzyka utraty wartościowych części tuszy. Nożem rzeźnickim można też z powodzeniem kroić takie produkty jak ananas czy warzywa dyniowate.
Wysyłka w: 3 dni
Global Japoński Nóż w Stylu Europejskim Do Wykrawania 15cm GF-40
Opis: Stosunkowo ciężki, specjalistyczny nóż, przeznaczony do trybowania większych części mięsa, takich jak szponder, udziec jagnięcy, szynka czy indyk. Zakończona ostrym czubkiem szersza klinga pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach i ułatwia oddzielanie mięsa od kości. Dzięki jednolitej konstrukcji drobiny produktów nie pozostają w rękojeśc
Wysyłka w: 3 dni
Global Japoński Nożyk Do Kraba i Homara GSF-18
Opis: Dobranie odpowiedniego narzędzia do wykonywanej pracy, to często podstawa sukcesu. W przypadku tej zasady, kuchenne zadania nie są wyjątkiem. Stąd wiele wyspecjalizowanych noży, których kształty mogą zadziwiać. W przypadku noża GSF-18, jego przeznaczeniem są kraby I homary. Grube, krótkie ostrze pozwala przyłożyć dużą siłę do pokonania pancerza, bez utraty kontroli a otworem w klindze można wyłamać czułki, w celu łatwiejszego przygotowania.
Wysyłka w: 3 dni
Global Japoński Elastyczny Nóż Do Wykrawania 16cm G-21
Opis: Specjalistyczny, bardzo lekki nóż, dzięki któremu usuwanie kości z mięsa, drobiu czy ryb staje się łatwiejsze i szybsze. Wąska, elastyczna krawędź pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a dzięki jednolitej konstrukcji drobiny produktów nie pozostają w rękojeści.
Wysyłka w: 3 dni