window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { })
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie ! Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
Submit
Kategorie Blog

Noże Do Sushi

Noże kuchenne do plastrowania Sashimi Yanagi. Bunmei, Satake, Tojiro przeznaczone dla profesjonalistów którzy potrzebują niezawodnych i specjalistycznych narzędzi.

Noże charakteryzują się długim i bardzo cienkim ostrzem, jednostronnym szlifem co zapewnia “czyste cięcie” ( noże w wersji dla prawo jak i leworęcznych osób ) wymaga zastosowania specjalnej techniki cięcia - najlepiej ciąć jednostajnym ruchem “do siebie”.

Idealnie nadaje się do plastrowania surowej ryby lub mięsa na niemal przezroczyste plastry jednym cięciem.

Noże Do Sushi

Noże Do Sushi

Bunmei Japoński Nóż Tako Sashimi Do Sushi 21cm

Bunmei Japoński Nóż Tako Sashimi Do Sushi 21cm
Bunmei Japoński Nóż Tako Sashimi Do Sushi 21cm

Opis: Nóż Takohiki, czyli Tako, to zakończony kwadratowym czubkiem nóż do sashimi, który pochodzi ze wschodniego regionu Japonii (Kanto). Nazwa „Tako”, co znaczy po japońsku „ośmiornica”, wzięła się stąd, że nóż szczególnie dobrze sobie radzi z kruchym mięsem gotowanej ośmiornicy. Klinga Takohiki jest węższa, cieńsza i lżejsza niż w nożu Yanagi, dlatego dłoń mniej się męczy przy plastrowaniu surowych ryb, owoców morza czy mięsa na sashimi lub sushi. Nóż został tak zaprojektowany, żeby wykonywać nim pojedyncze, płynne cięcie.

Cena:

334,00 zł

Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm

Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm
Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm

Opis: Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Cena:

365,00 zł

Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm

Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm
Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm

Opis: Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

359,00 zł

szt.

Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm
Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Opis: Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Cena:

599,00 zł

Satake Megumi 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Satake Megumi 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm
Satake Megumi 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

99,00 zł

szt.

Satake Nashiji Black Pakka Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 20,5cm

Satake Nashiji Black Pakka Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 20,5cm
Satake Nashiji Black Pakka Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 20,5cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

239,00 zł

szt.

Satake Nashiji Natural Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Satake Nashiji Natural Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm
Satake Nashiji Natural Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

189,00 zł

szt.

Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm
Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

139,00 zł

szt.

Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 24cm

Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 24cm
Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 24cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

159,00 zł

szt.

Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 27cm

Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 27cm
Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 27cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

199,00 zł

szt.

Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 20,5cm

Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 20,5cm
Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 20,5cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

129,00 zł

szt.

Satake Yoshimitsu Rdzewny Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Satake Yoshimitsu Rdzewny Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm
Satake Yoshimitsu Rdzewny Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Satake Yoshimitsu, to seria noży dla koneserów stali rdzewnych wiedzących jak o nie prawidłowo zadbać. Stal ta jest silnie reaktywna i pokrywa się patyną w bardzo krótkim czasie. Nieprawidłowe użytkowanie takie jak niewycieranie do sucha szczególnie po krojeniu cytrusów itd. tych noży spowoduje pokrywanie się rdzą. Rekompensuje to wysoka twardość noży, duża agresja cięcia oraz łatwość ostrzenia. Prosimy o przemyślane zakupy.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

199,00 zł

szt.

Zestaw Do Robienia Sushi DELUXE 14 Niezbędnych Akcesoriów

Zestaw Do Robienia Sushi DELUXE 14 Niezbędnych Akcesoriów
Zestaw Do Robienia Sushi DELUXE 14 Niezbędnych Akcesoriów

Opis: Przygotuj sushi z naszym wyjątkowym zestawem. Sushi to zdrowa, naturalna i pyszna potrawa rodem z Japonii, którą uwielbiają miliony ludzi na świecie, również w Polsce. Zaskocz domowników i gości przyrządzonym własnoręcznie sushi. W zestawie znajdziesz wszystko co niezbędne, żeby samodzielnie przygotować tę wyszukaną potrawę oraz pałeczki, by delektować się nią zgodnie z azjatycką tradycją.

Skład zestawu do sushi DELUXE:

  • 4 pałeczki bambusowe,
  • 2 podstawki na pałeczki (kaczuszki),
  • bambusowe maty,
  • tuba roller do ryżu,
  • nóż do przecinania rolki sushi,
  • bambusowa łyżka do nakładania ryżu,
  • bambusowa szpatułka do rozsmarowywania ryżu,
  • nóż do awokado,
  • tekstylny pokrowiec na pałeczki.


Z naszym zestawem przygotujesz sushi łatwo, szybko i efektownie. Świetny pomysł na prezent nie tylko dla wielbicieli kuchni azjatyckiej ekologiczne opakowanie z kolorową opaską papierową. Zestaw wykonany z wysokiej jakości bambusa oraz tworzywa sztucznego wolnego od BPA i przeznaczonego do kontaktu z żywnością

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

109,90 zł

szt.

Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm
Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Opis: Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

389,00 zł

szt.
  • nowość

Global Japoński Nóż Do Plastrowania Sashimi-Yo 25cm G-47

Global Japoński Nóż Do Plastrowania Sashimi-Yo 25cm G-47
Global Japoński Nóż Do Plastrowania Sashimi-Yo 25cm G-47

Opis: Długi, ostro zakończony nóż o bardzo cienkim ostrzu, przeznaczony do plastrowania i filetowania mniejszych i większych ryb, a także do obróbki mięsa. Opracowany został z myślą o użytkownikach z Europy, więc w przeciwieństwie do swoich japońskich odpowiedników – noży typu Yanagiba czy Takohiki – posiada szlif obustronny.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

559,00 zł

szt.

Global Japoński Nóż Yanagi Sashimi Praworęczny 25cm G-11R

Global Japoński Nóż Yanagi Sashimi Praworęczny 25cm G-11R
Global Japoński Nóż Yanagi Sashimi Praworęczny 25cm G-11R

Opis: Wyjątkowo wąski, cienki i ostry nóż z klingą o kształcie liścia wierzby, przeznaczony do plastrowania i filetowania ryb. Yanagiba lub Yanagi(„wierzbowe ostrze”) to rodzaj noża, który wywodzi się z zachodniej Japonii (region Kansai). Został zaprojektowany inaczej niż noże europejskie, ponieważ należy nim ciąć tylko w jednym kierunku – do siebie (technika „hiki kiri”). Tradycyjny szlif jednostronny zapewnia kontrolę przy precyzyjnych zadaniach i przyspiesza ostrzenie noża.

Cena:

599,00 zł

Global Japoński Nóż Yanagi Sashimi Praworęczny 30cm G-14R

Global Japoński Nóż Yanagi Sashimi Praworęczny 30cm G-14R
Global Japoński Nóż Yanagi Sashimi Praworęczny 30cm G-14R

Opis: Długi, bardzo cienki nóż z ostrzem o kształcie liścia wierzby, doskonale nadający się do plastrowania i filetowania ryb. Yanagiba lub Yanagi („wierzbowe ostrze”) to rodzaj noża, który wywodzi się z zachodniej Japonii (region Kansai). Został zaprojektowany inaczej niż noże europejskie, ponieważ należy nim ciąć tylko w jednym kierunku – do siebie (technika „hiki kiri”). Tradycyjny szlif jednostronny zapewnia kontrolę przy precyzyjnych zadaniach i przyspiesza ostrzenie noża.

Cena:

789,00 zł

Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Japoński Nóż Kiritsuke Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Japoński Nóż Kiritsuke Yanagiba 27 cm
Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Japoński Nóż Kiritsuke Yanagiba 27 cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 999,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Japoński Nóż Sakimaru 27 cm

Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Japoński Nóż Sakimaru 27 cm
Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Japoński Nóż Sakimaru 27 cm

Opis: Nóż Sakimaru to tradycyjny japoński nóż kuchenny o ostrzu w kształcie skrzydła. Jego nazwa pochodzi od słowa "saki", które oznacza szpic, i "maru", co oznacza okrągły. Ostrze jest szerokie u podstawy i stopniowo zwęża się do końca, tworząc szpiczaste zakończenie. Ten nóż jest zwykle używany do krojenia mięsa i ryb oraz do wykonywania precyzyjnych cięć, a jego długi i zwężający się kształt umożliwia łatwe i płynne cięcie przez składniki.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

3 189,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Japoński Nóż Sakimaru 30 cm

Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Japoński Nóż Sakimaru 30 cm
Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Japoński Nóż Sakimaru 30 cm

Opis: Nóż Sakimaru to tradycyjny japoński nóż kuchenny o ostrzu w kształcie skrzydła. Jego nazwa pochodzi od słowa "saki", które oznacza szpic, i "maru", co oznacza okrągły. Ostrze jest szerokie u podstawy i stopniowo zwęża się do końca, tworząc szpiczaste zakończenie. Ten nóż jest zwykle używany do krojenia mięsa i ryb oraz do wykonywania precyzyjnych cięć, a jego długi i zwężający się kształt umożliwia łatwe i płynne cięcie przez składniki.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

3 399,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Ginryu Honyaki SW Japoński Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Ginryu Honyaki SW Japoński Nóż Kengata Yanagiba 27 cm
Sakai Takayuki Ginryu Honyaki SW Japoński Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

4 599,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Ginryu Honyaki SW Japoński Nóż Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Ginryu Honyaki SW Japoński Nóż Yanagiba 27 cm
Sakai Takayuki Ginryu Honyaki SW Japoński Nóż Yanagiba 27 cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

4 399,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Kageuchi Honyaki Shirogami#2 Japoński Nóż Sakimaru Yanagiba 30 cm

Sakai Takayuki Kageuchi Honyaki Shirogami#2 Japoński Nóż Sakimaru Yanagiba 30 cm
Sakai Takayuki Kageuchi Honyaki Shirogami#2 Japoński Nóż Sakimaru Yanagiba 30 cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Cena:

9 899,00 zł

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Hamokiri 27 cm

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Hamokiri 27 cm
Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Hamokiri 27 cm

Opis: Nóż Hamogiri jest specjalnie przeznaczony do filetowania ryby o nazwie Hamo (japoński gatunek ryby morskiej). Nazwa "Hamogiri" odnosi się do specyficznej ryby, dla której jest przeznaczony, natomiast ten sam nóż jest czasem nazywany "Hone-kiri", co dosłownie oznacza "cięcie kości".

Technika Hone-kiri, która jest stosowana do filetowania ryb, wymaga dużej precyzji i umiejętności. Nóż jest dostosowany do specyficznej struktury kości ryby Hamo i umożliwia precyzyjne cięcie mięsa z kością, pozostawiając skórę nienaruszoną.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 799,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Sushikiri 21 cm

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Sushikiri 21 cm
Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Sushikiri 21 cm

Opis: Nóż Sushikiri to japoński nóż kuchenny, który jest używany przede wszystkim do krojenia sushi i sashimi. Jego kształt charakteryzuje się długim ostrzem o lekko zakrzywionej krawędzi tnącej. Ostrze jest cienkie i ostre, co pozwala na precyzyjne cięcie ryb i innych składników sushi.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 149,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Sushikiri 24 cm

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Sushikiri 24 cm
Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Sushikiri 24 cm

Opis: Nóż Sushikiri to japoński nóż kuchenny, który jest używany przede wszystkim do krojenia sushi i sashimi. Jego kształt charakteryzuje się długim ostrzem o lekko zakrzywionej krawędzi tnącej. Ostrze jest cienkie i ostre, co pozwala na precyzyjne cięcie ryb i innych składników sushi.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 289,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Yanagiba 24cm

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Yanagiba 24cm
Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Yanagiba 24cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Cena:

599,00 zł

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Yanagiba 27cm

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Yanagiba 27cm
Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Yanagiba 27cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Cena:

789,00 zł

Sakai Takayuki Shiden Silver#3 Japoński Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Shiden Silver#3 Japoński Nóż Kengata Yanagiba 27 cm
Sakai Takayuki Shiden Silver#3 Japoński Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

6 499,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Shiden Silver#3 Japoński Nóż Sakimaru 27 cm

Sakai Takayuki Shiden Silver#3 Japoński Nóż Sakimaru 27 cm
Sakai Takayuki Shiden Silver#3 Japoński Nóż Sakimaru 27 cm

Opis: Nóż Sakimaru to tradycyjny japoński nóż kuchenny o ostrzu w kształcie skrzydła. Jego nazwa pochodzi od słowa "saki", które oznacza szpic, i "maru", co oznacza okrągły. Ostrze jest szerokie u podstawy i stopniowo zwęża się do końca, tworząc szpiczaste zakończenie. Ten nóż jest zwykle używany do krojenia mięsa i ryb oraz do wykonywania precyzyjnych cięć, a jego długi i zwężający się kształt umożliwia łatwe i płynne cięcie przez składniki.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

6 499,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Japoński Nóż Kengata Yanagiba 30 cm

Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Japoński Nóż Kengata Yanagiba 30 cm
Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Japoński Nóż Kengata Yanagiba 30 cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

3 999,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Japoński Nóż Sakimaru 30 cm

Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Japoński Nóż Sakimaru 30 cm
Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Japoński Nóż Sakimaru 30 cm

Opis: Nóż Sakimaru to tradycyjny japoński nóż kuchenny o ostrzu w kształcie skrzydła. Jego nazwa pochodzi od słowa "saki", które oznacza szpic, i "maru", co oznacza okrągły. Ostrze jest szerokie u podstawy i stopniowo zwęża się do końca, tworząc szpiczaste zakończenie. Ten nóż jest zwykle używany do krojenia mięsa i ryb oraz do wykonywania precyzyjnych cięć, a jego długi i zwężający się kształt umożliwia łatwe i płynne cięcie przez składniki.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

4 199,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Japoński Nóż Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Japoński Nóż Yanagiba 27 cm
Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Japoński Nóż Yanagiba 27 cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

3 399,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Silver#3 Japoński Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Silver#3 Japoński Nóż Kengata Yanagiba 27 cm
Sakai Takayuki Silver#3 Japoński Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 689,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Silver#3 Japoński Nóż Sakimaru 27 cm

Sakai Takayuki Silver#3 Japoński Nóż Sakimaru 27 cm
Sakai Takayuki Silver#3 Japoński Nóż Sakimaru 27 cm

Opis: Nóż Sakimaru to tradycyjny japoński nóż kuchenny o ostrzu w kształcie skrzydła. Jego nazwa pochodzi od słowa "saki", które oznacza szpic, i "maru", co oznacza okrągły. Ostrze jest szerokie u podstawy i stopniowo zwęża się do końca, tworząc szpiczaste zakończenie. Ten nóż jest zwykle używany do krojenia mięsa i ryb oraz do wykonywania precyzyjnych cięć, a jego długi i zwężający się kształt umożliwia łatwe i płynne cięcie przez składniki.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 799,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Silver#3 Japoński Nóż Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Silver#3 Japoński Nóż Yanagiba 27 cm
Sakai Takayuki Silver#3 Japoński Nóż Yanagiba 27 cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 299,00 zł

szt.

Satake Aogami Pro Japoński Nóż Sashimi Yanagiba Do Sushi 27cm

Satake Aogami Pro Japoński Nóż Sashimi Yanagiba Do Sushi 27cm
Satake Aogami Pro Japoński Nóż Sashimi Yanagiba Do Sushi 27cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 399,00 zł

szt.
  • nowość

Satake Aogami#2 PRO Japoński Nóż Yanagiba 21cm

Satake Aogami#2 PRO Japoński Nóż Yanagiba 21cm
Satake Aogami#2 PRO Japoński Nóż Yanagiba 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 089,00 zł

szt.

Satake Aogami#2 PRO Japoński Nóż Yanagiba 24cm

Satake Aogami#2 PRO Japoński Nóż Yanagiba 24cm
Satake Aogami#2 PRO Japoński Nóż Yanagiba 24cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 199,00 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl